Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez csak szerintem irigykedés?...

Ez csak szerintem irigykedés? De miért?

Figyelt kérdés

Apám már rég meghalt, anyukám pedig két éve.

Azóta egyedül élek, de még csak 18 éves vagyok, idén érettségizek.

Anyukámnak két testvére él, egyikük sem túl gazdag.Amelyiküket jobban kedvelem ő vidéken lakik, sajnos csak kevésszer találkozunk.

A másik testvére itt lakik ebben a városban.

A történetben van egy olyan csavar,hogy ő apám nővérének a házát bérli, tehát ő ott az albérlő.

Apám nővére erre a címre kap valami járandóságot, ami havonta érkezik, 30 ezer forint.

Mivel iskolába járok, és amellett dolgozom (és fenntartok egy házat, meg magamat) azt mondta,hogy vegyem fel én azt a 30 ezret, csak anyukám nővéréhez menjek el, kérjem el, ő mindig odaadja, és mindig ideszól ha megjön a pénz, hogy menjek érte.

Persze anyukám nővére mindig okoskodik,hogy hát nem kéne ezt elfogadnom, mert ez rengeteg pénz ahhoz képest, meg hogy ő is ott él egyedül, őt sem támogatja senki, dolgozik, a felnőttkorú fiának is mindig kell pénz küldenie, mert az hülye, és neki is nagyon nehéz az élete.

Nekem muszáj elfogadnom ezt a pénzt, bár nem szívesen teszem, de nem tudok annyit dolgozni, sokszor már inkább öngyilkos lennék, hogy az iskola után a munkában rohadok, aztán még így is kérnem vagy elfogadnom kell.

Erre meg anyukám nővére is mondja a hülyeségeit, és mindig rajta keresztül kell átvennem a pénzt, máshogy nem megy.

De nem értem,hogy miért irigyli ennyire ezt a pénzt?Kit érdekel,hogy neki nem segítettek, és hogy nem segítenek?Ennyi idősen ott volt neki a családja, ismertem a nagyszüleimet, jó emberek voltak, és mindent megadtak neki.Felnőtt ember, nincs más dolga, csak dolgozni.Nem beszélve,hogy napi 1 doboz cigit szív, nekem meg nincs káros szenvedélyem sem.

Továbbá ha megyek a pénzért, mindig úgy szól oda apukám nővérének hogy az (én) jönne a pénzért, már itt várja a pénzt, odaadom neki, már nagyon vinné stb...tehát ilyen tök rosszindulatúan mintha tényleg úgy mennék oda, hogy de jó elbulizom a pénzt.

Miért kell erre irigynek lenni?

Bármikor elcserélném azt a havi 30 ezret egy teljes családra, nem öröm ez nekem...de miért csinálja ezt?Miért nem inkább támogat?

2015. dec. 18. 18:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
És nem lehet a pénzt utalni vagy alapból a te címedre küldeni?
2015. dec. 18. 18:58
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb mond el neki szemtől szembe. Mert nem normális, hogy egy 18 éves árvától sajnálja azt a pénzt, aki gyakorlatilag tanul és dolgozik, hogy fenn tudja tartani magát. Rettenetesen szánalmas viselkedés. Ha megoldható szerintem is kérd számlára.
2015. dec. 18. 19:09
 3/11 anonim ***** válasza:
3%

valahol igaza van egy idős magányos emberől havi 30 at csak úgy lehuzni...

mért nem keresel albérlöket

2015. dec. 18. 19:22
 4/11 A kérdező kommentje:

Ki az idős meg ki a magányos?

Ő amúgy sem kapná meg azt a pénzt...

2015. dec. 18. 19:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

irigy.

ennyi a történet lényege, nem olyan hihetetlen dolog ez.

egyébként 2015-ben van lehetőség elektronikus átutalásra is, hogy ne kelljen minden alkalommal ezt a passiót végig járni.

ha van lehetőség utalásra, akkor válaszd mindenképp.

2015. dec. 18. 19:46
 6/11 anonim ***** válasza:
6%

egyedül él és van egy felnött fia akit támogat, és te irod hogy nem gazdag

és az ő pénze neki kéne megkapnia

nem a lehuzos rokonak aki szerint muszeály elfogadnia más jutatását

2015. dec. 18. 20:26
 7/11 A kérdező kommentje:

Anyukám nővérének van egy fia.

Apukám nővére adja a pénzt nekem.

Ők ketten nem állnak rokoni kapcsolatban, semmi közük egymáshoz.

Anyukám nővére apukám nővérének a lakását bérli, és ez a járandóság a kezdetektől fogva odamegy.

Nem tudom miért, de oda megy.

2015. dec. 18. 20:48
 8/11 anonim ***** válasza:
59%

#6 fuss neki még egyszer.

elhiszem hogy a rosszindulat, irigység és gonoszság beszél belőled azonnal, de ha megpróbálod értelmezni a kérdést akkor talán legközelebb nem csinálsz magadból fogyatékost.

ha nem sikerül elsőre, vagy másodikra akkor bizony harmadszor is el kell olvasni a mondatokat :)

de neked jobb ha minden kérdést legalább 4x elolvasol mielőtt böfögnél egyet.

2015. dec. 18. 20:51
 9/11 anonim ***** válasza:

ott írja h suli után munkába megy ...

de egy ház fenntartása nem kis összegbe kerül !!!

egy 18 éves szakma érettségi nélkül szerinted mennyit keress ???

az a 30e amit kap az nem sok pláne a téli időszakban mikor adott esetben a gázszámla is lehet 50-60e ...

2015. dec. 19. 08:12
 10/11 anonim ***** válasza:

ja hogy egy gyökér troll az 56%-os.

ne etessük tovább.

2015. dec. 19. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!