Anyuka nem törődik rendesen a gyerekkel vagy ez miből fakad?
A lányomnak van egy osztálytársa és barátja egyben. Negyedik osztályosak. Tegnap megkért az anyukája, hogy haza tudnám e hozni a lányát is hozzánk. Mondtam, hogy persze, többször volt már ilyen nem gond.
Haza jöttünk, leckét írtak én addig gyorsan be fejeztem az ebédet. Ebéd közben beszélgettünk és elkezdte mesélni a kislány, hogy ez milyen jó, milyen finom és hát náluk otthon anya soha nem szokott főzni. Ha éhes mindig neki kell magának szendvicset csinálnia mert más nincs otthon. Ha a mamájánál van akkor eszik főtt ételt. Ezt már volt, hogy mesélte a lányom, hogy a kislány mindig 1 db szendviccsel megy suliba ami van 1 szelet parizer és tök éhes de azt hittem csak túlzott.
Csak ültem és nem is tudtam mit mondani de azóta nem tudom kiverni ezt a fejemből. És nem szegények. Menő telefonja van az anyukának, ruhák stb. Ellenben a kislány ruhazkodása is olyan toprongyos.
Igen nem sok közöm van hozzá, de mégis úgy érzem, hogy ez így nem jó és megszakadt a szívem.
Elküldtem véletlenül.
Lányom amikor 8 éves volt azt beszélte, hogy mi nem szoktunk fürdeni
Azt már elfelejtette hozzátenni, hogy zuhanyzónk van, nem kád, és minden este zuhanyozunk 🤷🏻♀️
Ha otthon parizeres zsemlét kap, talán még az is jobb, mintha kiemelik a családból és intézetbe kerül.
Amit te valójában tehetsz, az annyi, hogy őt is megkínálod, ha nálatok van. Fiamnak is volt olyan barátja, aki nálunk lakott jól, mert otthon sohasem volt kaja.
Nekünk volt egyszer EGY olyan hónapunk, hogy volt egy óriási kiadásunk, be kellett fizuig húzni féket. Ez azt jelentette, hogy nem volt otthon x féle ropi meg csoki csak 1 féle. Mindenki evett a munkahelyén meg menzán, este meg szendvicd volt, lecsó meg ilyen olcsó kaják.
A gyerekem akkoriban nem evett meg semmilyen felvágottat, csak mézes-vajas meg lekváros kenyeret. Ismétlem, ez olyan 10 nap volt, aztán helyre állt a rend.
Gyerek átjárt a szomszédba játszani. Egyszer jön a szomszédasszony, hogy nem is tudja hogy mondja, de hozott egy kis szalonnát, kolbászt, fagyasztott húst, mert mesélte a kislány, hogy olyan szegények vagyunk, hogy nálunk csak lekváros kenyér van mindig 😂 majd elsüllyedtem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem mindig annyira fekete-fehérek a dolgok, ahogy a gyerekek előadják. Meg az én gyerekem amúgy us ilyen mártír típus volt mindig, szeret kicsit nagyot mondani, szereti ha ssjnálgatják.
27-es, nyilván nem szeretik a gyereket, azért nem adnak egyebek mellett enni sem neki. Biztos, hogy emellett lelkiekben is sokat "éhezik" a kislány.
Mit tud tenni a kérdező? Enyhíteni tudja a testi és a lelki éhséget. A testit azzal, amit #22 és #24 ír, a lelkit meg azzal, hogy rendszeresen elhívja magukhoz, ahol emberszámba veszik, nemcsak kenyérpusztítót látnak benne.
25
Oké, de attól még nem kell úgy beállítani, hogy ez teljesen normális (és a kérdező van hülyének nézve).
És nem, egyáltalán nem normális hideg élelmen lenni egy kiskamasznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!