Van joga ehhez anyámnak?
Anyámhoz kényszerültem költözni 2 hónapja, ugyanis megszűnt az albérletem. Rendesen adok bele havi szinten a rezsibe is.
Életjáradékot kapok havi szinten a biztosítótol, ami most úgy gondolom anyám számlájára megy automatikusan, ugyanis mutatta a telefonját és egy gyanús összeg szerepelt rajta, 51 ezer forint.
Ez a havi összeg, 55 ezer forint, az én nevemre érkezik.
Van neki módja, lehetősége hogy az ő számlájára érkezzen ez az összeg?
Ffi 37
Anyád számlájára hivatalosan biztosan nem kerülhetett. Ő sem nem a gondnokod, se nem a törvényes képviselőd. Cselevőképes nagykorú vagy. Arra tippelek, hogy apád a kp-t - amit nem adott a kezedbe -, befizette anyád számlájára. Hiszen valószínűleg tudja, hogy oda költöztél.
Menj be a biztosítóhoz, vidd a határozatot vagy ítéletet (nem tudom, mi a neve..), és kérd a számládra a járadékot.
Hamarosan kiderül, hogy a szüleid mit kavartak a hátad mögött. Előbb-utóbb apádnak is fel fog tűnni, hogy nem neki viszi a pénzt a postás.
Orvosszakértő ilyet nem állíthat ki, bírósági ítéletet keressél.
Max. az orvosi papíron rajta volt/lehetett pluszban az, hogy "gyámság alatt van", vagy "javasolt (indokoltnak tűnik) gyámság alá vonni".
Emlékszel arra, hogy meg kellett valamikor jelenned a bíróságon?
Hmm..akit gondnokság alá próbálnak vonni, annak pedig kell. A bírónak kötelessége ránézni is.
Kérdezem másképp. A bankszámládat egyedül nyitottad? Vagy valamelyik szülő aláírása kellett hozzá? Szabadon hozzáférhetsz a munkabéredhez?
Anyád-apád ír alá helyetted, ha lejár pl. a személyi igazolványod?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!