Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet kezdeni ezzel a...

Mit lehet kezdeni ezzel a helyzettel? Szeretem Édesanyámat, de ez már nekem is sok!

Figyelt kérdés

Édesanyám 76 éves, fiam 19, én pedig 42 éves vagyok, dolgozó férfi, és a fiam szerint is kiváló édesapa. Hárman élünk együtt egy lakásban, mert jelenleg így tudtuk megoldani.

Fiam home officeban dolgozik itthon, elmondása alapján Anyu vele mindig kedves, segítőkész, együtt elnevetgélnek, beszélgetnek, és nem vár el tőle szinte semmit, ami számomra elég furcsa, de már lenyeltem.

Mikor én hazaérek a munkából, akkor semmi sem jó neki amit csinálok, mindennel terhel. Ha leülök pihenni, akkor elkezdi, hogy ő nem lusta gyermeket nevelt, ha dolgozom, akkor pedig színlelt sírás kíséretében ordít velem, hogy elveszem a házimunkát tőle, meg a fiamtól.

Ez a megjátszott sírás körülbelül Karácsony óta visszatérő elem, mindenért "sír" szinte amit mondok, vagy amit teszek. Fiammal pedig semmi ilyen nem csinál, tudom, hiszen elmond mindent.

A legnagyobb balhé akkor volt, mikor munka után leültem a konyhába és felbontottam egyetlen sört. Akkor is zokogva támadt nekem, hogy hogyan csúszott így szét az életem, hogy az alkoholhoz fordulok. Egyetlen(!) sört ittam meg, fiamtól pedig azt is elnézi, ha ritkán részeg. Bár ez egyáltalán nem gyakori.

Miért ellenszenves velem az anyám azóta szinte, mióta a fiam már tud beszélni? Soha egy szóval, egy tettel nem bántottam, lehet ezzel valamit kezdeni?

ma 13:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

#4:

Jó, akkor most egy értelmes választ a kérdezőnek, a 8 éves gyerek szintű vihorászásod helyett, köszi.

ma 15:43
 12/16 anonim ***** válasza:
56%

Hihetetlen, de aki még nem élt még együtt demens közeli hozzátartozójával, az el se tudja képzelni, mennyire jellemző az, hogy a legközelebbi hozzátartozójuk, az értük legtöbbet tevő személy a "céltábla" náluk.

Idegennel, formális társalgás megy. De a bugyiba nem ő kakált be, az valaki más volt. Mindezt ártatlansága biztos tudatában, teljes felháborodással.

Nem kívánom senkinek, hogy megtapasztalja.

Vasculáris demenciára, frontális lebenyi agylágyulásra, agysorvadásra és Parkinson kórra jó lenne kivizsgálni a mamit.

Kérj egy beutalót a neurológiára neki!

ma 16:07
 13/16 anonim válasza:
87%
Lehet nem támadásból vagy rossz akarattal viselkedik így,talán még tudatában sincs annak hogy téged ezek a dolgai kiborítanak.Fiaddal szerintem azért megengedő és anyáskodó mert gyerekként kezeli felnőtt kora ellenére. Mivel te a fia vagy nevelési kudarcának érezné ha nem álnál helyt családfőként mert rád viszont felnőtt férfiként tekint.Nem nagyon tudsz mit kezdeni ezzel a helyzettel mert ő már idős,nem értené hogy amit ő gondoskodásnak és aggódásnak lát az neked miért nyűg.Max megnyugtatod hogy minden rendben veled munkahelyen és a magán életben és ne reagáljon túl dolgokat.
ma 17:03
 14/16 anonim ***** válasza:
20%
Dehogy csak így tudod megoldani, csak eszed ágában nincs megoldani, mert nem mered a mamókát egyedül hagyni! Van két felnőtt kereső (ha a fiad tanul, akkor ő is álljon munkába), ki kell venni albérletet. Olcsó gagyit is, ha kevés a pénz. Nárcisztikus mamókát meg magára hagyni. Egyébként szerintem is lehet, hogy demens kezd lenni, de ezt csak orvos tudja megállapítani. Milyen lehet az, akit nem szeretsz, ha egy kellemetlen gonosz szipirtyót igen? Szabad nem szeretni az anyádat, ha tönkreteszi az életedet? Megvárod, míg belebetegszel?
ma 17:40
 15/16 anonim ***** válasza:
68%
Egy nagyszülő az unokájának mindig sokkal elnézőbb, elfogultahbb, mint a gyerekével. Ha túl soknak érzed a kritikát, vesd fel egy nyugodtabb pillanatban (nem veszekedés közben), hogy téged zavar ahogyn viselkedik veled és nem tudod ezt elfogadni. Ha nem fogja vissza magát, akkor ideje elkőltöznie.
ma 17:43
 16/16 anonim ***** válasza:
17%
Miből állapítottad meg, hogy a nyanyának kell elköltöznie, 15-ös? Honnan tudod, hogy a fiáé a lakás? Például lehet, hogy azért utálja az anyja (nem, kérdező, nem "ellenszenves", kutyaközönségesen utál!), mert a nyakára költözött.
ma 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!