Szülők! Mit szólnátok hozzá, ha a 15 éves fiatok dohányozna?

A suliban nagyon menő volt cigizni! Főleg, miután megtiltották a dohányzást a sulinkban, aztán a toalettekben cigizett mindenki az intőt kockáztatva.
Akik sulisként szoktak rá a cigire, felnőttként mind megbánják és szenvednek a leszokással!
Felnőttként már egyáltalán nem menő és rohadt sok pénzbe kerül!

15-16 voltam, mikor rákaptam, nagyon menő volt a suliban a szünetben az udvaron (akkor még lehetett).
Anyám idegbajt kapott mikor megtalálta nálam a cigit,de mindketten dohányoztak, felesleges lett volna a szentbeszéd. Nagyon dühös volt, én nem akartam megbántani, de letenni sem, úgyhogy ment tovább stikában. Persze biztos tudta.
38 vagyok, még mindig nem gyújtok rá előtte, ő meg még mindig úgy csinál mintha nem tudná 😅

Csalódott lennék. Láncdohányos alkoholista szülők mellett kénytelen voltam psszívan dohányozni gyerekként míg egy infarktus után le nem szoktak végre. Soha nem próbáltam ki kamaszként se a cigit, se az alkoholt, mert szívtam eleget szó szerint és átvitt értelemben is ezek miatt. Férjem se dohányzik, de ő kamaszként ment a menők után vakon, szóval ő egy rövid ideig dohányzott.
Kicsit aggódom is, hogy nekünk könnyű volt a negatív példától elrettenni, de a mi pozitív példánk nem tudom lesz-e olyan erős. Csak uncsi, béna felnőttek leszünk a szemében, akik nem értik mi a menő vagy látni fogja hogy a felnőttséghez nem kapcsolódik a dohányzás feltétlenül. Szerintem a gyerek személyiségén áll vagy bukik minden, mégpedig hogy mennyire erősen akar beilleszkedni, és hova és mire hajlandó csak azért hogy elfogadják, akar-e menőnek látszani. Bennem sose volt ilyen kényszer, sőt... mindig a saját fejem után mentem, ami néha előny néha hátrány, de mindenképp magányosabb mint társaságban bagózni, de nem rosszabb.
Férjemben erős megfelelési kényszer van, és nem is úszta meg, de a negatív szülői minták miatt mégsem tartott nála sokáig.

Hatalmasat csalódnék, ugyanis az én gyerekem mindig arra neveltem, hogy messze menőleg kerülje a cigit alkoholt stb.
Jó magam soha nem cigiztem, az alkohol is kimerül egy szilveszteri koccintással.
Mindenképpen azok lennék, hogy ne tudja tovább folytatni. Zsebpénz megvonás, iskolába vinném hoznám, és 6 hónapig az semerre sem engedném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!