Mi lenne a véleményetek arról, ha a szingli lányotok összejönne egy elvált, gyerekes férfival?
Esetemben : 27, lassan 28 éves vagyok, még a szüleimmel élek anyagi okokból. Önellátó vagyok, dolgozom, felnőttként élek, de pedagógus vagyok és tudjuk, hogy milyen szuperek a szférában a bérek, nem szívesen költök belőle albérletre.
Lényeg a lényeg, mivel itthon élek a szüleim szeretnek mélyre ásni a magánéletemben. Jóban vagyok velük különben, de a pasi témához mindig hülyén álltak, talán ezért sem volt soha hosszútávú kapcsolatom.
Most randizgatok egy nálam 14 évvel idősebb pasival. Minden flottul megy, nagyon tetszem neki, nekem meg ő. Azt hiszem, hogy komolyabb is alakulhatna. Végül szóba került anyámékkal a helyzet, örültek neki, hogy van valakim, az sem zavarta őket, hogy valamivel idősebb. Aztán apám rákérdezett, hogy szingli vagy elvált? Gondoltam, mit hazudjak, elmondtam, hogy elvált, van egy 12 és egy 8 éves gyereke.
Na ez már nem tetszett nekik. Annyira nem, hogy szerintük hülye vagyok.
Kicsit rosszul esett tőlük, mivel ők maguk is tudják, hogy régóta próbálkozok egy normális kapcsolatot összeszedni, lenne rá igényem, arra is, hogy saját családot kezdjek pár éven belül.
A férfi tudja, hogy én vágyom saját gyerekre, és mondta, hogy ő is bevállalna még egyet. Engem nem zavar, ha van gyereke az előző kapcsolatából, próbálnék velük is jó viszonyt ápolni. Én nem tartom ördögtől valónak a mozaikcsaládot.
A szüleim viszont úgy vélekednek az egészről, jelzem, ismeretlenül, mert nem ismerik a páromat még, hogy a gyerekei engem majd kitúrnak, rabszolgás pótanya leszek, aki majd főz-mos-takarít más gyerekeire, a tinik gonosz kis dögök, akik utálni fognak engem és stb.
40.: Valóban, nem akarok saját gyereket.
A másik, hogy a rokonságomban több olyan eset is volt/van, ahol valakinek több partnertől voltak gyerekei. Akár 20-30 évnyi korkülönbséggel is. Nem okozott ez önmagában problémát. Ha nagy a korkülönbség a gyerekek között, akkor anyagilag se túl megterhelő. Másrészt nem tudjuk, a kérdező párja milyen anyagi helyzetben van és mennyi gyereket tud és akar eltartani. Van, akinek anyagilag egy is sok, másnak öt se.
#40 Márpedig van olyan, hogy a párod FELNŐTT gyereke szeret.
Sajnálom, ha valahol ez nem működik, nálunk nagyon is. És mint írtam, még a párom volt párjával (ugye akitől a gyerek van) is jóban vagyunk. Csak hát "jó magyar szokás szerint" utálni kéne az exeket, meg az előző kapcsolatból származó gyerekeket...
#42 Nálunk nagyon nem így van. Nyilván sosem leszek "pótanya", de nem is akarok az lenni, hiszen van a lányzónak édesanyja. De tényleg kialakult közöttünk egy szeretetteljes kapcsolat. A párom még szokott is azzal viccelődni, hogy a lánya jobban szeret engem, mint őt.
A párom és a lányzó kapcsolata meg sok éve ért véget, szóval miért kéne utálkoznunk? Sőt, van, hogy átmegyünk hozzájus vendégségbe, vagy sütögetni stb. Ezeket a dolgokat így is meg lehet oldani.
"Rengetegen élnek mozaikcsaládokban."
Csak hogy itt a kérdező 27 éves, a pasi meg 40+-os, és a nagyobbik gyereknek az anyja sem lehetne korban.
Más az, amikor két hasonló korú, gyerekes ember jön össze.
Aztán mire ebből az ismerkedésből valami lenne, addigra a gyereket majd az unokájának fogják nézni.
Én nem vállalnék be elvált gyerekes férfit, csak abban az esetben ha már nagykorú gyermek(ek) lennének neki, önálló élettel . Indokaim: nem lehet tervezni, ugranak a közös hétvégék , a gyerek nagy nyűg, nagy felelősség, nagyon sok pénz! Rengeteg probléma. Keress olyan aki szingli nincs gyerek, közös saját család az az igazi. Ilyen fiatalon 2 szekeret ne vegyél a nyakadba , jó vége nem lenne!
35N
Nekem is szerencsém volt. Volt párom exe normális volt és a lánya is. Lett közös gyerek is, aztán vége lett és a nagy lánya is velem maradt...ő már 20. Mai napig nagyon jó a viszonyunk.
Most nekem van egy 10 éves lányom és volt páromnak se volt gyereke, de nagyon szerették egymást, majdnem 6 év kapcsolat, ő meghalt.
Jelenlegi páromnak sincs gyereke.
De ez, hogy jól működik elég ritka sajnos.
De prova szeremcse.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!