Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a véleményetek...

Mi lenne a véleményetek arról, ha a szingli lányotok összejönne egy elvált, gyerekes férfival?

Figyelt kérdés

Esetemben : 27, lassan 28 éves vagyok, még a szüleimmel élek anyagi okokból. Önellátó vagyok, dolgozom, felnőttként élek, de pedagógus vagyok és tudjuk, hogy milyen szuperek a szférában a bérek, nem szívesen költök belőle albérletre.

Lényeg a lényeg, mivel itthon élek a szüleim szeretnek mélyre ásni a magánéletemben. Jóban vagyok velük különben, de a pasi témához mindig hülyén álltak, talán ezért sem volt soha hosszútávú kapcsolatom.

Most randizgatok egy nálam 14 évvel idősebb pasival. Minden flottul megy, nagyon tetszem neki, nekem meg ő. Azt hiszem, hogy komolyabb is alakulhatna. Végül szóba került anyámékkal a helyzet, örültek neki, hogy van valakim, az sem zavarta őket, hogy valamivel idősebb. Aztán apám rákérdezett, hogy szingli vagy elvált? Gondoltam, mit hazudjak, elmondtam, hogy elvált, van egy 12 és egy 8 éves gyereke.

Na ez már nem tetszett nekik. Annyira nem, hogy szerintük hülye vagyok.

Kicsit rosszul esett tőlük, mivel ők maguk is tudják, hogy régóta próbálkozok egy normális kapcsolatot összeszedni, lenne rá igényem, arra is, hogy saját családot kezdjek pár éven belül.

A férfi tudja, hogy én vágyom saját gyerekre, és mondta, hogy ő is bevállalna még egyet. Engem nem zavar, ha van gyereke az előző kapcsolatából, próbálnék velük is jó viszonyt ápolni. Én nem tartom ördögtől valónak a mozaikcsaládot.

A szüleim viszont úgy vélekednek az egészről, jelzem, ismeretlenül, mert nem ismerik a páromat még, hogy a gyerekei engem majd kitúrnak, rabszolgás pótanya leszek, aki majd főz-mos-takarít más gyerekeire, a tinik gonosz kis dögök, akik utálni fognak engem és stb.

jan. 3. 18:22
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
80%

Hát figyelj, ha még 28 se vagy, még nem vagy elkésve. Gondold át, hogy megéri-e ez a kapcsolat neked, mert egy idő után majd kibújik a szög a zsákból. Ha nagy szerencséd van, akkor nem fog, de nézd azt, hogy ott van 2 gyerek már, akik fontosabbak neki. Ha te tudnál úgy élni, hogy ezt a tényt elfogadod, és még kitudja miket, áldásom rátok. De ha kis idő után elmúlik a rózsaszín köd, majd még vársz egy kicsit, oda kerülsz, hogy 35 éves leszel, és újra kéne pasizni.

Nem azt mondom, persze minden kapcsolatban van esély, hogy nem válik be, de egy kétgyerekes apukánál picit azért nagyobb ez a rizikófaktor, mert mi lesz, ha érezni fogod egyes helyzetekben, hogy a gyerekei fontosabbak neki, mint te? Vagy nem jönne össze a gyerek, vagy valami hasonló, és beérhetnéd egy 45+os pasival 30 évesen. A szüleidnek lehet ezzel van a baja, mivel eléggé több lehetőség van az esetleges konfliktusokra, mint egy gyermektelen férfinál.

jan. 3. 21:06
 22/55 anonim ***** válasza:
76%

22 evesen 39 eves volt a parom, az en szuleim sem dijaztak, egyebkent nem igazan mukodott a dolog koztunk. 10 eves volt akkor a lanya, nem nagyon tartotta vele a kapcsolatot, de kozos gyereket akart. Gondoltam magamban, a kozoset is ugyanugy leszarna, mint az idosebbiket. Egy evig tartott a kapcsolat.

Aztan 24 evesen 35 eves parom lett, akinek akkor 5 eves fia volt. Ez mar mukodokepesnek bizonyult, azota is tart. Tavasszal lesz 5 eve, hogy egyutt vagyunk, 2 eves hazasok leszunk, a kislanyunk most 4 honapos.

Vegul is kereken 39,5 eves volt a ferjem, amikor megszuletett a babank, ez volt a “felso hatar”. Ha nem jott volna ossze, elengedtuk volna a gyerekvallalast, a kora miatt, de tobb babat amugy sem tervezunk.

jan. 3. 21:53
 23/55 anonim válasza:
76%

Én mindig azt hallottam az idösebbektől,hogy kis gyerek kis gond,nagy gyerek nagy gond!!!

Most még lehet elfogadóak,de ki tudja ha igazán szükség lesz az apjukra,akkor is így látnak -e majd..

És sajnos sok "rossz" példa van az exek jelenlétével!!

Nem elriasztásnak szántam,de én is "jobban" átgondolnám a jővőmmel kapcsolatos terveimet!

