Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit szólnátok hozzá,...

Szülők! Mit szólnátok hozzá, ha a 15 éves fiatok dohányozna?

Figyelt kérdés
dec. 31. 18:33
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
65%

A 15 éves még gyerek, és én vagyok érte a felelős. Jogilag és erkölcsileg is. Nálunk az a szabály, hogy nem dohanyozhat 18 éves koraig. Onnantól nem érdekel, pénzt nyilván nem kap rá, de az ő dolga. 18 év alatt viszont én döntök helyette, az egeszségügyi adatait is én kezelem, nem fogok engedni semmilyen dohányzást. Alkoholt mértékkel lehet, bulizni lehet, haverokkal csavarogni, sokáig kimaradni, bármit lehet. Cigizni, drogozni nem lehet. Akinek ez terror, azzal nem tudok mit kezdeni.

25 és 23 éves gyerekeim vannak, nem dohányoznak.

jan. 1. 09:46
 22/42 anonim ***** válasza:
84%
Bagós kis kurafi majd jó büdös lesz a szája azt a csajok elkerülik
jan. 1. 10:20
 23/42 anonim ***** válasza:
62%
#21 "Igen, anyu/apu? Nincs cigizés? Okés füvezni fogok a haverommal, vagy szívni a csikkeket az utcáról!" Rögtön lenne ne félj.😉
jan. 1. 10:26
 24/42 anonim ***** válasza:
77%

Teljesen mindegy, tiltom-e, hogyha cigizni akar, fog, ez tény.

Az más kérdés, hogy az én házamban nincs cigi. Senkinek, az erkélyen sem (dohányzó vendégek szépen kimennek a ház elé)

jan. 1. 10:48
 25/42 anonim ***** válasza:
27%

21-es, és mégis hogy tervezed megtiltani egy középiskolásnak???

Bevarrod a száját? 😁 Mert másképpen nem lehet.

Én is cigiztem vagy féléven át 16 éves koromban. A szüleim nyilván nem támogatták, de nem is kellett. A már felnőtt 12-esektől kunyeráltunk cigit, vagy többen összedobtuk rá a zs-t, és megvették nekünk.

Problem solved 😉

Aki dohányozni akar, az dohányzik, a szülő a feje tetején is pöröghet.

jan. 1. 10:51
 26/42 anonim ***** válasza:
3%

#21 ja inni lehet még bulizni egész ejjel egy 15 évesnek, de cigizni nem 🤣

Igaz, inkább igya magát seggre(ha elmegy bulizni amit megengedsz ugyebár nem biztos, hogy mértékkel fogja inni azt a piát amit szintén megengedsz)minthogy elszivjon egy cigit.

Erdekes elgondolás 🤦🏻‍♀️

jan. 1. 11:18
 27/42 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem nem kell túlfélteni sem a gyereket, ahogy írják feljebb keresse meg a pénzt rá ő. Ha mindenféle verést vagy lelkiterrort alkalmaz a szülő, a gyereknek adódhatnak a későbbiekben beilleszkedési gondjai, ő lesz az osztály nyomija, mert a buliban nem mer inni, mert pánikol ha "csak" négyest kap, mert nem mer a dohányos osztálytársai közeleben allni, mert fél hogy cigi szaga lesz.
jan. 1. 12:34
 28/42 anonim ***** válasza:
83%

Mikor anno apám megrudta, hogy cigizek a következőt csinálta:

Leültünk, és azt mondta rendben a te dolgod. Aztán ketett az asztalra egy csomag cigit, és azt mondta gyújts rá nyugodtan.

Én rá gyújtottam. Mikor elszívtam, adta a következőt. Aztán a következőt. És ez így ment azt mondta ha cigizek háe mutasd meg milyen nagy fiú vagy.

Amikor rosszul lettem, is mondta. Nosza szívjad. Mikor pedig mondtam, hogy nem kell már mert nem vagyok jól, adott egy istenes sallert. Soha addig, és azigán se ütött meg.

Aztán azt mondta. Ha még egyszer rá akarsz gyújtani jusson eszedbe ez a rosszul lét, és az, hogy ezt kellett tennie.

Soha nem gyújtottam rá többet.

jan. 1. 12:38
 29/42 anonim ***** válasza:
26%
#28 szép mese, ez tuti nem történt meg, ezt már olvastam valahol máshol is
jan. 1. 13:37
 30/42 anonim ***** válasza:
29, nekem a Jim szerint a világ jutott eszembe, de a pofonnál elbizonytalanodtam, mert az nem volt benne.
jan. 1. 13:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!