Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Létezhet olyan, hogy egy anya...

Létezhet olyan, hogy egy anya őszintén örül a lánya sikereinek, ha ő többet elért nála és olyan jó dolgok történnek vele amik az anyával sosem? Vagy ilyenkor kizárólag az irigykedés lehet a helyzet?

Figyelt kérdés

Adott egy anya aki nagyon rossz családba született, szegénységbe és felnőtt korában is csak alsó középosztály szinten él, az érettségit sem tudta letenni, sőt szakiskolába járt. Rossz munkahelyi voltak mindig. Gyár, takarítás, stb...

Lesz egy lánya aki tovább tanult és akár a munkájának köszönhetően eljutott gyönyörű helyekre, tengerpartokra, olyan munkája van, ami az emberek szemében “menőnek” számít.

Sok olyan férfi udvarol neki akik “nagyon jó partynak” számítanak.

Ilyen esetben ugye abszolút semmi esély nincs arra hogy az anya szeresse a lányát és örüljön a sikerének, hanem csak a gyűlölet marad az irigység miatt?

Láttatok már akár egy példát is arra amikor ilyen helyzetben az anya nem volt féltékeny és szerette a lányát?

Azt ne írja senki hogy a lány miért nem segít az anyjának, mert azt nem írtam hogy a lány milliókat keres, a munkába meg nyilván nem tud senkit vinni magával.

jan. 2. 13:24
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

6 akkor kérlek olvasd el amit írtam

Itt a példa

És sokkolt ez a sok válasz, mert azt gondoltam ez totál normális jelenség amit leírtam.

jan. 3. 14:13
 22/29 anonim ***** válasza:
Függetleníteni kellene magadat tőlük.
jan. 3. 16:45
 23/29 A kérdező kommentje:

Egyrészt jelenleg nem tudok elmenni onnan ahol vagyok. Másrészt én abban a szellemben nevelkedtem és éltem eddig hogy ez a családon belüli féltékenység miatti gyűlölet teljesen normális. Ehhez képest most itt a válaszolok 100 százaléka azt mondta, hogy egy anya akkor is örül a gyereke sikerének hogyha neki nem volt jó élete.

Ha el is mennék itthonról, ez a helyzet még nem változnak. És én ugyanúgy Frontin függő maradnék emiatt

tegnapelőtt 11:56
 24/29 anonim ***** válasza:

Mármint mi nem válzozna? Hogy milyen családban nőttél fel? Nem, az valóban nem. Ami történt, megtörtént. Kicsináltak, Frontinfüggő vagy, innen nem olyan egyszerű felállni. Nem is fog minden azonnal megoldódni, ahogy elköltözöl. De elköltözés nélkül viszont nemhogy nem azonnal, de soha nem lesz jobb. Érted? Soha!

Ha kilépsz ebből a közegből, legalább elkezdődik a gyógyulás! Lassacskán egészséges és boldog ember lehet belőled. Csórón számolgatni hó végén a forintokat is jobb, mint egy gyűlölködő közegben élni.

tegnapelőtt 15:04
 25/29 A kérdező kommentje:

Az apám sem tudott elköltözni a szüleitől

Most is abban a házban él amit még az 50-es években vettek, csak már egyedül 60 felett...

ezek jó kilátások?

Pedig ő férfi, elvileg az erősebbik nem tagja

És mégis ennyire kretén

Akkor a szinten beteg lányától mit várnak az emberek?

tegnapelőtt 16:50
 26/29 anonim ***** válasza:

"ez a családon belüli féltékenység miatti gyűlölet teljesen normális. "

Nem. Egyáltalán nem normális. Egyáltalán, hogy lenne már normális?

tegnapelőtt 22:42
 27/29 A kérdező kommentje:

Mert ha belegondolsz... attól hogy valaki a családtagod, még bőven lehetsz rá féltékeny.

Alapvető emberi tulajdonság az irigység és ezt nem tudja kiütni az hogy valaki verrokon.

Én tinikorom óta úgy élek, hogy rengeteget gondolkodom ezen és emellett nagyon sok nagyon szép és sikeres, akár világsztár nő életét követem. És bizony rengetegszer előfordul hogy egy ilyen nő szegény, vagy átlag családba született és 1000x szebb lesz mint az anyja, vagy a testvére.

