Szülők! Mit szólnátok hozzá, ha a 15 éves fiatok dohányozna?

A 15 éves még gyerek, és én vagyok érte a felelős. Jogilag és erkölcsileg is. Nálunk az a szabály, hogy nem dohanyozhat 18 éves koraig. Onnantól nem érdekel, pénzt nyilván nem kap rá, de az ő dolga. 18 év alatt viszont én döntök helyette, az egeszségügyi adatait is én kezelem, nem fogok engedni semmilyen dohányzást. Alkoholt mértékkel lehet, bulizni lehet, haverokkal csavarogni, sokáig kimaradni, bármit lehet. Cigizni, drogozni nem lehet. Akinek ez terror, azzal nem tudok mit kezdeni.
25 és 23 éves gyerekeim vannak, nem dohányoznak.

Teljesen mindegy, tiltom-e, hogyha cigizni akar, fog, ez tény.
Az más kérdés, hogy az én házamban nincs cigi. Senkinek, az erkélyen sem (dohányzó vendégek szépen kimennek a ház elé)

21-es, és mégis hogy tervezed megtiltani egy középiskolásnak???
Bevarrod a száját? 😁 Mert másképpen nem lehet.
Én is cigiztem vagy féléven át 16 éves koromban. A szüleim nyilván nem támogatták, de nem is kellett. A már felnőtt 12-esektől kunyeráltunk cigit, vagy többen összedobtuk rá a zs-t, és megvették nekünk.
Problem solved 😉
Aki dohányozni akar, az dohányzik, a szülő a feje tetején is pöröghet.

#21 ja inni lehet még bulizni egész ejjel egy 15 évesnek, de cigizni nem 🤣
Igaz, inkább igya magát seggre(ha elmegy bulizni amit megengedsz ugyebár nem biztos, hogy mértékkel fogja inni azt a piát amit szintén megengedsz)minthogy elszivjon egy cigit.
Erdekes elgondolás 🤦🏻♀️

Mikor anno apám megrudta, hogy cigizek a következőt csinálta:
Leültünk, és azt mondta rendben a te dolgod. Aztán ketett az asztalra egy csomag cigit, és azt mondta gyújts rá nyugodtan.
Én rá gyújtottam. Mikor elszívtam, adta a következőt. Aztán a következőt. És ez így ment azt mondta ha cigizek háe mutasd meg milyen nagy fiú vagy.
Amikor rosszul lettem, is mondta. Nosza szívjad. Mikor pedig mondtam, hogy nem kell már mert nem vagyok jól, adott egy istenes sallert. Soha addig, és azigán se ütött meg.
Aztán azt mondta. Ha még egyszer rá akarsz gyújtani jusson eszedbe ez a rosszul lét, és az, hogy ezt kellett tennie.
Soha nem gyújtottam rá többet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!