Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sokszor rossz érzés tör rám,...

Sokszor rossz érzés tör rám, mikor az jut eszembe, hogy egyszer el fogom veszíteni az édesanyámat, mással is van ez így?

Figyelt kérdés
44 éves vagyok, szerintem ez nem teljesen normális. Menjek pszichológushoz?
máj. 19. 06:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem teljesen normális érzés. Én is szoktam néha ezen gondolkodni, de igyekszem ilyenkor mindig elterelni a figyelmem. Főleg azóta van ilyen aggodalmam, mióta Anyukám sajnos járásképtelen és tolószékben van egy- két éve, és félek, hogy el is veszíthetem őt. Eddig mindig olyan erősnek tűnt, mint egy bástya, hogy őt semmi baj nem érheti. Bután hangzik, de én most jöttem rá, hogy tényleg nemesz mindig mellettem, hiába tudtam az eszemmel eddig is, valahogy ez bennem csak most tudatosult, és nem könnyű feldolgozni. Ezért félek, hogy egyszer talán ugyanilyen hirtelen nem lesz már többé.

35/N

máj. 19. 07:33
 2/11 anonim ***** válasza:
89%

Az enyém egészségpusztító módon él, az a csoda, hogy még egyáltalán életben van. (Apámmal együtt.) Szerintem egyfajta megváltás lesz neki a halál. Fogalmam sincs, hogyan fogja befejezni az életet, de azt gyanítom, hogy valahogy úgy, mint ahogyan azt már a Schmidt története (2002) című kitűnő amerikai filmben is láthattam.

Elég lesz a pszichológus, ha majd nem tudod feldolgozni a tényleges elvesztését, addig inkább örüljetek egymásnak és ne pszichológussal, hanem vele töltsd az idődet, amíg még lehet.

máj. 19. 08:50
 3/11 anonim ***** válasza:
68%
A pszichológus soha nem árt. Ha szorongsz, akkor van okod a felkeresésére. Semmiképp nem időrablás! Magától a szorongásod nem fog megszűnni.
máj. 19. 11:01
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Teljesen normális. Nekem is néha eszembe jut. Szorongani kezdek, de olyankor igyekszem másra gondolni. Ha úgy érzed, nyugodtan fordulj pszichológushoz, de nekem több barátnőmnek is hasonló dolgok járnak a fejében. Nem vagy egyedül.
máj. 19. 11:01
 5/11 anonim ***** válasza:
56%
5-ös, a te érzésed nem a kérdező érzése. A "néha eszedbe jut" az nem szorongás. Te tudod kezelni, és nem zavar, a kérdezőt zavarja.
máj. 19. 11:10
 6/11 anonim ***** válasza:
62%
#6 Mondjuk az tényleg furcsa egy picit, hogy valakit az élet jövőbeli elkerülhetetlen eseménye már most szorongásra készteti. De ez inkább "éretlenségből" fakadhat, azon meg tud egyáltalán segíteni a pszichológia? Bölcsességet lehet szerezni terápiából?
máj. 19. 11:27
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Persze, hogy lehet egy bölcs terapeutától. De a szülő pillanatnyilag nem indokolt féltése csak egy jele a szorongásnak, amögött van valami, amit ki kell deríteni. Lehet az akár az önállótlanság, az egyedül nem vagyok elég jó rejtett érzése is.
máj. 19. 11:48
 8/11 anonim ***** válasza:
86%

#7 Erre az önállótlanságra gondoltam én is egyből, mint esetleges lappangó és kiváltó ok. :-)

(Csak azt nem értem, hogy egy ilyen jó meglátást, mint a #7, miért kell egyből lepontozni?)

máj. 19. 13:02
 9/11 anonim ***** válasza:
50%

40 fölött nekem is gyakran eszembe jutott ez, jön a korral. Nekem nem kellett semmilyen pszichológus, egyszerűen tudtam, hogy a gondolataimból kiszorultak azok a dolgok, melyek huszon- és harmincévesen foglalkoztattak.

Az élet része az elmúlás, a temetést is meg tudtam beszélni imádott anyukámmal, hogy hogy szeretné. Nem magamtól hoztam fel, csak nem zárkóztam el a témától, hisz Őt erősen foglalkoztatta. 2 éve ment el. Minden úgy volt, ahogyan kérte. Nagyon fáj így is...de próbált felkészíteni a maga módján és ez bármely pszichológustól többet ért.

Beszéljetek Anyukáddal a halálról bátran, ne egy idegenhez rohanj egyből.

máj. 20. 14:53
 10/11 anonim ***** válasza:
A pszichológus nem egy "idegen, akihez rohannak", hanem egy lelki bajokat gyógyító képzett szakember! Na még csak az kéne, hogy a kérdező megterhelje az anyukáját a saját szorongásával, ha az anyukájának esze ágában nincs a saját halálával foglalkozni. A szorongás meg a temetés szervezésének mikéntje két teljesen más téma, de az utóbbit is csak az anyuka vetheti fel, mikor szükségesnek látja!
máj. 20. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!