Szülők ti is el gondolkoztok ilyenkor ezen ha rossz dolog történik a gyerekkel?
Ez nem városi legenda, ez sajnos megtörtént. Kis millió ilyen sztorit tudok, amiről te nem is hallottál és soha nem is fogsz.
Néha előny néha hátrány, ha nyomozó a férjed.
22
Dehogynem az :D
Ugyanolyan legenda ez, mint a kínai üzletek próbafülkéi.
Ma veszélyesebb, de könnyebben elkapják a tettest. Egyre több hely van bekamerázva, ott vannak a lenyomozható mobiltelefonok, amelyek által már a személy mozgását is be lehet mérni, illetve a hívásokat is. Persze ezek nem mentik meg az áldozatot, ha valaki nagyon ölni akar, akkor fog is. Vannak azért olyan potenciális elkövetők is, akik óvatosabbak, így nem kockáztatnak. Ha a gyerek forgalmas helyen közlekedik és tudja azt, hogy idegen autóba nem ülünk be, nem megyünk el egy meghívásra fagyizni, akkor szerintem elkerülhető a baj.
Nikit szerintem olyan valaki csalta el, akit ismert korábbról. Valószínűleg autóval vitte el, azt mondván, hogy az Anyukája küldte. Barátkozós kislány volt, szerintem könnyen rávették, hogy szálljon be az autóba. Azért vagyok benne biztos, hogy autóval vitték el, mert csak úgy eltűnt és senki semmit nem látott.
Teljesen máshogy álltak az ő eltűnésükkor a gyerekekhez.
Ma elképzelhetetlen lenne, hogy egy 11 évest egyedül elengedjenek biciklivel arra a távolságra, mint Tamást.
Ezzel nem a szüleit okolom. Egyszerűen akkor ez normális volt. Ahogy az is, hogy egy alsós kisiskolás "kulcsos gyerek" volt. Én is akkor születtem, mint Till Tamás. Én jártam 11-12 évesen 2-3 falu távolságra is bicajjal, anyámnak fogalma sem volt róla, merre vagyok. Kajáláskor kerültünk elő mi falubeli gyerekek.
Ma nem véletlenül nem történnek olyan eltűnések, mint a '90-es években, 2000-res évek elején. A szülők is óvatosabbak. Minden város tele van kamerákkal. Nem olyan könnyű egy gyereknek eltűnni, mármint rendezett családból.
A manapság körözött gyerekek szinte csak notórius intézetisek, akik 1-2 nap után előkerülnek, vagy fix helyre szöknek (pasihoz, rokonhoz). A rendőrök begyűjtik, leadják a lakásotthonban, még a sarkon sem érnek túl, már kiszökött az ablakon...
Erről a margitszigeti sztoriról Random videójában is van szó emlékeim szerint érintőlegesen, egy ottani eltűnés miatt (Ackermann Dávid).
Bár az sokkal esélyesebb, hogy részegen a Dunába fulladt...
Igazából pont hogy egyre kevésbé veszélyes a viláv ilyen szempontból.
Anno sehol nem volt kamera, nem volt ilyen fejlett technika a nyomozáshoz, sokkal könnyebb volt egy gyereket elrabolni, mint ma. És ezzel a rablásra hajlamosak is tisztában vannak, inkább nem is próbalkoznak annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!