33 évesen megmondják a szüleim hogy mit tegyek? És ha nem, akkor hiszti van, nem szeretem őket stb?
Ez lehet bármi: munkahelyi döntések, új szakma tanulása, vélemény a világ történéseiről, házasságom. Mikor találkozunk, bármit mesélek, igazából nem is mesélek de faggatnak, akkor ők minden témában megmondják hogy mit kell tennem, főleg anyám. Ha ez szerintem irreális vagy hülyeség, és elmondom hogy nem értek egyet, akkor jön az ordítozás anyám részéről, és úgy bele lovallja magát a szidásomba hogy mèg sír is, és lehord mindennek, azt mondja ha ilyen vagyok akkor ide ne is jöjjek többé, egy hàlàtlan gyerek vagyok, olyan is elhangzott màr hogy “kár volt megszülni téged.” Ha egyszer elkezdi ezt a viselkedést, már nem lehet lenyugtatni, olyankor màr meg se hallja amit mondok. Ilyenkor apám is tehetetlen, látom rajta és tudom hogy nem ért egyet ezekkel az őrjöngésekkel, de ha mellém állna az olaj lenne a tűzre, így ő sem mer ellenkezni, így egyet ért vele és nyugtatgatja.
Nő vagyok, házas, gyermek nincsen, egy városban élek velük, ők már nyugdíjasok, és heti egyszer szoktam látogatni őket.
Minek látogatod öket hetente, másrészt miért meséled el au életedet részletesen, harmadszor miért foglalkozol a hisztivel?
Ideje lenne felnöni és nem anyád szoknyáján lógni
"33 évesen megmondják a szüleim hogy mit tegyek?"
Miért hagyod?
Böven elég pár havonta meglátogatni öket, nem számolni be a magánügyeidröl, és ha cirkuszolnak, akkor egyszerüen otthagyod öket, és hazamégy
Megmondaná anyám, ha hagynám. Ritkán látogatom de ha rákezdi, állok fel és csá. A telefont egyszerűen ráteszem. Általában előre tudom, hogy aznap épp kötekedési szándékkal hívott fel és a végén úgyis oda fog kilyukadni, hogy valamit szarul csinálok. Nekem meg nem kötelességem ezt hallgatni,felnőtt vagyok, úgy rendezem az életem, ahogy nekem jó és nem úgy, ahogy neki.
A helyedben csökkenteném a látogatásokat, azért van ekkora arca anyádnak, mert tudja, hogy hiába bánt, újra és újra haza fogsz menni a pofonért.
" ha ilyen vagyok akkor ide ne is jöjjek többé"
Tedd azt.
Anyunak segítségre van szüksége, szakembertől.
Ne hagyd ott őket, főleg apukád, de próbáld kerülni a konfliktusokat amennyire tudod, és próbálj valamit intézni neki
Érdekes, mindenki értette, csak a kötekedős egyes nem.
Kérdező, neked ez nehéz batyu. Láthatóan te nem vagy olyan, aki csak úgy otthagyja az anyját, de anyukád meg nem fog változni. Talán próbálj meg egy kicsit érzelmileg függetlenedni a véleményétől, érzéseitől, hogy ne viseljen meg. Hátha segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!