Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon mérges vagyok apukámra,...

Nagyon mérges vagyok apukámra, beteg, de nem vigyáz rá, hogy én ne kapjam el, pedig a végén járó kismama vagyok, mit tehetek? Nagyon nagy düh van bennem?

Figyelt kérdés

Apukám sosem volt tekintettel másokra. Lehet mondani, hogy egy nagy gyerek maradt. Arra sem képes és sosem volt, hogy ha köhög, akkor a szája elé tegye a kezét.

Jelenleg sajnos náluk lakunk, mivel a mi lakásunkat most újítják fel, jelenleg lakhatatlan állapotokban áll.

Köztudott, hogy influenza szezon van, de apám nem vigyáz magára, megy mindenhova, persze, hogy elkapta. Most tátott szájjal köhög itthon, két wc van, mindkettőre járkál hasmenéssel, nehogy csak az egyik legyen fertőzve. Szinte ki sem merek már menni a szobánkból, mert az egész ház tele van köhögve. Gyakorlatilag egész nap szellőztethetnénk.

Én 38 hetes kismama vagyok, nagyon nem szeretnék elkapni semmit. Mondtam ezerszer apámnak ezt, hogy nagyon nem akarok beteg lenni, de neki is lehetne annyi esze, hogy a babát váró lányára vigyáz. Olyan nagyon mérges vagyok rá, utálom, hogy miatta leszek valószínűleg beteg. Csoda lenne, ha megúsznám. Ma még a kaját is szobánkba hozta be a párom, konkrétan csak mosdóra járok ki, de apukám még ott is mindkettőt összefertőzi.

Az meg a ráadás, hogy egész nap jajjgat, ugráltatni akarna minket. Hát ez így szülés előtt nagyon nem hiányzik.

Nem így terveztük, tavasszal vettük a lakásunkat és úgy volt, hogy a baba érkezésére már kész lesz, de annyira elhúzódott, hogy örülünk, ha idén tavasszal be tudunk majd költözni.

Nagyon felidegesített apukám a nemtörődömségével, a gyerekességével, hogy csak neki lehet rossz, és azzal, hogy egy kicsit sincs tekintettel a másikra.

Most nagyon nem ezzel kéne foglalkoznom és a betegségtől rettegnem. Másoknál, ahol egy háztartásba érkezett a baba, mindenki azt várta, készült rá, de nálunk ez is el van szúrva.

jan. 11. 18:36
 81/91 anonim ***** válasza:
65%

#80 miért egy 10 éves gyerek nem fertőző vagy mi?

Ugyanúgy fertoz mint az apuka

Rá kellett volna parancsolni a gyerekre, hogy ne mászkálj, zarkozz be a szobába?

jan. 12. 12:42
 82/91 anonim ***** válasza:
27%
Jó, de a kérdező azt nem érti, hogy abba kéne hagynia a hisztit, mert NEM TUD MIT CSINÁLNI. Ő írta, hogy az apja leszarja, hogy mit mondanak neki és gondolom nem fognak albérletbe menni, mert az ugye nem kényelmes. De nem, ahelyett, hogy elismerni, hogy ez van, folytatja a problémázást, aztán itt a válaszolókkal is vitázik.
jan. 12. 12:43
 83/91 anonim ***** válasza:
84%

Próbáld meg elengedni a betegségektől való rettegést! Az ezzel járó stressz sokkal veszélyesebb, mint maga a betegség, amit TALÁN elkapsz, és ezt komolyan mondom.

Ugyanis ez még csak a kezdet. Szerintem be fogsz dilizni, ha az újszülöttel fogja ugyanezt csinálni apád. Hónapokon keresztül. Ugyanis a felújítás és építőanyag piac és egyéb ilyesmi állása szerint örülhetsz, ha a karácsonyt az új lakásban töltheted. És ez nem vicc.

A bölcsis korszakra legkésőbb le kell szoknod a rettegésről, mert a gyerekek közösségbe kerülésével elkezdenek halálos kórokat hazahozni, és havi egy hetet fognak járni bölcsibe legjobb esetben.

jan. 12. 13:54
 84/91 anonim ***** válasza:
72%

#81 te direkt játszol rá ennyire az ostobara vagy tényleg az vagy?

