Van joga ehhez anyámnak?

Figyelt kérdés

Anyámhoz kényszerültem költözni 2 hónapja, ugyanis megszűnt az albérletem. Rendesen adok bele havi szinten a rezsibe is.

Életjáradékot kapok havi szinten a biztosítótol, ami most úgy gondolom anyám számlájára megy automatikusan, ugyanis mutatta a telefonját és egy gyanús összeg szerepelt rajta, 51 ezer forint.

Ez a havi összeg, 55 ezer forint, az én nevemre érkezik.

Van neki módja, lehetősége hogy az ő számlájára érkezzen ez az összeg?

Ffi 37

dec. 15. 17:34
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
93%

Pár napja még Apád számlájára ment az összeg. :))

Baleseted volt, igaz?

dec. 15. 19:54
 22/23 anonim ***** válasza:
94%

Szuper. Akkor szinte biztos, hogy nem vagy - még csak részlegesen se - gondokság alatt. Elsőként ugyanis a pénz kezelésének a jogát veszik el, ha mást nem is.

Apáddal min balhéztál össze? Miért mondta azt, hogy felelőtlennek ítél és ezért nem adja oda eztán a járandóságodat?

Amúgy továbbra se tudsz mást tenni, mint a biztosítóhoz bemenni és kérni, hogy a te számládra utalják eztán.

Anyád ezt jogilag nem kérhette; ha apáddal összevesztél, továbbra is úgy gondolom, hogy ő fizette be azt a pluszpénzt anyád számlájára, amit most - valamiért, akármiért, bármiért - nem ad a kezedbe.

dec. 15. 20:09
 23/23 anonim ***** válasza:
96%

20

Ha ez így van, akkor holnap intézd el, hogy ezentúl ez a pénz a te számládra menjen. Menj be abba a hivatalba, ahonnan ezt kapod, és módosítani fogják neked.

dec. 15. 20:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!