Mit csináljak? Anyám azt akarja, hogy mindenből legyek 5-ös
#3 igaz is. Kuuuva fontos az, hogy az orvos melletted felsorolja a Vietnámi háborút namega dél Afrikai országok fővárosait a folyókkal. Igazad van, csak az olyan emberek lesznek jó szakemberek, akik tudják fejből Ady költészetének rejtelmeit. Másképp hogy értékének a dolgokhoz?
Kérdező, nem kell mindenből 5ös lenni. Magyarázd el anyádnak, hogy sok olyan ember van, aki középiskolában túlhajtsa magát annyira, hogy mindenből szín5ös legyen, hogy egyetemen kiég, és abbahagyja. Nekem is rengeteg ilyen ismerősöm van. Az egyiknek az anyja fotózta a bizonyítványát és rakta fel a facebookra. Na de most az illetőnek nincs még érettségije se, annyira kiégett az agya. Jobb közepesként végigmenni a dolgokon, mint tökéletesként elsőként elbukni.
Aki orvosnak megy, az értse a matekot, a biológiát, a kémiát.
Aki mérnöknek az mértan, algebra, fizika, kémia is szintén kell menjen plusz a tervrajz.
A többi csak mellékes szarság, amit beléd súlykolnak általános műveltségként, de az életben nem veszed hasznát többet(hacsak nem az adott területen tanulsz tovább/dolgozol)annak amit ott tanulsz meg. Sőt, 2 év múlva garantálom, hogy a 75%a elmegy a levesbe, mert az agyad természetes módon szelektálja a nem hasznos infót. A maradék 25-öt meg fenttartják a filmek.
Lényeg mi lények, anyukádnak magyarázd el, hogy jobb lesz neked az, ha egy erős közepes tanuló leszel legalább nem erőlteted túl az agyad plusz infókat. Ez nem azt jelenti, hogy ami kéne neked a szakmához azt se kéne megtanulni.
Ezért szeretem én pl az egyetemet. Ott könnyebb 5osnek lenni. Nem tanulsz pluszba törit meg földrajzot matekesként, amit a hátad közepére nem kívánsz. Orvosin meg végképp nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!