A 10 éves gyerek egy gyerek, nem tud még olyan felelősségeteljesen gondolkozni hogy "jaj, ha teleköpködöm és fosom a lakást akkor anyu könnyebben megfertozodik". De egy felnőtt férfitól alapvető együttélési szabály hogy a kezét a pofája elé teszi ha köhög vagy prüsszköl és utána kezet mos, ahogy ahhoz se kell nagy ész hogy ha két WC van a házban akkor nem muszáj mindkettőt osszefosni, hanem az egyiket használom én, a másikat meg az egészségesek. Egy 10 éves gyereknél természetesen örülsz ha kiér időben a wcre és zsepibe fújja az orrát.

Nem a betegséggel és a fertozessel van a baj, mert senki nem tehet arról hogy beteg. Azzal van a baj hogy itt ebben a helyzetben egy felnőtt férfi alapvető higiéniai szabályokat nem tud betartani a terhes lánya kedvéért. Olyan dolgokat amiket normális emberek egy idegenert is megtennenek.

jan. 12. 15:29
 85/91 anonim ***** válasza:
43%
Nem kell felnőttesdit játszani, pláne lefialni más nyakára, ha nincsenek meg még az alapvető feltételek sem, mint pl a lakhatás. Akinek mégis van ehhez képe, annak meg onnantól pofa alapállásba. Ő leledzik a szülei nyakán felnőttként a férjecskéjével együtt ráadásul és még babuci is kellett, tehát vagy elfogadja a játékszabályokat vagy lehet menni, amerre lát. Rohadt toleráns az itt mindennek elhordott apuka, hogy ezt egyáltalán megengedte. Mert nem, nem köteles a felnőtt lányát élete végéig kerülgetni, a partnerét végképp, azt pedig abszolút nem, hogy még oda is szüljön. Nem, a szülőség nem 18 évre szól, de nem is anyu-apu élete végéig és nem, nem kötelessége a pici hejcegnő babázási vágyára megteremteni a feltételeket, mert az képtelen rá, de azért kell a gyerek. A gyerek felelősség, ami ott kezdődik, hogy nem vállalok, amíg képtelen vagyok megállni a saját lábamon és másokra alapozok még a lakhatás kérdésében is. Még a baktériumok is csak ideális körülmények között szaporodnak, de a(z elvileg) legfejlettebb élőlény, az ember egyes képviselői erre továbbra is képtelenek. És még ráadásul van mersze bármit is egyenesen megszabni más házában.
jan. 12. 19:16
 86/91 anonim ***** válasza:
42%
85: te egy beteg véglény vagy, aki súlyos pszichiátriai eset, de tudod ezt magadról. Az zavar, hogy téged nem fogadtak be a szülők, mint minden normális családban, vagy te mentél valaki nyakára, mert szüleid is romlottak. És irigy vagy itt a normálisakra.:) Normáliséknál már az alap, hogy az apja örül az unokának, és mondja gyere költözz hozzánk. Albérletbe, külön élve 2024-ben épeszü ember nem megy. A jövő a többgenerációs otthonoké, külön bejárattal, házrésszel.
jan. 13. 00:16
 87/91 anonim ***** válasza:
37%

Ha a családok úgy müködnek ahogy a jogszabályok akkor biztos úgy van ahogy a 85os és még sokan mások írják.

Hal istennek nem mindenhol van így, egyes családokban szeretik egymást, különösen a szülők a gyereküket és nem úgy bánnak velük mint a piszokkal a kormuk alatt. Hanem kölcsönös szeretettel és tisztelettel.

jan. 13. 03:55
 88/91 A kérdező kommentje:

Igen, látom kevesen értették a lényeget, 84-esnek sikerült.

“Nem a betegséggel és a fertozessel van a baj, mert senki nem tehet arról hogy beteg. Azzal van a baj hogy itt ebben a helyzetben egy felnőtt férfi alapvető higiéniai szabályokat nem tud betartani a terhes lánya kedvéért. Olyan dolgokat amiket normális emberek egy idegenert is megtennenek.“

Amúgy sikeresen átadta nekem, tegnap délután óta benne vagyok, szóval szuper. Most már ez van. Anyám is elkapta.

jan. 13. 17:14
 89/91 anonim ***** válasza:
Kár volt megírnod. Most jön majd az a kártya ,hogy dehát ígyis úgyis elkaptad volna.(:
jan. 13. 18:53
 90/91 A kérdező kommentje:

Szerintem mindenképp elkaptam volna, nem is az volt a lényeg, annak ellenére, hogy nagyon nem örülök neki.

Csak a viselkedése bosszantott, mert kész dedó.

jan. 13. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!