Megtörtént az veled, hogy valamelyik szülőd, aki látszólag szeretett, azt mondta, hogy te vagy a legfontosabb neki,stb, egyszer csak teljesen megváltozott, már minden fontosabbá vált, mint te vagy? Még gyerekkorodban, tehát nem felnőttekről beszélek.
Egyszerűen felismertem anyám manipulatív kígyó énjét (legkisebb fiú gyerekként a háromból), ami mögött nem láttam mást csak alamuszi önzőséget alkalmi szeretetbe csomagólva De amikor kimutatta párszor a fogafehérjét egy érettebb korszakomban, minden bizalmamnak annyi lett és nem is lesz már. Nem mondom hogy nem fájdalmas a tudat hogy 3 fiú gyerekből 3nak a feleségével veszett össze a legalpáribb módon, majd a csajok mindig békülesre fogták a szitut ..de ahogy mondták, elengedték de ez már nem olyan.Jól mondják.
Volt amikor szenteste nem engedett be a házba mire haza értem a boltból. Fél óráig faggattam hogy mitt tettem hogy ezt teszi, mert nem tettem semmit. Aztán beengedett renmint ha mi sem történt volna, mosolygva szeretet teljesen az asztalhoz ültett.
Januárban el is költöztem a szülői házból. Apám se véletlen itta magát halálba gyerekkoromban és vegig azt hallgattam hogy mekkora szemétláda volt. Nem...nem volt az...csak az lett belénk beszélve és az emléke ellen nevelve, miközben mi a valódi magánéletükbe nem láttunk bele.
Így elvagyok a karácsonnyal mint ünnep, de nekem nem olyan, szeretem az embereket de nem tudok igazán bízni senkiben..mert ugye kiben ha a saját anyádban sem . Hiába vannak megbízható emberek, a gondolat ott motoszkál. Távolság tartó kapcsolatom van anyámmal ami telefonhívásokban merül ki és évi 1-2 látogatással.
Igen. Kb 10 évesen jöttem rá. Pl a szomszédjainkat is jobban szerette. Mindig, mindenki fontosabb volt. Mindig másoknak hitt, még ha be is bizonyosodott az igazam akkor is csak legyintett egyet..nem kért elnézést soha. Ha bántottak leszarta, de ha neki szóltak be akkor pitbullként kellett volna neki mennem az illetőnek.
Most hogy felnőtt vagyok ő mondja hogy soha nem számíthatott rám (mert nem megyek el neki kezesnek, nem adok neki kölcsön, stb). Én még ingyenes dolgokban se számíthattam rá soha. Rohadjon mwg ott ahol van.
Nem "megváltozott", hanem addig hazudott, de igen.
Azóta minimalizáltam vele a kapcsolatot, és felőlem azt csinál, amit akar.
Négyes, sikerült jó fos példákat hozni, de sebaj.
A szüleim ugyan elváltak, de apukám mindig küzdött értem, hogy láthasson. Mikor már családom volt, akkor is mindig éreztem, hogy szeret és fontos vagyok neki.
Aztán váratlanul meghalt. A hagyatéki tárgyaláson tudtam meg, hogy írt egy végrendeletet, és kitagadott mindenből. Mai napig nem értem, nem tudom, mi oka volt erre. Nem is volt több gyereke, csak én. Mindent a feleségére hagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!