Hogy tiltsam el a 16éves fiamtól a 15éves drogos barátnőjét?
Beszélnék a lány családjával. Kitudja, ők nem tudják, hogy a csajszi mivel foglalkozik.
Ti meg határozottan ki kell álljatok. Én szerintem ráállnék a témára, addig amíg vége nem lesz. Max nem engedném el sehova iskolán kívül, és ott is beszélnék az osztályfőnökkel, hogy mi a helyzet, mit ajánlana. Ha lóg, azt lássátok nem? Akkor elvenném a telefonját, es letöltenék egy krémprogramot is, amivel tudnám követni, és amit nem tudna letörülni. Ha oda megy, ahova nem kéne, egyből észreveszed, és mire hazaér várja egy adag házimunka, amit ha nem csinál meg, ülhet egy egész délután telefon és minden nélkül. Vagy csak az utóbbi, de én a házimunkának örülnék, legalább besegítene.
Az a baj, hogy a lány családja is egy degenerált. Család apa iszik, drogozik. Anya állítólag egyedül neveli a 2 gyereket, voltak már anyaotthonba is. Próbálom befogni házimunkára, az apjának segít,azzal nincs probléma többet beszélgetünk vele, de azt mondja szereti! 😞
Az én fiam tiszta,szereti ha tisztaság van körülötte tiszta a ruhája, nem veszi fel azt a ruhátholnap ami ma rajta volt. Ez a lány meg igénytelen foltos a ruhája csúnya az arca azt mondta a fiamnak, hogy a drogtól! Nem volt még a fiamnak senkie ez a lány behálózta!
Vigyázzatok, nehogy valami nemibetegséggel megtöltse a fiatokat! Az ilyenek akármit hordozhatnak.
Mondd meg a fiadnak, hogy többet nem találkozhat vele. Jogod van hozzá. Nem tudom sajna mennyire fogja betartani, de egy próbát megér. Ha nem érti meg elsőre, akkor másodjára megfenyegetni a lányt és az anyját, hogyha nem szünteti meg a kapcsolatot, mész a gyámügyhöz.
#3 Sosem engedném a gyerekemet fűvel-fával lefeküdni, és drogozni, de azért van egy határ. Az ilyen szülöktől pattanak meg a gyerekek általában legelsőkek, mikor alkalmuk van rá, teljesen jogosan.
"Jogod van hozzá." Nem, nincs, ha nem felügyeletre szoruló debil az a 16 éves srác, akkor nincsen joga ilyen szinten korlátozni, aztán az meg a másik kérdés, hogy lehet erőlködni, de ez nem a budi, a kamasz pont le fogja sz*rni.
"nem engedném el sehova iskolán kívül"
Jó, de aztán ezt hogy tudod betartatni? Nem foghatod a kezét egész nap...
"kikérni a véleményét"
Már tudni lehet a véleményét: belefér neki, hogy drogossal járjon... Akkor?
Nem kikérni hanem alakítani kell a véleményét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!