Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 33 évesen megmondják a szüleim...

33 évesen megmondják a szüleim hogy mit tegyek? És ha nem, akkor hiszti van, nem szeretem őket stb?

Figyelt kérdés

Ez lehet bármi: munkahelyi döntések, új szakma tanulása, vélemény a világ történéseiről, házasságom. Mikor találkozunk, bármit mesélek, igazából nem is mesélek de faggatnak, akkor ők minden témában megmondják hogy mit kell tennem, főleg anyám. Ha ez szerintem irreális vagy hülyeség, és elmondom hogy nem értek egyet, akkor jön az ordítozás anyám részéről, és úgy bele lovallja magát a szidásomba hogy mèg sír is, és lehord mindennek, azt mondja ha ilyen vagyok akkor ide ne is jöjjek többé, egy hàlàtlan gyerek vagyok, olyan is elhangzott màr hogy “kár volt megszülni téged.” Ha egyszer elkezdi ezt a viselkedést, már nem lehet lenyugtatni, olyankor màr meg se hallja amit mondok. Ilyenkor apám is tehetetlen, látom rajta és tudom hogy nem ért egyet ezekkel az őrjöngésekkel, de ha mellém állna az olaj lenne a tűzre, így ő sem mer ellenkezni, így egyet ért vele és nyugtatgatja.

Nő vagyok, házas, gyermek nincsen, egy városban élek velük, ők már nyugdíjasok, és heti egyszer szoktam látogatni őket.

dec. 9. 20:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
94%

“ jön az ordítozás anyám részéről, és úgy bele lovallja magát a szidásomba hogy mèg sír is, és lehord mindennek, azt mondja ha ilyen vagyok akkor ide ne is jöjjek többé, egy hàlàtlan gyerek vagyok, olyan is elhangzott màr hogy “kár volt megszülni téged.”

Na itt basznam ra az ajtot es nem neznek fele tobbet. Komolyan. De te mesz hazhoz a lofaszert.

Ferjed ebben tamogat? Tudja, hogy anyad mosogatorongykent banik veled, megsem mondja, hogy ne menj?

dec. 9. 21:59
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos nincs mit tenni. Ő az édesanyád marad, míg él, tehát jó gyereke kell, hogy maradj mindig. Így viszont most azt érzi, hogy nem vagy jó gyereke. Ez nagyon fáj egy édesanyának, akárhány éves is a gyerek.

Max megpróbálhatod meggyőzni.

dec. 9. 22:21
 13/21 anonim ***** válasza:
94%
#12 Győzködné a radai rosseb. Azt csinál, és azt gondol, amit akar. Egy ilyen őrjöngős hiszti után elkönyvelném egyszerű bolondnak, attól, hogy az anyám, lehet bolond, és nekem nem kell vele azonosulnom.
dec. 9. 22:59
 14/21 anonim ***** válasza:
16%

Igen, ez az önáltatás, mert ez jár kevesebb melóval.

A valóság viszont nem ez.

dec. 9. 23:22
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én azt tetem Mint 4 válaszolo IS tett . ne megy anyádhoz ne keresd éld a magad életét gondolom nem hiányzik neked ez viselkedése annyádnak.
dec. 10. 06:16
 16/21 anonim ***** válasza:
70%

Kontrollmániás idióták. Nem kell beavatni őket a magánéletedbe, csak az udvarias semmiségekről beszelj velük, mint 2 idegennel.

Vagy totál megszakítod velük a kapcsolatot.

dec. 10. 07:21
 17/21 anonim ***** válasza:
83%

Tudjuk, hogy mi a szitu, mert átlag havi egyszer letolsz egy kisregényt arról, hogy mennyire nem sikerült felnőnöd, és mellette jó nagy ívben teszel az itt kapott válaszokra.

Komolyan, egy év alatt nem sikerült megszakítani velük a kapcsolatot, pedig ha 200x nem írtuk le, egyszer sem.

dec. 10. 09:52
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Miért van szükséged ezekre a látogatásokra, ha mindig ez a végkifejlet?
dec. 11. 13:06
 19/21 A kérdező kommentje:

Úgy látom kicsit elterelődött a téma, hogy én valami gyakoris közszereplő vagyok, de nem, nem tettem fel soha kérdést a családommal kapcsolatban. Igazából azért látogatom őket mert én vagyok a 3 közül a legkisebb gyerekük, a többiek nem a környéken élnek, én helyben vagyok és szükségük

van rám, ez a kötelességem szerintük, sokszor kell vásárolni, vagy segíteni takarítani stb.

dec. 11. 19:10
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm a lepontozást előre is, de:

Ha annyira szükségük van rád, akkor az legalább elvárható lenne, hogy ne kezdő pszichopata módján beszéljenek veled a szüleid.

Nekem ilyen esetben eszembe nem jutna még csak az utcába se betenni a lábam, köszönöm szépen. Ha nem tudnak emberek módjára viselkedni a saját gyerekükkel, onnan kezdve a phaszomat se érdekelné, hogy szerintük kinek mi a kötelessége, megfelelni úgysem fogsz tudni nekik soha.

Nagyon bele van gyógyulva mindenki ebbe a f@szságba, hogy a szülőket támogatni meg segíteni kell. Igen, valóban, mindaddig, amíg azok nem viselkednek toxikus bántalmazó vadbarmok módjára...

Muchas gracías..

dec. 11. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!