Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyuka nem törődik rendesen a...

Anyuka nem törődik rendesen a gyerekkel vagy ez miből fakad?

Figyelt kérdés

A lányomnak van egy osztálytársa és barátja egyben. Negyedik osztályosak. Tegnap megkért az anyukája, hogy haza tudnám e hozni a lányát is hozzánk. Mondtam, hogy persze, többször volt már ilyen nem gond.

Haza jöttünk, leckét írtak én addig gyorsan be fejeztem az ebédet. Ebéd közben beszélgettünk és elkezdte mesélni a kislány, hogy ez milyen jó, milyen finom és hát náluk otthon anya soha nem szokott főzni. Ha éhes mindig neki kell magának szendvicset csinálnia mert más nincs otthon. Ha a mamájánál van akkor eszik főtt ételt. Ezt már volt, hogy mesélte a lányom, hogy a kislány mindig 1 db szendviccsel megy suliba ami van 1 szelet parizer és tök éhes de azt hittem csak túlzott.

Csak ültem és nem is tudtam mit mondani de azóta nem tudom kiverni ezt a fejemből. És nem szegények. Menő telefonja van az anyukának, ruhák stb. Ellenben a kislány ruhazkodása is olyan toprongyos.

Igen nem sok közöm van hozzá, de mégis úgy érzem, hogy ez így nem jó és megszakadt a szívem.

nov. 29. 09:08
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk nem tudhatod, hogy valóban nincs-e főtt kaja, vagy a gyerek kitalált valamit :D

Az én öcsém is tudott olyanokat mondani még tízévesen is hogy csak lestünk, a valósához meg köze nem volt :D

nov. 30. 09:54
 42/45 anonim ***** válasza:
56%

Anyuka nem törődik rendesen a gyerekkel vagy ez miből fakad?

Ha neked az a gyerekkel való rendes törődés, hogy anyu otthon van, és minden nap főtt ebéddel várja haza, és traccsolgat vele evés közben, akkor az ország java sz-r anya. Hogy miből fakad? Abból, hogy dolgozniuk kell, a javának persze, és ekként máshogy oldják meg a gyerek napközbeni ellátását, a putris aljanépnek, aki meg szül semmire és tengenek -lengenek a világban, annál meg ez az életstílus.

"de mégis úgy érzem, hogy ez így nem jó és megszakadt a szívem" - örülj neki, hogy a te családod máshogy él, mint a többség, és ne szánakozz másokon, és ne is állítsd be úgy, mintha a ti életmódotok lenne az általános és az alap, mert nagyon nem az. Privilegizált helyzetben vagytok, és ne ebből a perifériából ítéld meg az átlagembert. A gyerek meg majd megszokja, hogy nem mindenkit krúzusékhoz dobott le a gólya, és alkalmazkodik a körülményeihez. Nem vagyunk egyformák, nem azonosak az esélyek.

dec. 1. 06:18
 43/45 anonim ***** válasza:
40 nem, itt még mindig az van hogy mindenért az anya van elővéve.
dec. 1. 13:33
 44/45 anonim ***** válasza:

Ennyi alapján engem is el lehet ítélni. A gyerekem nem jár mocskosan, a kedvenc göncei meg kb. leszakadnak róla, úgy kell könyörögnöm, hogy olykor felvegyen mást, amíg mosásban vannak legalább, de megértem, mert én is ilyen voltam. A mai napig megvannak a kedvenceim és utálom, ha tönkremegy, mert rittig nem találok ugyanolyat. A nagymamám anno azon volt totálisan megbotránkozva, hogy miért taposok a nadrágom alján. Feszt fel akarta varrni, hiába mondtam, hogy ez a divat. Hosszú, szakadt, mocskos az alja, pont jó. :D És nem csak én jártam "rongyosan". Majd a lányom feje is benő és előbb-utóbb megérik arra, hogy ne akarjon rongyosan menni, engem meg őszintén szólva nem érdekel. Ne legyen koszos, de ha neki az tetszik, akkor az tetszik. Miért erőltetnék rá mást, amikor pont azt tanítjuk neki, hogy nem a ruha teszi az embert és az a lényeg, hogy ő maga jól érezze magát a bőrében, nem az, hogy más mit szól ehhez.

A kaja kérdés. Heti egyszer főzök, szombaton. Nagyon max kétszer. A gyerekeim mégis minden nap esznek főtt kaját.

Ha téged ez ennyire bánt és biztos, hogy nem félreértés (pl. oké, hogy csak a mamánál eszik meleget, de milyen gyakran van a mamánál?), akkor csomagolj neki is meleg ételt, ha jut úgy, vagy hívd meg gyakrabban magatokhoz.

De így ennyi alapján kb. minket is ki lehetne kiàltani felelőtlen csóringereknek, pedig szó sincs erről.

dec. 1. 14:59
 45/45 anonim ***** válasza:

A fiam a közelben levő büfébe járt mustáros kenyeret "venni". A büfés meg sajnálta "szegény" gyereket és a pénzét sem fogadta el. Egyszer ott futottak össze a szomszéddal, úgy derült ki. A büfés látta, hogy ismerik egymást, és mondta a szomszédnak, hogy "szegényke" micsoda szülei lehetnek!

Alighanem a vásárlás élménye tetszett neki, mert még főttétel is mindig volt, de az más...

dec. 1. 15:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!