Mindig is arra gondoltam ilyenkor hogy a szülő/nővér/nagynéni ezt hogy tudja elviselni hogy az ő rokonából lett egy ilyen egekig magasztalt modell/színésznő/énekesnő

És több ilyen nőnél is láttam hogy a család támogatja és hogy jóban vannak a rokonokkal(persze azt nem tudhatom hogy ebből mennyi a látszat) és ilyenkor mindig arra gondolok hogy ezt hogy bírják elviselni a rokonok...

Van pl egy dél-afrikai modell, egy farmról származik, de nagyon hamar befutott, victorias secret angyal lett és nagyon gazdag

Az anyja egyáltalán nem szép nő, meghízott és még bántották is hogy hogy lehet egy szupermodellnek ilyen anyja...

ehhez képest a lánya imádja, az anya is imádja őt, látszik rajtuk.

Nem tudom, nyilván nekem nem lehet gyerekem, de hiába a lányom valaki azért ezt nehéz lehet elviselni...

Én ehhez a modellhez képest sokkal kevesebbet értem el és közben szenvedek a depressziótól, szorongástól(amit tud az anyám) de ő még így is ebben csak azt látja hogy én utaztam, nekem (még) nem kellett gyárakban dolgoznom mint neki...

és amikor a covid miatt elromlott minden, akkor annak ujjongva orult... meg a nagynéném is

En ezt láttam egész életemben...

tegnap 09:50
 28/29 anonim ***** válasza:

"attól hogy valaki a családtagod, még bőven lehetsz rá féltékeny.

Alapvető emberi tulajdonság az irigység és ezt nem tudja kiütni az hogy valaki verrokon."

Nem az "üti ki", hogy vérrokon, hanem az, hogy szereted.

Arra vagy csak féltékeny, akit nem szeretsz.

Téged nem szeretnek vagy nem eléggé. Ilyen egyszerű.

Olvasd el a Mérgező szülők könyvet, hátha felnyitja a szemed!

Egyébként 5 év eltelt a covid óta.

Nem kéne mindent arra kenni.

A turizmus is felállt azóta, a tavalyi adatok már alig maradtak el a régiektől, idén túllép növekedésben. Egyébként mi 2021-ben családostul is ugyanúgy utaztunk, két kisgyerekkel, akik közül egy tartós beteg. A különbség hogy egyikünk se függő.

tegnap 09:58
 29/29 anonim ***** válasza:

Szerintem az sem igaz, hogy alapvető tulajdonság az irigység. Attól, hogy gyakori, még nem lesz "alapvető". Az egészséges psziché az "én oké vagyok, te oké vagy" állapotban van.

Az én közeli hozzátartozóm nagyon jó anyagi körülmények között él, a fiai milliós magániskolákba járnak, külföldön élnek, kétévente másik országban, csilivili ingatlanok, menő kocsi, amikről én csak álmodhatok, mert bár nem nyomorgok, de azért ezt a szintet én nagyon nem engedhetem meg magamnak, hozzá képest csóró vagyok. Most legyek rá irigy?

Viszont ő elvált, a gyerekeit elindegenítették tőle, pedig ő az anya, évekig alig látta őket, a férje totál kicsinálta, depressziós volt, menekült az életéből, és a nagyobbik gyereke is totál szétesett ebben az életben, nagyon félrementek a dolgai, még a középiskolát se fejezte be. Nekem nagyon harmonikus a családi életem, szerető férjjel, boldog gyerekekkel, akik okosak és egészségesek minden téren. Most akkor ő legyen irigy rám?

Az élet nem fekete-fehér, és ezt a legtöbb ember tudja. Van, hogy a személyiségfejlődés megreked valahol, és ezt nem látja meg valaki, de nem az a norma. Ami téged körülvesz, és amilyen a jelenlegi állapotod neked magadnak is, az nem egészséges. De van kiút. Kezdj el önismeretet tanulni, menj el pszichológushoz, pszichodrámára, akárhová, ha már elköltözni nem akarsz.

tegnap 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!