50f

jan. 3. 21:54
 24/55 A kérdező kommentje:
A randizgatást ne szó szerint értsd, már tart egy ideje. Nálam azok a kapcsolat/friss kapcsolatban történő találkozók is randik, ahol még nem élünk együtt, csak találkozgatunk.
jan. 3. 21:57
 25/55 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy van rizikó, de bármely kapcsolatban lehet rizikó. Benyelhetsz egy gonosz anyóst/sógornőt, idővel a párod alkesszá válik, otthagynak, ha elmúlik a rózsaszín köd és hasonlók. Persze, tudom, a gyerekek már megvannak, és velük együtt kell vállalnom a páromat, de én ezzel tisztában vagyok. Vagyok annyira felnőtt, hogy felfogjam. Igazából a szüleimtől is az esett rosszul, hogy úgy akarnak kioktatni a dologról, mintha egy naív kis 18 éves lennék.
jan. 3. 22:00
 26/55 A kérdező kommentje:

22-es, jó, hogy te is megtaláltad a párodat.

Első részre reagálva, teljesen megértelek. Az intő jel, ha a férfi leszarja a gyerekeit. Sok buta nő meg örül neki, ha az előző kapcsolatból származó csemetéket letojja mellette, és így ő lehet az egyetlen. Szerintem ennek nem kéne örülni, ez csak előremutatja, hogy a közös gyerekükkel mi lesz. Én ezért is örülök, hogy a gyerekeivel van és tetszik benne, hogy minden hétvégén programozik velük. Abszolút nem zavar, csak azt látom, hogy jó apa és a gyerekeit nem hagyta ott a válással egyidőben.

jan. 3. 22:03
 27/55 anonim ***** válasza:
69%
#25 persze, másban is van. De amiket felsoroltál, az még nálad is pluszban felléphet. Azért még egy gonosz anyóst könnyebb orvosolni, mint két kamaszt, akiknek nem lennél esetleg szimpatikus. Ezért mondtam, hogy minden kapcsolatban ugyan úgy lehet probléma, de ebben több eséllyel lehet probléma, mivel több tényező van mint kéne legyen. Ott van még az ex feleség is, aki iránt lehet nem érez semmit, de azért mégis 2 gyerekkel ajándékozta meg, és anno szerette. Ez a szerelem kitudja fellángolhat is, mivel fognak még találkozni az életben. Persze nem törvényszerű, de benne van a pakliban. Az is lehet, hogy a gyerekek fognak mindent elkövetni, hogy elhagyd az apjukat, mivel gondolom tudod te is milyen kamasznak lenni, és milyen hamar meg lehet utálni ilyenkor valakit, főleg ha az a valaki "elveszi az apjukat"(lehet ez olyan apróság is, amit te nem is gondolsz, vagy önhibádon kívül akármi). Ha még az a valaki csinál egy kistesót is, akkor sokszor az a hab a tortán.
jan. 3. 22:09
 28/55 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem meg ne foglalkozz a szüleid véleményével. Gondold át, hogy tudod-e kezelni a mozaikcsaládból fakadó helyzeteket, ha igen, vágjatok bele.

Nem kell, hogy a szüleidnek tetsszen a dolog! Ideje a sarkadra állni. Írod, hogy előző kapcsolataidba is beleszóltak. Szerintem téged megfelelésre szocializáltak. Nem váltál még igazán felnőtté lelkileg, ha ennyire izgat a véleményük. Az, hogy lehülyéznek, nagy sértés (még ha nem is nyíltan mondják ki). Az is lehet, hogy anyagi függésben vagy tőlük, ezért nem mersz velük szembeszállni. Pedig ha valóban szerelmes vagy és a szüleidre hallgatsz, életed végéig bánni fogod, hogy lemondasz arról, akit igazán szeretsz. Sőt, az az érzésem, ha szakítanál, a következő párodban is találnának kivetnivalót. Talán azt akarják, hogy velük maradj életük végéig és el akarnak üldözni mellőled mindenkit? Erősen toxikusnak tűnnek a szüleid.

jan. 3. 22:38
 29/55 anonim ***** válasza:
59%

Anyámék nem szoltak semmit és kéretlen véleményt se adtak.

De ettől a szüleid még nem változnak.

jan. 3. 23:29
 30/55 anonim ***** válasza:
47%
Az én párom is idősebb nálam 16 évvel és neki is van egy 18 éves lánya. A picilány sokszor csak hozzám jön fel, mert barátnők lettünk. Szóval ez egyáltalán nem hátráltató tényező, sőt...Amúgy a szüleim is szeretik és majdnem unokájukként kezelik. Egyébként meg mi is szeretnénk közös babát is (a cicslány is folyton mondja, mikor lesz már kistesó ☺️). Ha a te szüleid így állnak a dologhoz, akkor minél előbb költözzetek össze a pároddal és onnantól minimáljátok velük a kapcsolatot, amíg szükséges.
jan. 4. 02:15
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!