Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Anyám azt...

Mit csináljak? Anyám azt akarja, hogy mindenből legyek 5-ös

Figyelt kérdés
ha például 5-önél rosszabb jegyet kapok akkor általában csenddel bűntett. Múltkor kaptam egy hármast és azt mondta hogy “azt hittem okos vagy, csak a hülyék kapnak 3-ast “ .

dec. 16. 19:57
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
24%
Üzenem a ChatGpt-nek, 50-es, hogy ezzel a nővel nem lehet beszélni, tehát nincs értelme. A ChatGpt nem ember, tehát nincs élettapasztalata, innen-onnan összeszedett közhelyeket köpköd. Azt is közöld AI barátoddal, hogy gy gyereknek nem áll módjában családterapeutához fordulni, arról nem beszélve, hogy esze ágában nincs is. Nem kell minden problémát megoldani, különösen azt nem, amit nem is lehet. Például egy felnőttnek jóindulatot és eszet adni.
dec. 17. 21:00
 52/65 anonim ***** válasza:
17%

"A gyerek nem felelős az anyja boldogságáért!"

49-es,ez amúgy igaz. Én se ölelném meg, az ilyen embereket,mint a kérdező anyukája, igyekszem inkább "lefalazni" magamról.

Csak gondoltam,arra is írok valami aktívat, hogy "mit csináljon", ha már ez a kérdés. De amúgy én is tojnék egy ilyen anyukának a fejére. Amúgy, az én anyám is borzalmas, csak másképp,más dolgokban nyilvánul ez meg. Enyém is bunkóskodik, csak más dolgokkal. Amint lehetőségem nyílik, elköltözöm. Az unokáit, ha lesznek, nem fogja megismerni, mert mérgező személyisége van, nem fogom engedni, hogy találkozzanak. Mert tényleg borzasztó.

dec. 17. 21:03
 53/65 anonim ***** válasza:
0%
*Szóval,a passzív meg az, amit én is tennék, hogy tojnék anyukám fejére. Most is, igyekszem is. Amúgy nem gondolnám hatékonynak, ha megölelné, de egy próbát megérhet, ha a kérdező gondolja.
dec. 17. 21:06
 54/65 A kérdező kommentje:

Azt mondta hogy már nem érdekelem és hogy bármi van oldjam meg magamnak

Feltétel nélküli szeretet🩷🩷🩷🩷👍👍👍👍

dec. 17. 21:31
 55/65 anonim ***** válasza:
31%

Hát lehet, nem leszek népszerű itt, de leírom, amit gondolok.

Anya vagyok, kamasz fiam van és mielőtt lehurrogtok, a kamaszkor minden nehézségével együtt azért alapvetően jó a kapcsolatunk.

Én azért mindig mondom, hogy nem nagy dolog általánosban vagy gimiben sem jeles vagy kitűnő tanulónak lenni sem most, sem 30 éve.

…megmutattam már neki a bizonyítványaimat, diplomáimat, a nappalis képzésemen is summa cum laude végeztem, a gimis ellenőrzőm, bizonyítványom is megvan, nemcsak az érettségi. Kitűnő voltam majdnem mindig.

Nyilván nem mindegy az iskola színvonala és a szülőé sem… egy 4 félévkor, de még év végén sem a világ, év közben dolgozatra meg aztán pláne nem. Ezzel együtt hiszem azt, hogy aki egy tantárgyból kis-közepes ráfordítással 4 annak sokszor csak egy kis lépés, kis idő már az 5 is vagy egy kis plusz gyakorlás, projectmunka, szorgalmi vagy épp egy kis szerencsefaktor.

Véresen komolyan nem veszem, nálunk nincs büntetés 4 jegyért, ha a gyerekem elmondja, hogy benézte vagy odatette magát azért, de ez most így sikerült. A 4 az tk a jó. Az ország egyik legjobb intézményébe jár, versenysportol is, így főleg felértékelődik a teljesítménye.

Én inkább felelősségre nevelem, ne puskázzon, értse meg inkább 4-re a tudományos tárgyakat, mint agyatlanul puskázzon meg bemagolja a képleteket, hosszú távon ezzel max megúszni lehet.

Kiváló eredményekkel (1-1 4 jegy) ösztöndíjakat is kap már, vannak céljai, ezért jórészt belső motivációból tanul.

Látja a családi pozitív mintát, nem kap megalázást, de azt gondolom, hogy egy jó képességű gyerektől igenis lehet elvárni, az nem bűn…a fontos csak annyi, hogy reálisabb legyen az elvárás és egy hajszállal több efforttal teljesíthető is.

Nekem nincsenek beteljesületlen álmai karrier és tanulás tekintetében, mai napig képzem magam, igyekszem jó példával elől járni és ez nem főleg a kitűnő érettségi, mert annak ma már annyi hírértéke sincs, mint egy közepes diplomának sajnos.

dec. 17. 21:50
 56/65 anonim ***** válasza:
11%
Ne dicsekedj, 55-ös! Baromian nem érdekel minket a szummakumlaudéd és az ötezer diplomád. A kérdezőt se.
dec. 17. 22:10
 57/65 anonim ***** válasza:
28%

Nem dicsekedtem, de ha tenném is, neked az mégis miben okozna hátrányt?

Kérdés volt az anya bizonyítványa- helyesen egyébként!- mert szülőként azért a példamutatás az egyik leghatékonyabb nevelési módszer szerintem ilyenekben.

…köszönöm a savanyú kritikát- esetleg a kérdező bajához is tudnál hozzászólni vagy csak a beszólogatás megy?

Kérdező: édesanyád stílusa nagyon nem megfelelő, ez tény- de azt anyaként semmiképp nem tartom jó ötletnek, hogy betarts, sztrájkolj… te életed, te esélyeid, te lehetőséged… anyukádnak talán már megvan az érettségi legalább aztán tényleg lehet, hogy nem sokra jutott, de ennek sem csak a tanulmányi eredménye lehet az oka.

Kitörni viszont vagyon, kivételes tehetség nélkül talán mégis a tanulással lenne érdemes…

dec. 17. 22:17
 58/65 anonim ***** válasza:
0%

Hagyd utolsó, háborgó tini vagy inkább felsős.

Nem is érti, amit kritizál.

dec. 17. 22:24
 59/65 anonim ***** válasza:
0%

56:

Engem érdekel.

dec. 18. 01:13
 60/65 anonim ***** válasza:
21%
Látva a kérdező válaszait(pl.47-es), szerintem ez egy unatkozó hülyegyerek nulla helyesírással. Úgyhogy felesleges a szócséplés itt.
dec. 18. 06:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!