Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Mit szólnátok hozzá,...

Szülők! Mit szólnátok hozzá, ha a 15 éves fiatok dohányozna?

Figyelt kérdés
dec. 31. 18:33
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
39%

Mit szólnék, semmit.

Nem tetszene de mit tudok csinálni?

Ha megtiltom ugyanúgy dohányozni fog.

dec. 31. 18:36
 2/42 anonim ***** válasza:
95%

"Édes fiam, ennyi idősen nekem is "jó bulinak" tűnt a dolog, aztán egy fél élet leszokni, ha az ember már rászokott, megy rá a pénz, hihetetlenül sok betegséget okoz".

Kamaszként egyfajta felnőttes feeling meg hú a tiltott gyümölcs mindig édesebb életérzés...

Boldog új évet!

dec. 31. 18:48
 3/42 anonim ***** válasza:
92%
Nem adok neki többet zsebpénzt. Keresse meg rá a pénzt ő.
dec. 31. 18:49
 4/42 anonim ***** válasza:
92%
Csalódott lenék. Eküldném diákmunkára ha kéne neki pénz a cigire.
dec. 31. 19:05
 5/42 anonim ***** válasza:
28%
Én is dohányoztam 15 évesen. Aztán huszon évesen abba hagytam. Azért nem fogja abba hagyni, mert mondod neki.
dec. 31. 19:22
 6/42 anonim ***** válasza:
86%

Csalódnék benne.

Nálunk nincs dohányzás, a vendégeink is tiszteletben tartják. A gyerek is tudja ezt nálunk.

Ha dohányozna, akkor mondanám neki: nincs zsebpénz, mész dolgozni gyerek, hogy megtudd mennyi munkába kerül az a vacak felesleges füstszivogatás.

S felvezetném neki azt, hogy mennyi mindent lehetne helyette venni, amiből akár mégtöbb pénzt is tudna csinálni.

Nálunk mindegyik gyereket a hasznos dolgok, tevékenységek felé tereljük, ahol a gondolkodás és kreativitás alap. Saját képességeik alapján a legelőnyösebb skilljeiket fejlesztjük.

Szerencsére feleslegesnek gondolják a cigizést. Megkérdeztem tőlük és azt is, miért is gondolják annak.

Teljesen korrekt ok-okozatokat és tényeket mondtak. A nagyobbik kifejezetten szánalmasnak is látja társai vagánykodását a dohányzással.

Vagyis nem embertársait veti meg, hanem az adott tevékenységet s annak okait. Ezesetben "menőzgetés".

dec. 31. 19:41
 7/42 anonim ***** válasza:
79%

Ismerősömnél bevált:

Bíztatatta a srácot, hogy gyújtson rà. Majd adott a kezébe egy zsebkendőt.

- Köpj bele!

A kölyök soha többé nem gyújtott rá.

dec. 31. 19:49
 8/42 anonim ***** válasza:
69%
Biztos hogy nem hagynám ezt egy gyereknek. Arról nem is beszélve hogy sz.r is.
dec. 31. 20:15
 9/42 anonim ***** válasza:
56%
Tiltani nem tiltanám neki.a tiltásnak nincs visszatartó ereje.egyet tiltanák neki ,azt hogy a házban dohányozzon.Még a szobájában sem.Teraszon ,erkélyen,vagy az udvaron.A cigire valót neki kell kigazdálkodni a zsebpénzéből.Csak azért mert nem tiltanám az iskolában ne dohányozzon.
dec. 31. 20:50
 10/42 Angelion válasza:
27%
Lapcsánkára verném a fejét
dec. 31. 20:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!