Ez csak szerintem irigykedés? De miért?
Apám már rég meghalt, anyukám pedig két éve.
Azóta egyedül élek, de még csak 18 éves vagyok, idén érettségizek.
Anyukámnak két testvére él, egyikük sem túl gazdag.Amelyiküket jobban kedvelem ő vidéken lakik, sajnos csak kevésszer találkozunk.
A másik testvére itt lakik ebben a városban.
A történetben van egy olyan csavar,hogy ő apám nővérének a házát bérli, tehát ő ott az albérlő.
Apám nővére erre a címre kap valami járandóságot, ami havonta érkezik, 30 ezer forint.
Mivel iskolába járok, és amellett dolgozom (és fenntartok egy házat, meg magamat) azt mondta,hogy vegyem fel én azt a 30 ezret, csak anyukám nővéréhez menjek el, kérjem el, ő mindig odaadja, és mindig ideszól ha megjön a pénz, hogy menjek érte.
Persze anyukám nővére mindig okoskodik,hogy hát nem kéne ezt elfogadnom, mert ez rengeteg pénz ahhoz képest, meg hogy ő is ott él egyedül, őt sem támogatja senki, dolgozik, a felnőttkorú fiának is mindig kell pénz küldenie, mert az hülye, és neki is nagyon nehéz az élete.
Nekem muszáj elfogadnom ezt a pénzt, bár nem szívesen teszem, de nem tudok annyit dolgozni, sokszor már inkább öngyilkos lennék, hogy az iskola után a munkában rohadok, aztán még így is kérnem vagy elfogadnom kell.
Erre meg anyukám nővére is mondja a hülyeségeit, és mindig rajta keresztül kell átvennem a pénzt, máshogy nem megy.
De nem értem,hogy miért irigyli ennyire ezt a pénzt?Kit érdekel,hogy neki nem segítettek, és hogy nem segítenek?Ennyi idősen ott volt neki a családja, ismertem a nagyszüleimet, jó emberek voltak, és mindent megadtak neki.Felnőtt ember, nincs más dolga, csak dolgozni.Nem beszélve,hogy napi 1 doboz cigit szív, nekem meg nincs káros szenvedélyem sem.
Továbbá ha megyek a pénzért, mindig úgy szól oda apukám nővérének hogy az (én) jönne a pénzért, már itt várja a pénzt, odaadom neki, már nagyon vinné stb...tehát ilyen tök rosszindulatúan mintha tényleg úgy mennék oda, hogy de jó elbulizom a pénzt.
Miért kell erre irigynek lenni?
Bármikor elcserélném azt a havi 30 ezret egy teljes családra, nem öröm ez nekem...de miért csinálja ezt?Miért nem inkább támogat?
Nem kell komolyan venni azokat a fröcsögő kis pistikéket, akik egy szóban hat helyesírási hibát ejtenek. Ez az életükben a csúcspont, hogy itt kiélik magukat másokat fikázva. De ennél nagyobb örömük ne is legyen!
Szóval: irigy. Ennyi, nem több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!