Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha egy szülő haldoklik mondjuk...

Ha egy szülő haldoklik mondjuk daganatos.. azt hogy viseli/kíséri végig a család (gyermekek,férj/feleség)?

Figyelt kérdés
Tudtok konkrét veletek megtörtént közeli hozzátartozó elhúzodó halálárol mesélni nektek milyen érzés volt az utolsó pillanat? Mit lehet ilyenkor mondani a haldoklónak ?

tegnapelőtt 21:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem hogy bárki szívesen mesélget majd a hozzátartozója utolsó órairol neked.

Mellette kell lenni, ez a lényeg.

tegnapelőtt 21:51
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Aposom

Rákos volt, az utolsó karácsonyát nálunk töltötte

A férjemmel, a lanyunkkal és velem.

Iszonyú volt látni, hogy egy életerős ember pár nap alatt mennyire lerobban fizikailag.

Karácsony után be kellett feküdnie meg chemoterapiara, bár tudta, hogy már nem segít az sem, beleegyezett az utolsó remeny miatt

Tőlünk 50 kilométerre volt a kórház ahol kezelték, ezért úgy beszéltük meg, hogy egy hétig bent lesz, aztán hétvégére megint hazahozzuk.

Szerda reggel felhívta az orvos a férjemet, hogy már nagyon rosszul van aposom, másnap elengedik, és a chemot sem kapja már meg.

Még aznap éjjel meghalt.

11-kor csörgött a telefon, hogy már nem kell hazahoznunk 😭

Nagyon szerettem, megviselt a halála.

Februárban lesz már hat éve, hogy elment.

Előtte nagymamám ment el, ő is rákos volt.

Ő otthon volt mikor meghalt, szerdai nap volt.

Kedden meg elmentem hozzá, de már nem beszélt, csak nézett rám.

Másnap reggel hétkor telefonált nenikem, hogy már nem szenved.

Három hónapigbremenykedtem hogy meggyógyul, még sokáig velünk lesz.

Nem gyógyult meg 🥺

Márciusban lesz 10 éve, hogy meghalt de végtelenül hiányzik, második anyukám volt

tegnapelőtt 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:

Mivel nálunk nem annyira összetartó a család, így nem viselt meg bennünket annyira. Az illető rokon amúgyse volt a család kedvence, inkább nyűg volt. De a lánya és az anyja jobban megsínylette, habár a lánya már nyugtatókat szedett és az utolsó hónapban nem lakott vele, mert nem bírta elviselni. Egyreszt a látványt, másrészt kiidegelte.

Egy ffi rokonom jobban megviselt, mert gyors volt a leépülése. Habár ő nem kapott kezelést, mert mondták, hogy felesleges. Végül a rák és egy más betegség együtt vitte el. Egy tevékeny ember volt, de amúgy hosszú élete volt.

tegnap 07:39
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
10 éves voltam mikor meghalt anyukám (ennek 25 éve). '98-ban volt az utolsó együtt töltött karácsonyunk. Anyukám '99 áprilisában halt meg a hospiceban. Bevittek hozzá elbúcsúzni, ott mondták meg hogy "anyukád nem fog meggyógyulni". Sosem éreztem azóta sem akkora fájdalmat és félelmet.
tegnap 09:55
 5/7 anonim ***** válasza:
56%

4-es, neked legalább elmnondták, mi a helyzet, örülnél neki.

Nekem végig azt hazudták, hogy anya csak kicsit beteg, de semmi baj.

Aztán arra mentem haza egyik nap különóra után, hogy anya már nem él.

Ja, hogy valójában kva beteg volt, de ugye miért kellene őszintének lenni. Volt értelme?

Végülis azóta azt sem hiszem el, amit a családom kérdez - mert ebben persze minden rokonom benne volt, jaj védjük Katika lelkét.

Érdekes, amikor mindegyik ott fetrengett a gyászban, nekem még sírnom sem szabadott, mert maradjak erős "apámért". Aki simán hazudozott nekem heteken át.

tegnap 10:20
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondták el, mindvégig tabu volt. A hospiceban "szembesültem". Nem volt kellemes hidd el...
tegnap 10:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Ő nem megy bele semmilyen kezelésebe azon kívül hogy vért kap más opcióba nem. Nagyon makacs és sajnos vérzik neki a tumor elfogy a vére egyre többet tölt korházban hogy vért kapjon teljesen le van épülve bár hál istennek fájdalmai nincsenek ahoz képest hogy áttétes.
tegnap 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!