Felnőttként tudod támogatni anyagilag a szüleidet?
Amíg anyukám élt, nem igényeltek anyagi támogatást. Elenben a különböző jelenélti segítségeknek örültek. Kereti munkálatok, nagy bevásárlás, szerelés, alkalmi fuvarozás, hólapátolás, stb.
A covid alatt meghalt anyukám, apámat (92), aki fél oldalára le van bénulva és egyre demensebb, magunkhoz vettük. Egyedül nem bírna megélni anyagilag sem, arra az ő nyugdíja nem elég. Kettőjük nyugdíjából még épp futotta a rezsire, kajára, gyógyszerekre. Sőt, mivel időközben még kapott újabb és igen drága gyógyszereket, + a rendszeres tisztába tevés, ápoláshoz tisztálkodáshoz szükséges kellékek, vagyis fogyóeszközök és termékek (vécépapír, hintőpór, testápoló, Sudocrem, Bradolife kéz és bőrfertőtlenítő, mindennapos mosáshoz mosószer, öblítő, víz, áram, 1-2 havonta új pizsama, ágynemű. Mivel olykor leszedi a pelenkát, így hamar és nagyon koszolódnak, ahogy az ágyneműk sem bírják végtelenségig a mosást.
Alapvetően kellett neki vennünk motorosan mozgatható több funkciós betegágyat, lakásban is könnyen mozgatható kerekesszéket, amely vízálló, fürdető funkciós kivitel, kissé át kellett alakítani a fürdőszobát is. Ilyen költségekre semmilyen támogatást nem ad az állam, az önkormányzat vagy egészségügy... Utcai kerekesszék és pelenka jár csupán bizonyos időszakonként. Idősotthonba nem adnánk, a családi környezet tartja őt életben. Szokta mondogatni, van miért élnie, ha minden nap együtt lehet velünk. Pörgünk, forgunk, lendületet adunk neki evvel. És persze számunkra is a mindennapi életünk része, hogy itt van velünk.
Mindez mellett, második házasságomban van két iskolás tizenéves gyerekünk, akiket eltatunk. Első házasságból van két felnőtt csemetém, három unokánk. Ők pedig most kezdik az életüket, tehát olykor feléjük is próbálunk támogatók lenni, de nagy segítséget nem tudunk kifacsarni pénztárcánkból.
53 férfi vagyok.
Minek fizetünk nyugdíjat, ha a szülőket támogatni kell?
Nem is értem a kérdést.
A szülő feladata, hogy, támogassa a gyerekét, még önálló lesz.
Persze vannak kivételek, ha valaki beteg lesz, de egy szülőnek az is feladata, hogy ne hárítsa a gyerekére a saját baját.
Sajnos a legtöbb embernek nincs pénzügyi tudatossága, hónapról hónapra élnek, de azért kell 2-3 gyerek akkor is, aztán semmi pénz nem marad a gyerek támogatására sem, nemhogy megtakarítani.
Ha valaki ki tud törni ebből a buta rendszerből, és van félretett pénze, akkor miért kellene a szüleire költeni, akik sosem gyakorolták a pénzügyi tudatosságot?
Még mindig ők vannak jobb anyagi helyzetben,mint én, szóval maximum nekik "kéne" engem támogatni.
Mivel nyugdíj előtt vannak, sokkal jobban keresnek alapból,mint én, ráadásul én jelenleg még gyeden is vagyok. Nekik az összbevételük meghaladja a havi 1 millió forintot úgy, hogy ketten laknak egy hitelmentes lakásban.
Nekünk a férjemmel csak kb 700.000 a bevételünk, amiből kemény 180.000 Ft a gyedem és ebből nekünk hitelt is kell fizetni és eltartani magunkon kívül egy kisgyereket is. Most így én mégis miben támogassam a szülimet???
Ahogy a 7-es.
Nekem amugy nincsenek szüleim, de a férjem szüleinek nagyon jo a bevétele, vagyis apósomnak, elég jó munkája volt végzettseg nelkül is mindig. Magas a nyugdíja, ma is bedolgozik.
Igy nekik 1 millio felett van a bevételük 0 hitellel, sajat házzal, új autóval.
Én gyeden vagyok a 2. gyerekkel, 650 a bevételünk, saját ház, hitel most nincs. De meg nincs kesz a haz, kocsit kecse cserélni, két gyereket eltartani.
Szóval ha akarnánk, se tudnánk segíteni őket, ők szoktak nekünk inkább azzal, hogy hoznak kaját vagy a gyerekeknek megveszik a nagyobb értékű dolgokat, pl. biciklit szülinapra.
Meglennénk amugy enélkül, szívből adjak. Mi inkabb fizikailag tudnánk segíteni, de uk meg tipikusan azok, akiknek nem lehet, rosszul is lennenek, ha nekik valaki segít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!