Hogy tiltsam el a 16éves fiamtól a 15éves drogos barátnőjét?
Aha, meg kamasz logika szerint otthon azt mondja szombaton dolgozik, így van kb 9-10 óra amikor azt csinál a csajjal amit akar.
Legalább arra vedd rá védekezzenek, és vedd meg neki, ne az árát add oda. Ha eléred, hogy használja is, az már fél siker. Ha nem veszel neki óvszert, és pénzt sem adsz neki, vagy keveset, biztos lehetsz benne, nem erre fog költeni. Azért, mert 16 éves!
Nem ismerem a csajt, mint ahogy itt senki sem. De egyáltalán megvannak neki otthon az alapvető higiéniához való lehetősége? Drogos alkesz apáról van szó, tehát szinte biztosan elszed mindent az anyától és a gyerekeitől. Az sem biztos mindig van mit ennie.
Ilyen mentalitású alkoholistával nőttem fel, ezt csak azok értik meg akik benne vannak egy ilyen családban, vagy nagyon közeli barátok. A külvilág ezt máshogy látja!
Nem azért koszos a ruhája, meg szakadt, mert nincs pénz mosóporra, és nincs pénz ruhára?
A csúnya bőrét pedig nem minden esetben okozza drog, lehet egyszerű autoimmun betegség is csak nem kezelik, mert nincs miből (vagy sok egyéb). Egy tininek könnyebb azt mondani a drogtól ilyen, mint azt, hogy gyógyszerre sincs pénzük.
Ismerd meg azt a gyereket, mielőtt elítéled. Ha eléred nála, hogy megnyíljon neked, lehet más lesz a véleményed.
Nekem középiskola első 2 évében 1 melegítőm volt 2 pólóval. 10.be nem volt téli kabátom, mert kinőttem. Aztán anyám barátnője vett nekem egyet végül.
11-12-be kb 2x ennyi ruhám volt már.
"Aha, meg kamasz logika szerint otthon azt mondja szombaton dolgozik, így van kb 9-10 óra amikor azt csinál a csajjal amit akar."
Nem minden 16 éves kamasz teljesen eszement. A fiút normálisan nevelték, simán lehet, hogy igenis tudnak hatni rá a szülei még a rózsaszín köd meg a hormonjai ellenére is - főleg, ha úgy állítják be az egész diákmunkát, hogy legfőképpen a lány kedvéért tegye, hogy a lány felnézhessen rá, hiszen a munka kapcsán látni fogja, hogy nem csak egy kis fütyi, hanem igazi férfi, és nem olyan, mint a lány apja, hanem dolgozik, pénzt hoz a házhoz. Egy próbát megér. Egyébként meg bármikor azt csinálhat a lánnyal, amit csak akar, hiszen a suliból is lóghat, nem csak a diákmunkából. A diákmunka sok szempontból vonzóbb hely is lehet, mint az iskola. Egy 16 évesnek az kaland, főleg ha nem kényszerből csinálja, hanem hogy megmutathassa, hogy ő a Jani.
"Aztán a lány kihasználja, hogy dolgozik, pénzt kér tőle, amit nem ad vissza, és egy pancsernak fogja nézni. Nagyon jó megoldás."
Igen! Mert ettől felnyílhat a szeme! Pont erre megy ki a játék! Hogy észhez térjen a fiú! Pont ezért (is) segíthet a diákmunka.
"Vagy kikezdeni a csajjal és úgy hátha megszekadna a kapcsolatuk ha ( megcsalná) a fiamat!"
Azért te sem vagy normális...
Szerintem nagyon szomorú, ha valaki ilyen fiatalon leépíti magát. Én se repdesnék az örömtől, hogy ha a kamasz gyerekem egy ilyen emberrel lenne, de tiltani meg hiába tiltod, erősebb lesz a kötelék. Szerintem lehetnél most az egyszer nagyvonalú és megpróbálhatnál segíteni a lányon, mégiscsak egy "elveszett" kamaszról van szó. Bevonhatnád egy családi ebéd elkészítésében, hátha kapható lesz rá. Még csak 15 éves, még lehet rajta segíteni. Egy próbát megér, mertha a lány nyitott az új dolgokra akkor még jól sülhet ki, ha meg elutasító és pocskondiázik, akkor a fiad is hamar észbe kap, hogy jobb ilyen embert kizárni az életéből. A lényeg, hogy nem szabad úgy közeledni hozzá, hogy te most meg akarod váltani őt, hanem inkább úgy hogy megpróbálod meglátni benne az embert, beszélgetsz vele teljesen átlagos dolgokról, akár együtt csináltok valamit... Nem kell itt terézanyát játszani, de ha tudnál segíteni akkor miért ne tennéd meg?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!