Anyuka nem törődik rendesen a gyerekkel vagy ez miből fakad?
A lányomnak van egy osztálytársa és barátja egyben. Negyedik osztályosak. Tegnap megkért az anyukája, hogy haza tudnám e hozni a lányát is hozzánk. Mondtam, hogy persze, többször volt már ilyen nem gond.
Haza jöttünk, leckét írtak én addig gyorsan be fejeztem az ebédet. Ebéd közben beszélgettünk és elkezdte mesélni a kislány, hogy ez milyen jó, milyen finom és hát náluk otthon anya soha nem szokott főzni. Ha éhes mindig neki kell magának szendvicset csinálnia mert más nincs otthon. Ha a mamájánál van akkor eszik főtt ételt. Ezt már volt, hogy mesélte a lányom, hogy a kislány mindig 1 db szendviccsel megy suliba ami van 1 szelet parizer és tök éhes de azt hittem csak túlzott.
Csak ültem és nem is tudtam mit mondani de azóta nem tudom kiverni ezt a fejemből. És nem szegények. Menő telefonja van az anyukának, ruhák stb. Ellenben a kislány ruhazkodása is olyan toprongyos.
Igen nem sok közöm van hozzá, de mégis úgy érzem, hogy ez így nem jó és megszakadt a szívem.
És nem, egyáltalán nem normális hideg élelmen lenni egy kiskamasznak
#30, ezt majd megmondom a gyerekemnek akinek ha van kakao és vajas kenyér, tojik a főtt kajára.
31-es, ne ironizálj, nem olyan marha különleges a gyereked. Tudom, hogy miről beszélsz, férjemnek két kiskamasza volt, amikor elvett (özvegyen), minden nap főztem, soha nem ettek meleg kaját, meg sem nézték, mi van, bújtak be a hűtőbe (menza kaja meg pláne nem kellett nekik).
Ettől ez még baromira nem normális, meg a hülye új trendektől sem, hogy most éppen a főtt étel számít kártékonynak és úgymond "feldolgozott" élelmiszernek. Részemről amúgy lezárva, marjátok egymást tovább.
#33 nem is mondtam hogy marha különleges, azt sem hogy normális.
De azok sem normálisak akik mindjárt az anyukát tamadják, mert a gyerek kiejtett két mondatot a száján.
Én még ennyiből nem vonnék le messzemenő következtetéseket. A gyerekek sokszor hantáznak.
Mint kolléganőm gyereke rettenetesen vékony. Új osztályba került, osztályfőnöki megkérdezte, milyen ételeket ismersz?: melegszendvics.
Nagymamàmánàl mit szoktál enni? Melegszendvicset.
Menzára nincs befizetve a gyerek.
A valóság viszont ezzel szemben az, hogy a kedvenc kajája egyben szinte az egyetlen, amit megeszik, pedig minimum 3 fèle főtt kaja van otthon minden nap, nagyinál pedig komplett svèdasztal van, legalább 10 féle fogás hétvégente.
A menzára meg teljesen felesleges befizetni, mert semmit nem eszik meg.
Anyám is ilyen volt. Sokszor nem is volt otthon kaja. Mindig kis mennyiségben vásárolt, minden nap. Na de mivel dolgozott is, sokszor nem volt ra ideje se..
Az iskolában ettem a menzán.
Ha főzött is, csak olyat amit ő szetetett. Pl cupák. Mindig ütögette, szopogatta azt a qva csontot mint egy kutya. Olyan gusztustalan volt hogy a látvanytól is öklendeztem. Volt még tarhonya jó olajosan, félig nyers hússal. Csirkeszárny fűszeresen, nyálkás bőrrel.
Lehet ennek a gyereknek az anyja is hasonló konyhatündér.
És akkor mivan?
Én sem főzök, ugyanis este hatra esek haza a melóból, és nem, nem fogok nekiállni főzöcskézni. Van tojás, virsli, melegszenya, meg hideg kaja.
Hétvégén van főtt étel, hétköznap klasszik főtt étel nincs. Mondjuk apukát miért nem sározod? Ő nem képes főzni vagy mi a fsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!