Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Létezhet olyan, hogy egy anya...

Létezhet olyan, hogy egy anya őszintén örül a lánya sikereinek, ha ő többet elért nála és olyan jó dolgok történnek vele amik az anyával sosem? Vagy ilyenkor kizárólag az irigykedés lehet a helyzet?

Figyelt kérdés

Adott egy anya aki nagyon rossz családba született, szegénységbe és felnőtt korában is csak alsó középosztály szinten él, az érettségit sem tudta letenni, sőt szakiskolába járt. Rossz munkahelyi voltak mindig. Gyár, takarítás, stb...

Lesz egy lánya aki tovább tanult és akár a munkájának köszönhetően eljutott gyönyörű helyekre, tengerpartokra, olyan munkája van, ami az emberek szemében “menőnek” számít.

Sok olyan férfi udvarol neki akik “nagyon jó partynak” számítanak.

Ilyen esetben ugye abszolút semmi esély nincs arra hogy az anya szeresse a lányát és örüljön a sikerének, hanem csak a gyűlölet marad az irigység miatt?

Láttatok már akár egy példát is arra amikor ilyen helyzetben az anya nem volt féltékeny és szerette a lányát?

Azt ne írja senki hogy a lány miért nem segít az anyjának, mert azt nem írtam hogy a lány milliókat keres, a munkába meg nyilván nem tud senkit vinni magával.

tegnapelőtt 13:24
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Azt még hozzáteszem hogy nekem nincs gyerekem, soha nem is lesz, tehát el sem tudom képzelni hogy milyen szülőnek lenni és abból a szempontból nézni a világot.
tegnapelőtt 13:26
 2/26 anonim ***** válasza:
94%
Létezhet. De most igazából mi a kérdésed?
tegnapelőtt 13:32
 3/26 anonim ***** válasza:
87%
Létezik, ha attól függetlenül, hogy nehéz sorsa volt, valami oknál fogva képes pszichésen egészséges maradni, vagy meggyógyulni, vagy például hiába szerény az élete, de egy nagyszerű párt talált magának, és az is elég neki a boldogsághoz, nem kell hozzá egy tengerpart. De aki sok sz-rt élt meg a saját gyerekkorában, és lehetősége se volt gyógyulni, az nagyon nehezen lesz jó anya.
tegnapelőtt 13:33
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda kérdés ez? Minden normális szülő azt szeretné, hogy a gyerekének jó legyen. Hogy boldoguljon, könnyebb élete legyen. Aki nem így gondolja, azzal komoly bajok vannak.
tegnapelőtt 13:35
 5/26 anonim ***** válasza:
90%

Ez sokszor nem tudatos. A szülők is görgetik a saját sérüléseiket, tudatalatt vezérlő vágyaikat, és nem tudnak objektívek lenni. De a gyerek meg azt hiszi/ várja, hogy azok legyenek.

Kívülállóként azt várjuk, hogy a szülő egyértelműen örüljön a gyereke sikerének, de ez nem ennyire automatikus, meg egyszerű.

tegnapelőtt 13:46
 6/26 anonim ***** válasza:
88%

"Láttatok már akár egy példát"

Én olyant nem láttam, aki ne örült volna és ne lett volna büszke a gyerekére, ha valamiben sikert ért el. Persze ehhez kell az, hogy ne legyél lekezelő, ne a magas lóról beszélj a szüleiddel és ne nézd le őket.

tegnapelőtt 14:01
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem, én örülnék, ha többre vinné nálam
tegnapelőtt 14:27
 8/26 anonim ***** válasza:
91%
Igen, ez a normális szülői hozzáállás. Aki nem így reagál, az f/sznak vállalt gyereket
tegnapelőtt 14:49
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
Kifejezett célom, hogy a gyerekeimnek jobb élete legyen, mint nekem. Kinek nem?!
tegnapelőtt 14:51
 10/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyukámnak 8 általánosa van, most már nyugdíjas, de nagyon alacsony a nyugdíja, ennek ellenére nem él rosszul, mivel van férje is, a két nyugdíjból minden szükséges dologra telik, pl autót tartanak fenn, tehermentes családi házban élnek, mindig van étel az asztalon, rendes ruha, stb.

Nekem diplomám és saját vállalkozásom van, amikor tehetem, utazgatok, de sose éreztem, hogy ezért irigy lenne rám anyukám, sőt nagyon is büszke, amikor beszélgetünk a sikereimről.

tegnapelőtt 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!