Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon mérges vagyok apukámra,...

Nagyon mérges vagyok apukámra, beteg, de nem vigyáz rá, hogy én ne kapjam el, pedig a végén járó kismama vagyok, mit tehetek? Nagyon nagy düh van bennem?

Figyelt kérdés

Apukám sosem volt tekintettel másokra. Lehet mondani, hogy egy nagy gyerek maradt. Arra sem képes és sosem volt, hogy ha köhög, akkor a szája elé tegye a kezét.

Jelenleg sajnos náluk lakunk, mivel a mi lakásunkat most újítják fel, jelenleg lakhatatlan állapotokban áll.

Köztudott, hogy influenza szezon van, de apám nem vigyáz magára, megy mindenhova, persze, hogy elkapta. Most tátott szájjal köhög itthon, két wc van, mindkettőre járkál hasmenéssel, nehogy csak az egyik legyen fertőzve. Szinte ki sem merek már menni a szobánkból, mert az egész ház tele van köhögve. Gyakorlatilag egész nap szellőztethetnénk.

Én 38 hetes kismama vagyok, nagyon nem szeretnék elkapni semmit. Mondtam ezerszer apámnak ezt, hogy nagyon nem akarok beteg lenni, de neki is lehetne annyi esze, hogy a babát váró lányára vigyáz. Olyan nagyon mérges vagyok rá, utálom, hogy miatta leszek valószínűleg beteg. Csoda lenne, ha megúsznám. Ma még a kaját is szobánkba hozta be a párom, konkrétan csak mosdóra járok ki, de apukám még ott is mindkettőt összefertőzi.

Az meg a ráadás, hogy egész nap jajjgat, ugráltatni akarna minket. Hát ez így szülés előtt nagyon nem hiányzik.

Nem így terveztük, tavasszal vettük a lakásunkat és úgy volt, hogy a baba érkezésére már kész lesz, de annyira elhúzódott, hogy örülünk, ha idén tavasszal be tudunk majd költözni.

Nagyon felidegesített apukám a nemtörődömségével, a gyerekességével, hogy csak neki lehet rossz, és azzal, hogy egy kicsit sincs tekintettel a másikra.

Most nagyon nem ezzel kéne foglalkoznom és a betegségtől rettegnem. Másoknál, ahol egy háztartásba érkezett a baba, mindenki azt várta, készült rá, de nálunk ez is el van szúrva.

jan. 11. 18:36
 21/91 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem volt annyi eszetek hogy elmenjetek albérletbe akkor örülj hogy van hol laknotok...
jan. 11. 19:12
 22/91 anonim ***** válasza:
92%

Gondolom apad nyakára viszed majd a gyereket amíg nem lesz kész a ház...

Akkor mit fogsz akarni apadtol?

Hogy meg se szólaljon mert a cukimiki baba alszik?

jan. 11. 19:13
 23/91 A kérdező kommentje:
Ha csak annyi felelőtlenség lenne a gyereknevelésben, hogy nem tudnak a gyermek születésére azonnal beköltözni a szülők a saját lakásukba, akkor kizárólag boldog emberek élnének a Földön. Ennél sokkal nagyobb bajok vannak, de mindenbe ott kötünk bele, ahol tudunk.
jan. 11. 19:16
 24/91 A kérdező kommentje:
#21 örülünk is. De nem is ez a probléma. Ez valóban nagy szívesség tőlük, hogy nem kell albérletre költeni. Ettől még ezzel nem lehet apám minden tette felett takarózni. Tényleg csak az zavar, hogy semmi figyelmesség, a másik megóvása nincs benne.
jan. 11. 19:17
 25/91 anonim ***** válasza:
79%

Nézd, ha a férjed elkapja, akkor sem leszel előrébb. Nagyjából mindegy, hogy ő hozza be neked a kaját vagy te mész ki.

Miért nem kértek oltást? A férjed bárhol elkaphatja és átadhatja neked.

jan. 11. 19:18
 26/91 anonim ***** válasza:
83%

1. Most már valószínűleg elkaptad, úgysem tudsz mit csinálni. Ja, de, dühöngeni, stresszelni, amivel tovább ártasz a babának. Te magad írtad hogy apád úgysem fog megváltozni, egész életében ilyen volt. Mire számítottál?

2. Miért nem a párod famíliájához költöztetek? Miért nem albérletbe mentetek? Miért nem húztatok el apád első tüneteire egy airbnb-be vagy panzióba?

3. Hogy lehet valaki annyira szerencsétlen, hogy egy évig újít egy lakást? Ha első körben normálisan megválasztjátok a vállalkozót, és nem a legolcsóbbra böktök szerződés nélkül, akkor ez nincs. Bocs, de ennyi idő alatt egy ház felépül. Legalább egy szobát rendbe tudtatok volna hozni ennyi idő alatt, plusz fürdő.

4. Miért írtad ki a kérdést? Ha te sem tudsz apádra hatni, akkor mi mit csináljunk? Szerinted majd valaki annyira felháborodik, hogy odamegy és pofán veri vagy mi?

jan. 11. 19:21
 27/91 anonim ***** válasza:
95%

Elképesztő, hogy a kérdező tényleg azt hiszi hogy minden körülötte forog. És még régi sérelmeket is felemleget, csak hogy neki legyen igaza.

Menjetek panzióba az uraddal, aztán ott nem zavar majd az apád.

jan. 11. 19:24
 28/91 A kérdező kommentje:

Azzal, hogy itt élünk nem számítottam semmire. Sosem éltünk külön, most ez végre megvalósulni látszik. Szóval nem az a kérdés, hogy mire számítottam, hanem örülök neki, hogy hamarosan búcsút mondhatunk a jelenlegi helyzetnek.

A párom családja nem itt él, nekünk pedig itt van munkahelyünk, jelen esetben a páromnak. Nem érte volna meg odaköltözni. Határ mellett élünk, külföldre ingázik, ezzel jóval többet is keres.

Hidd el, hogy ez nem szerencsétlenség kérdése. Ez vidék. Szakembert is alig találsz, nemhogy normális vállalkozót. A szomszédaink (szüleim szomszédai) is több mint 1 évig újították a házukat, pedig nekik egy vállalkozó csinálta az embereivel. De ő az egyetlen errefelé, ha rá várnánk még el sem kezdték volna. Tavasszal novemberi kezdést tudott saccolni. Tényleg rengeteg a munka és kevés az ember. Ez nem bénázás kérdése.

Mások miért írnak ki kérdést? Nem tudom. Itt a kérdések háromnegyede panaszkodásról vagy véleményezésről szól. Gyakorlatias hasznosíthatósága nincs a válaszoknak, mégis felteszik. Nekem is jólesett kiírni magamból, esetleg véleményt, megértést vártam, köszönöm.

jan. 11. 19:32
 29/91 anonim ***** válasza:
79%
Nem hogy nagy düh lenne benned, hanem csak simán a terhességi hormonok domináln.... egy hülye pıçşa vagy. Kész ennyi. Örülj, hogy van hol laknotok, nem kell albérletet fizetnetek. Menj hotelba, ha nem tetszik, de szólok, hogy 200 szobára van egy darab szivacs, szóval jobban jársz az apád összeköhögött klotyójával.
jan. 11. 19:34
 30/91 anonim ***** válasza:
84%

"Sosem éltünk külön"

Tessék?

jan. 11. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!