Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyuka nem törődik rendesen a...

Anyuka nem törődik rendesen a gyerekkel vagy ez miből fakad?

Figyelt kérdés

A lányomnak van egy osztálytársa és barátja egyben. Negyedik osztályosak. Tegnap megkért az anyukája, hogy haza tudnám e hozni a lányát is hozzánk. Mondtam, hogy persze, többször volt már ilyen nem gond.

Haza jöttünk, leckét írtak én addig gyorsan be fejeztem az ebédet. Ebéd közben beszélgettünk és elkezdte mesélni a kislány, hogy ez milyen jó, milyen finom és hát náluk otthon anya soha nem szokott főzni. Ha éhes mindig neki kell magának szendvicset csinálnia mert más nincs otthon. Ha a mamájánál van akkor eszik főtt ételt. Ezt már volt, hogy mesélte a lányom, hogy a kislány mindig 1 db szendviccsel megy suliba ami van 1 szelet parizer és tök éhes de azt hittem csak túlzott.

Csak ültem és nem is tudtam mit mondani de azóta nem tudom kiverni ezt a fejemből. És nem szegények. Menő telefonja van az anyukának, ruhák stb. Ellenben a kislány ruhazkodása is olyan toprongyos.

Igen nem sok közöm van hozzá, de mégis úgy érzem, hogy ez így nem jó és megszakadt a szívem.

tegnapelőtt 09:08
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Nincs befizetve a menzára.
tegnapelőtt 10:00
 12/45 anonim ***** válasza:
80%

Én nem engedem el a lányomat kinyúlt, foltos, lyukas ruhában sehová.

Én sem szoktam megengedni, csak sajnos a mai gyerekek olyanok, hogy teljesen mindegy mit mondasz nekik.

Felvesznek azt amiben éppen kényelmes .

Múltkor lányom lyukas zokniban ment iskolába mert az a kedvence.

Rohanas volt reggel, nem láttam mit vett fel.

tegnapelőtt 10:00
 13/45 anonim ***** válasza:
79%

#11 most látom írtad nincs befizetve a menzara

Enyém sincs.

Mert válogatós, nem fogok fizetni azért hogy a kukában landoljon a kaja...

tegnapelőtt 10:01
 14/45 A kérdező kommentje:

Nem tudom én teljesen másképp vagyok bekötve. Figyelem, hogy a gyerek milyen ruhát húz magára. Bár ha valamit észrevesz, hogy foltos fel sem veszi.

És az én gyerekem sincs befizetve a menzára de minden nap gondoskodom a főtt ételről.

Akkor elengedem a dolgot, ez úgy látszik, hogy normális teljesen.

tegnapelőtt 10:05
 15/45 anonim ***** válasza:
22%

Vagyis anyuka se nem főz, se nem fizeti be ebédre.

Mondjuk ezek után lehet, hogy fölvenném a kapcsolatot az ofővel, hogy ennyit tudunk, tudjon róla ő is, és ha indokoltnak tartja, forduljon a gyermekvédelemhez. Ő sokkal többet látja, mint te, és biztos neki is feltűnt már sokminden. Ha a kislány folyton éhes, az már elhanyagolás, és lehet, hogy a gyermekvédelmisek lépnek rá valamit.

tegnapelőtt 10:05
 16/45 anonim ***** válasza:
47%

"Nem tudom én teljesen másképp vagyok bekötve. Figyelem, hogy a gyerek milyen ruhát húz magára. Bár ha valamit észrevesz, hogy foltos fel sem veszi."

Ahány ház, annyi szokás... A te szokásiad meg más szemét szúrnák. Valaki szerint meg kosz uralkodik nálad.

tegnapelőtt 10:09
 17/45 A kérdező kommentje:
Értem. Tehát teljesen normális az, hogy egy negyedik osztályos 9 éves kislány csak akkor lát főtt ételt ha a mamájánál van amúgy perizeres szendvicset eszik minden nap és kinyúlt, koszos ruhában jár.
tegnapelőtt 10:12
 18/45 anonim ***** válasza:
93%

#Nem, kérdező, ez nem normális nyilván, de neked sem kellene túloznod és drámáznos, mint a 17-es válaszodban teszed. A válaszolók csak annyit írnak: ennyit tudsz a kislányról, de nem látsz bele az életükbe, viszont ítélkezel.

Ahogy többen is írták: a gyerek kiskamasz, nem tudhatod, milyen a természete. Te odafigyelsz a gyereked ruházatára, a kérdéses anyuka lehet hogy már belefáradt az állandó harcba a gyerekkel és így a lány azt vesz fel, amit akar.

A gyerek állítja, hogy az anyja nem főz - lehet, hogy menüt rendel valahonnan, lehet hogy főz, csak épp a gyerek füllent.

Az is lehet, hogy igazad van, és elhanyagolja a kislányt.

Csak annyit kellene megértened, hogy több lehetőség van, mint a te drámázásod, ennyiből nem lehet dönteni.

tegnapelőtt 10:22
 19/45 anonim ***** válasza:
68%
Nem érted a lényegét, nem hallotad a másik felet....Lehet anyuka vért izzad, hogy egyen mást is a gyerek, de nem hajlandó(most az mindegy, hogy főtt vagy nem főtt étel), ami meg a ruházkodást illeti... a lányomnak volt egy időszaka, hogy kizárólag fekete ruhát volt hajalandó felvenni....A férjem kb. 10 évesen annyira válogatós volt,hogy fasirtot, meg vajas kenyeret volt hajlandó enni gulyáskrémmel....persze, ez megváltozott :-)A kislány is lehet minden nap elmondja anyukája, hogy milyen zsömit szeretnél, van itthon kenőmájas, szalámi stb..és rávágja, hogy párizsist.... Nem tudhatjuk, nem látunk bele az életébe...
tegnapelőtt 10:24
 20/45 anonim ***** válasza:
89%

Nem kell anyukát mindjárt meghurcolni.

Ahogy írták, először tajekozodj.

tegnapelőtt 10:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!