Felnőttként tudod támogatni anyagilag a szüleidet?
Nem, de nem is kell. Saját közös belvárosi lakásuk van (nem Pesten, hanem vidéki nagyvárosban), mindkettejüknek elfogadható nyugdíja (kb. 250-250 ezer) és anya még folytatta a munkát nyugdíj mellett is, mert szereti, amit csinál és nem megerőltető neki. Ugye most több a fizetése nyugdíjasként, mint előtte volt, mert már nem kell fizetnie a járulékokat, hanem megkapja.
Ja és mindketten egykék, szóval még örökölni is fognak majd egyszer ingatlanokat. (És nem eladhatatlan falusi házakat.) Szóval eléggé be vannak biztosítva.
Tudnám, de eszem ágában sincsen.
Jó okom van rá, nem csak annyi, hogy jaj hiszti, konkrétan apám felől éhen is halhattam volna.
Egyetem mellett nem tudtam rendesen dolgozni az órarend okán, de ami pénzt kaptam tőle az az árvaságim volt, ennyivel "támogatott"- ami kemény 28 ezer forint :D
Úgy, hogy amúgy jól keres, szóval... választhattam hogy befejezem az egyetemet vagy melózok érettségivel.
Azóta már külföldön élek, de ha kérne tőlem pénzt sem kapna.
13-as, azért úgy gyereket vállalni, hogy 18 évesen kibszod az utcára - nem kell csodálkozni, hogyha a gyereked ezek után rád sem nyitja az ajtót.
Mint én apámra ;)
13. Az más, ha a gyerek ad a szülőnek, mintha a szülő a gyereknek. Nálunk ez a kimondatlan szokás, hogy alapvetően a szülő támogatja a gyereket. Amit én a szüleimtől kapok, azt majd a gyerekeimnek fogom továbbadni.
15. Attól függ a gyerek továbbtanul-e, az felé terelte-e a szülő, hogy jól fizető normális szakmája legyen, normális nevelést adott-e neki és ezért a gyerek egészséges lelkületű, magabiztos felnőtt lett-e. Ha a gyerek nagyon sokat kapott 0-18 éves kora között, nem csak pénzben, akkor alapból sokkal kevesebbre fog rászorulni 18 éves kora után. (Ettől még lehet persze támogatni.)
Alapvetően nem értem a logikát abban, hogy miért a saját otthonukat fizető, gyerekeket eltartó felnőtteknek kellene támogatni két olyan felnőtt embert, akinek volt egy egész elete ingatlant, vagyont összerakni és már plusz gyerekeket sem kell eltartania.
Ahogy itt többen írták, jellemzően pont a szülők azok, akik jobban allnak anyagilag, mert nekik már van ingatlan, és nem kell senkit eltartaniuk.
Tudnám, de nem engedik.
Ha elmegyek nekik boltba, akkor én fizetek (ezt sem várják el, sőt...)
és karácsonyra sok ajándékot kapnak.
De azt mondják, hogy gyűjtsek saját magamra.
28/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!