Anyuka nem törődik rendesen a gyerekkel vagy ez miből fakad?
A lányomnak van egy osztálytársa és barátja egyben. Negyedik osztályosak. Tegnap megkért az anyukája, hogy haza tudnám e hozni a lányát is hozzánk. Mondtam, hogy persze, többször volt már ilyen nem gond.
Haza jöttünk, leckét írtak én addig gyorsan be fejeztem az ebédet. Ebéd közben beszélgettünk és elkezdte mesélni a kislány, hogy ez milyen jó, milyen finom és hát náluk otthon anya soha nem szokott főzni. Ha éhes mindig neki kell magának szendvicset csinálnia mert más nincs otthon. Ha a mamájánál van akkor eszik főtt ételt. Ezt már volt, hogy mesélte a lányom, hogy a kislány mindig 1 db szendviccsel megy suliba ami van 1 szelet parizer és tök éhes de azt hittem csak túlzott.
Csak ültem és nem is tudtam mit mondani de azóta nem tudom kiverni ezt a fejemből. És nem szegények. Menő telefonja van az anyukának, ruhák stb. Ellenben a kislány ruhazkodása is olyan toprongyos.
Igen nem sok közöm van hozzá, de mégis úgy érzem, hogy ez így nem jó és megszakadt a szívem.
Én nem engedem el a lányomat kinyúlt, foltos, lyukas ruhában sehová.
Én sem szoktam megengedni, csak sajnos a mai gyerekek olyanok, hogy teljesen mindegy mit mondasz nekik.
Felvesznek azt amiben éppen kényelmes .
Múltkor lányom lyukas zokniban ment iskolába mert az a kedvence.
Rohanas volt reggel, nem láttam mit vett fel.
#11 most látom írtad nincs befizetve a menzara
Enyém sincs.
Mert válogatós, nem fogok fizetni azért hogy a kukában landoljon a kaja...
Nem tudom én teljesen másképp vagyok bekötve. Figyelem, hogy a gyerek milyen ruhát húz magára. Bár ha valamit észrevesz, hogy foltos fel sem veszi.
És az én gyerekem sincs befizetve a menzára de minden nap gondoskodom a főtt ételről.
Akkor elengedem a dolgot, ez úgy látszik, hogy normális teljesen.
Vagyis anyuka se nem főz, se nem fizeti be ebédre.
Mondjuk ezek után lehet, hogy fölvenném a kapcsolatot az ofővel, hogy ennyit tudunk, tudjon róla ő is, és ha indokoltnak tartja, forduljon a gyermekvédelemhez. Ő sokkal többet látja, mint te, és biztos neki is feltűnt már sokminden. Ha a kislány folyton éhes, az már elhanyagolás, és lehet, hogy a gyermekvédelmisek lépnek rá valamit.
"Nem tudom én teljesen másképp vagyok bekötve. Figyelem, hogy a gyerek milyen ruhát húz magára. Bár ha valamit észrevesz, hogy foltos fel sem veszi."
Ahány ház, annyi szokás... A te szokásiad meg más szemét szúrnák. Valaki szerint meg kosz uralkodik nálad.
#Nem, kérdező, ez nem normális nyilván, de neked sem kellene túloznod és drámáznos, mint a 17-es válaszodban teszed. A válaszolók csak annyit írnak: ennyit tudsz a kislányról, de nem látsz bele az életükbe, viszont ítélkezel.
Ahogy többen is írták: a gyerek kiskamasz, nem tudhatod, milyen a természete. Te odafigyelsz a gyereked ruházatára, a kérdéses anyuka lehet hogy már belefáradt az állandó harcba a gyerekkel és így a lány azt vesz fel, amit akar.
A gyerek állítja, hogy az anyja nem főz - lehet, hogy menüt rendel valahonnan, lehet hogy főz, csak épp a gyerek füllent.
Az is lehet, hogy igazad van, és elhanyagolja a kislányt.
Csak annyit kellene megértened, hogy több lehetőség van, mint a te drámázásod, ennyiből nem lehet dönteni.
Nem kell anyukát mindjárt meghurcolni.
Ahogy írták, először tajekozodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!