Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit szólnátok hozzá,...

Szülők! Mit szólnátok hozzá, ha a 15 éves fiatok dohányozna?

Figyelt kérdés
dec. 31. 18:33
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
6%
Amúgy meg, bocsánat, de elég ijesztő, ha egy szülő azt mondja, hogy "Meg kell hogy üsselek". Nem tudom, az oké, hogy aki 1-2 pofon nélkül képzeli el a gyereknevelést, az sosem nevelt gyereket, de ezek a pofonok indulatból jönnek, nem előre eltervezve és az hogy egy szülő egy kötelességnek érezze hogy lekeverjen egy pofont a gyereknek inkább ijesztő.
jan. 1. 13:52
 32/42 anonim ***** válasza:
83%

A suliban nagyon menő volt cigizni! Főleg, miután megtiltották a dohányzást a sulinkban, aztán a toalettekben cigizett mindenki az intőt kockáztatva.

Akik sulisként szoktak rá a cigire, felnőttként mind megbánják és szenvednek a leszokással!

Felnőttként már egyáltalán nem menő és rohadt sok pénzbe kerül!

jan. 1. 13:54
 33/42 anonim ***** válasza:
#29 Pont nem érdekel mit hiszel el. Megtörtént.
jan. 1. 14:17
 34/42 anonim ***** válasza:
0%
#33 persze hogyne
jan. 1. 14:43
 35/42 anonim ***** válasza:
0%
#33 Így van, pont így történt, nekem meg privát yachtom van, amivel az Adriára szoktam kijárni, korlátlan mennyiségű nő van amúgy a hajómon. :) Persze
jan. 1. 15:11
 36/42 anonim ***** válasza:
6%
Akár megtörtént, akár nem, szerintem veszélyes. Jó, nem lett belőle baj, de másnak lehet baja.
jan. 1. 15:34
 37/42 anonim ***** válasza:
6%

15-16 voltam, mikor rákaptam, nagyon menő volt a suliban a szünetben az udvaron (akkor még lehetett).

Anyám idegbajt kapott mikor megtalálta nálam a cigit,de mindketten dohányoztak, felesleges lett volna a szentbeszéd. Nagyon dühös volt, én nem akartam megbántani, de letenni sem, úgyhogy ment tovább stikában. Persze biztos tudta.

38 vagyok, még mindig nem gyújtok rá előtte, ő meg még mindig úgy csinál mintha nem tudná 😅

jan. 1. 15:35
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Csalódott lennék. Láncdohányos alkoholista szülők mellett kénytelen voltam psszívan dohányozni gyerekként míg egy infarktus után le nem szoktak végre. Soha nem próbáltam ki kamaszként se a cigit, se az alkoholt, mert szívtam eleget szó szerint és átvitt értelemben is ezek miatt. Férjem se dohányzik, de ő kamaszként ment a menők után vakon, szóval ő egy rövid ideig dohányzott.

Kicsit aggódom is, hogy nekünk könnyű volt a negatív példától elrettenni, de a mi pozitív példánk nem tudom lesz-e olyan erős. Csak uncsi, béna felnőttek leszünk a szemében, akik nem értik mi a menő vagy látni fogja hogy a felnőttséghez nem kapcsolódik a dohányzás feltétlenül. Szerintem a gyerek személyiségén áll vagy bukik minden, mégpedig hogy mennyire erősen akar beilleszkedni, és hova és mire hajlandó csak azért hogy elfogadják, akar-e menőnek látszani. Bennem sose volt ilyen kényszer, sőt... mindig a saját fejem után mentem, ami néha előny néha hátrány, de mindenképp magányosabb mint társaságban bagózni, de nem rosszabb.

Férjemben erős megfelelési kényszer van, és nem is úszta meg, de a negatív szülői minták miatt mégsem tartott nála sokáig.

jan. 2. 00:24
 39/42 anonim ***** válasza:
23%
nem orulnek neki de en is dohanyoztam mar 13 eves koromtol csak akkor meg titokban, 15 tol meg nyiltan. 32 evesen hagytam abba.
jan. 6. 04:58
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

Hatalmasat csalódnék, ugyanis az én gyerekem mindig arra neveltem, hogy messze menőleg kerülje a cigit alkoholt stb.

Jó magam soha nem cigiztem, az alkohol is kimerül egy szilveszteri koccintással.

Mindenképpen azok lennék, hogy ne tudja tovább folytatni. Zsebpénz megvonás, iskolába vinném hoznám, és 6 hónapig az semerre sem engedném.

jan. 6. 09:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!