Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon mérges vagyok apukámra,...

Nagyon mérges vagyok apukámra, beteg, de nem vigyáz rá, hogy én ne kapjam el, pedig a végén járó kismama vagyok, mit tehetek? Nagyon nagy düh van bennem?

Figyelt kérdés

Apukám sosem volt tekintettel másokra. Lehet mondani, hogy egy nagy gyerek maradt. Arra sem képes és sosem volt, hogy ha köhög, akkor a szája elé tegye a kezét.

Jelenleg sajnos náluk lakunk, mivel a mi lakásunkat most újítják fel, jelenleg lakhatatlan állapotokban áll.

Köztudott, hogy influenza szezon van, de apám nem vigyáz magára, megy mindenhova, persze, hogy elkapta. Most tátott szájjal köhög itthon, két wc van, mindkettőre járkál hasmenéssel, nehogy csak az egyik legyen fertőzve. Szinte ki sem merek már menni a szobánkból, mert az egész ház tele van köhögve. Gyakorlatilag egész nap szellőztethetnénk.

Én 38 hetes kismama vagyok, nagyon nem szeretnék elkapni semmit. Mondtam ezerszer apámnak ezt, hogy nagyon nem akarok beteg lenni, de neki is lehetne annyi esze, hogy a babát váró lányára vigyáz. Olyan nagyon mérges vagyok rá, utálom, hogy miatta leszek valószínűleg beteg. Csoda lenne, ha megúsznám. Ma még a kaját is szobánkba hozta be a párom, konkrétan csak mosdóra járok ki, de apukám még ott is mindkettőt összefertőzi.

Az meg a ráadás, hogy egész nap jajjgat, ugráltatni akarna minket. Hát ez így szülés előtt nagyon nem hiányzik.

Nem így terveztük, tavasszal vettük a lakásunkat és úgy volt, hogy a baba érkezésére már kész lesz, de annyira elhúzódott, hogy örülünk, ha idén tavasszal be tudunk majd költözni.

Nagyon felidegesített apukám a nemtörődömségével, a gyerekességével, hogy csak neki lehet rossz, és azzal, hogy egy kicsit sincs tekintettel a másikra.

Most nagyon nem ezzel kéne foglalkoznom és a betegségtől rettegnem. Másoknál, ahol egy háztartásba érkezett a baba, mindenki azt várta, készült rá, de nálunk ez is el van szúrva.

jan. 11. 18:36
 51/91 A kérdező kommentje:

Felfogom, hogy ez már provokáció, de azért megválaszolom, hogy tágítsam a tudásodat.

A gyereket nem tervezem burokban tartani, de az elején nagyon fogok vigyázni rá. Egy újszülöttnek nagyon gyenge, gyakorlatilag nincs immunrendszere. Szerinted más anyuka miért nem szereti, ha a babakocsiba hajolgatnak idegenek megnézni a kicsit, vagy miért nem szeretik, ha rokonok puszilgatják a csecsemőt? Vagy ha babalátógatóba mész, miért kell kezet mosnod, mielőtt ölbe veszed a picit?

Nem szórakozásból meg sznobságból, hanem ők még tényleg nagyon védtelenek. Így bár most egyáltalán nem a gyerekről volt szó, mert egy önző dög vagyok ugyebár, aki maga miatt aggódik, a gyerekemre is vigyázni fogok.

jan. 11. 20:45
 52/91 anonim ***** válasza:
87%

Te tekintettel vagy arra, hogy ott fogsz zajongani egy kisbabával éjjel-nappal, és hogy ő ezt akarja-e?

Tekintettel vsgy arra, hogy befogadta lakni a párod, pedig milyen kellemetlen egy félig idegennel együtt élni?

Menjetek albérletbe, ha nem tetszik, ahogy a házában viselkedik. Te sem vagy rá tekintettel, odaköltözöl férjestől-gyerekestől. Menjetek albérletbe.

jan. 11. 20:57
 53/91 anonim ***** válasza:
90%

Én is az albérletet javaslom.

Hamár ennyire nem bírod.

jan. 11. 21:18
 54/91 anonim ***** válasza:
71%

Neked itt egyetlen szavad lehet, az pedig a köszönöm.

Minden mással el lehet kotródni albérletbe, apuci-anyuci nyakára szülés helyett. Hihetetlen.

jan. 11. 21:20
 55/91 A kérdező kommentje:
Azt belátom, hogy annak idején az lett volna a helyes döntés, de most már pár hónapra nem érné meg. A kaució többe kerülne talán, mint amennyit ott laknánk. Meg már tényleg elő van itt készítve minden a babának, most már macerás lenne kombinálni. Inkább a saját lakással próbálunk sietni.
jan. 11. 21:21
 56/91 A kérdező kommentje:
54 téged ki bántott??
jan. 11. 21:22
 57/91 anonim ***** válasza:
85%

Menned kell NST-re, tele lesz a rendelő olyanokkal, akik a beteg párjuk, gyerekük mellől jöttek el.

Ha a férjed a szülés napján lesz beteg, a gyereket azért megnézheti? :D

jan. 11. 21:22
 58/91 A kérdező kommentje:

Voltam már NST-n és volt, aki ott is szabad szájjal köhögött, elmondom annak sem örültem kevésbé. De most mit csináljak, ha ennyi neveletlen tahó van? Amúgy sok ember van, aki hulla betegen járkál mindenhova, nem csoda, hogy mindig terjeng valami szar.

Szóval igen, ezeket az embereket is felelőtlennek tartom, ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy nem lehet elkerülni 100%-osan a betegséget, de figyelni a másikra, óvintézkedéseket tenni lehet. És ha ez családon belül sincs meg, az felhúz.

Nem az zavar, ha betegekkel vagyok együtt, más sem tehet róla, hogy lebetegedett. Az zavar, ha nem tudják az alapvető illemet.

jan. 11. 21:27
 59/91 anonim ***** válasza:
78%

"Azt belátom, hogy annak idején az lett volna a helyes döntés"

Akkor mit akarsz?

Legyél hálás apádnak, hogy segít titeket, mondhatta volna azt is, hogy menjetek alberletbe lakni meg babazni.

Annyi hála legyen már benned cserébe, hogy nem szidod a háta mögött másoknak. Ha ennyire fontos neked ez, ahogy itt előadod, akkor menjél alberletbe vagy annyi pénzt azért nem ér meg a gyereked egészsége?

Ott fogtok még lakni vele gyerekestöl hónapokig, 100szor körbeköhögi, nyálazza a csecsemőt.

jan. 11. 21:30
 60/91 anonim ***** válasza:
86%

"Az zavar, ha nem tudják az alapvető illemet."

Dehát te sem tudod, ha csecsemőt viszel más nyakára lakni, az sem illik.

jan. 11. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!