Van joga ehhez anyámnak?

Figyelt kérdés

Anyámhoz kényszerültem költözni 2 hónapja, ugyanis megszűnt az albérletem. Rendesen adok bele havi szinten a rezsibe is.

Életjáradékot kapok havi szinten a biztosítótol, ami most úgy gondolom anyám számlájára megy automatikusan, ugyanis mutatta a telefonját és egy gyanús összeg szerepelt rajta, 51 ezer forint.

Ez a havi összeg, 55 ezer forint, az én nevemre érkezik.

Van neki módja, lehetősége hogy az ő számlájára érkezzen ez az összeg?

Ffi 37

dec. 15. 17:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
95%
De miért menne a számlájára. AZt írtad, eddig készpénzben vitte ki a postás. Te kérted, hogy anyád számlájára kerüljön? Csak mert más nem kérheti. Anyád sem. Esetleg gondnokság alatt vagy?
dec. 15. 18:17
 12/23 anonim ***** válasza:
93%
Intézted hivatalosan, hogy ezentúl ne apád címére menjen? Ha nem, akkor most is oda megy. Tőle kérd el, és intézd el, hogy a számládra menjen ezentúl.
dec. 15. 18:19
 13/23 anonim ***** válasza:
87%

Anyád számlájára hivatalosan biztosan nem kerülhetett. Ő sem nem a gondnokod, se nem a törvényes képviselőd. Cselevőképes nagykorú vagy. Arra tippelek, hogy apád a kp-t - amit nem adott a kezedbe -, befizette anyád számlájára. Hiszen valószínűleg tudja, hogy oda költöztél.

Menj be a biztosítóhoz, vidd a határozatot vagy ítéletet (nem tudom, mi a neve..), és kérd a számládra a járadékot.

Hamarosan kiderül, hogy a szüleid mit kavartak a hátad mögött. Előbb-utóbb apádnak is fel fog tűnni, hogy nem neki viszi a pénzt a postás.

dec. 15. 18:22
 14/23 anonim ***** válasza:
94%
Cselekvöképes vagy jogilag, vagy a szülö(k) gondnoksága alatt állsz?
dec. 15. 18:23
 15/23 A kérdező kommentje:
Ha jól emlékszem (amiben nem vagyok biztos) egy 2004 es orvosszakértői irat szerint gondnokság vagy gyámság alatt állok (16 éves voltam akkor) Ez az irat már nincs meg sajnos, de azt hiszem ki lehet kérni.
dec. 15. 18:30
 16/23 anonim ***** válasza:
95%

Orvosszakértő ilyet nem állíthat ki, bírósági ítéletet keressél.

Max. az orvosi papíron rajta volt/lehetett pluszban az, hogy "gyámság alatt van", vagy "javasolt (indokoltnak tűnik) gyámság alá vonni".

Emlékszel arra, hogy meg kellett valamikor jelenned a bíróságon?

dec. 15. 18:47
 17/23 A kérdező kommentje:
Nem, soha nem kellett megjelennem a bíróságon.
dec. 15. 18:58
 18/23 anonim ***** válasza:
93%

Hmm..akit gondnokság alá próbálnak vonni, annak pedig kell. A bírónak kötelessége ránézni is.

Kérdezem másképp. A bankszámládat egyedül nyitottad? Vagy valamelyik szülő aláírása kellett hozzá? Szabadon hozzáférhetsz a munkabéredhez?

Anyád-apád ír alá helyetted, ha lejár pl. a személyi igazolványod?

dec. 15. 19:13
 19/23 anonim ***** válasza:
94%
16 évesen kiskorú vagy, persze, hogy gyámság alatt álltál... a szüleid voltak a törvényes képviselőid. Ez azzal a nappal megszűnik, amikor betöltöd a 18. életévedet, és csak bíróság dönthet arról, ha valakit felnőttként gondnokság alá helyeznek.
dec. 15. 19:22
 20/23 A kérdező kommentje:
Igen, a számlámat egyedül nyitottam, és szabadon hozzá férhetek a munkabéremhez. Nem apám-anyám ír alá helyettem.
dec. 15. 19:48
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!