Anyuka nem törődik rendesen a gyerekkel vagy ez miből fakad?
A lányomnak van egy osztálytársa és barátja egyben. Negyedik osztályosak. Tegnap megkért az anyukája, hogy haza tudnám e hozni a lányát is hozzánk. Mondtam, hogy persze, többször volt már ilyen nem gond.
Haza jöttünk, leckét írtak én addig gyorsan be fejeztem az ebédet. Ebéd közben beszélgettünk és elkezdte mesélni a kislány, hogy ez milyen jó, milyen finom és hát náluk otthon anya soha nem szokott főzni. Ha éhes mindig neki kell magának szendvicset csinálnia mert más nincs otthon. Ha a mamájánál van akkor eszik főtt ételt. Ezt már volt, hogy mesélte a lányom, hogy a kislány mindig 1 db szendviccsel megy suliba ami van 1 szelet parizer és tök éhes de azt hittem csak túlzott.
Csak ültem és nem is tudtam mit mondani de azóta nem tudom kiverni ezt a fejemből. És nem szegények. Menő telefonja van az anyukának, ruhák stb. Ellenben a kislány ruhazkodása is olyan toprongyos.
Igen nem sok közöm van hozzá, de mégis úgy érzem, hogy ez így nem jó és megszakadt a szívem.
És mit tudsz tenni azon kívül, hogy ide kiírtad?
Gyerekkoromban ugyanez volt a helyzet a szomszédainkkal, egy lány és egy két évvel fiatalabb fiú gyermekük volt. Anyuka alkoholista, apuka kicsit hóbortos, de alapjában véve jószívű ember volt. A gyerekek nálunk ettek először főtt ételt, mert legtöbbször anyuka vagy a kocsmából hozott valami rágcsálnivalót vagy a közeli hamburgerezőből egy hamburgert. Főzni sosem főzött, ellenben sokszor láttam fetrengeni a kertben részegen, ahogyan a saját apámat is. Náluk és nálunk is ugyanaz volt a kimenetel: ahogy elértük a felntőttkort, mindenki menekült otthonról és mára mindenki talpraállt, sikeres, életrevaló.
Nem tudsz mit csinálni, ha beszólsz anyukának, akkor sem fog változni semmi, legfeljebb többet nem kér meg, hogy hozd el a gyerekét.
Atyaég, szegény kislány.. Szólni kellene az osztályfőnöknek.
Anyuka valszeg szintén nem kapott megfelelő törődést gyerekkorában, ezt hozta otthonról.. Vagy nem tudom, de ez nem normális.
ÉS hány ilyen gyerek van, akikből ilyen felnőttek lesznek.. :(
Az a baj, hogy senkit nem lehet erőszakkal kötelezni, hogy szeresse a gyerekét és törődjön vele. Ha kimennek hozzájuk esetleg családlátogatásra, még a gyerek issza meg a levét..
Borzasztó nehéz helyzet..
Úristen mindjárt feljelenteni kéne az anyukát 😒
Nem hiszem, hogy olyan nagy gond lenne náluk.
Lányomnak akármit teszek be kajálni soha nem eszi meg.
A foztomet nem akarja enni, valami nem passzol neki, de még ő sem tudja megmondani hogy mi.
Olyankor készít magának egy szendvicset .(11 éves lesz, és igen, tud magának csinálni)
Máshol pedig eszik mint aki soha nem evett.
A ruhái elnyuttek mert egy egy ruhadarabot addig hord amíg le nem kopik róla.
Az én ruhaim nem ilyenek mert nem koptatom őket.
Telefonom egy használtan vett telefon, megkímélve.
Ezek alapján az én lányom is szegény szerencsétlen akivel nincs törődve
Mielőtt bekavartok a nagy semmibe nem árt megbizonyosodni a dolgokról, nem csak találgatni, hogy nem törődnek a lánnyal.
De a kislány azt mondta, hogy anya soha nem főz. Nem arról van szó, hogy nem finoman főz anya.
Nem tudom, itt szerintem más áll a háttérben. Én nem engedem el a lányomat kinyúlt, foltos, lyukas ruhában sehová.
Sajnos nemigen tudsz segíteni, mert - ahogyan te is sejted - az lenne a reakciója az anyjának, hogy semmi közöd hozzá.
Vannak ilyen önző szülők, remélhetőleg csak kevesen. Neki minden kell, a gyerek meg le van sz...va. Normális szülő inkább éhes maradna, csak a gyereke jól lakjon. Ő meg inkább menő telefont vesz magának, miközben a gyereke éhezik.
Ez a szeretetlenségből fakad.
És még valamire számíthatsz: ha sokat lesz nálatok a kislány, akkor előbb-utóbb az anyuka ellened fog fordulni és eltiltja tőletek a lányát. Fiamék osztályában volt egy hasonló eset. Ott ugyan a kislány jól el volt látva mindennel, csak épp szeretetből volt hiánya otthon. Az anyja folyton kritizálta, kiabált vele. Volt egy barátnője, sokat volt náluk. Az a másik anyuka kedvesen, szeretettel bánt vele - ahogy a saját gyerekével is. És otthon, amikor az anyja kiabált vele, a kislány odavágta az anyjának, hogy "X néni jobban szeret engem, mint te, mert ő kedves, meg mosolyog rám". Mondanom se kell, hogy az anyjának onnantól X néni lett a főellenség, a lánya fejét telebeszélte mindennel, hogy az a néni rosszat akar neki. Az otthoni agresszív légkör miatt a kislány is egyre agresszívebb lett és ezt a korábbi barátnőjét is bántani kezdte. Végül olyanokat csinált és mondott, hogy az igazgatónő elé került az ügy, aki azt kérte, vigyék pszichológushoz a gyereket. Az anyuka reakciója az volt, hogy másik iskolába vitte. Sőt, a kistestvérét is elvitte onnan, aki pont a kislányom osztálytársa, és kislányom szerint vele semmi baj nem volt, szépen megvoltak vele. Nyilván ő se értette szegény, miért kell elmennie abból az osztályból, ahol szépen megvolt, szerették, jól érezte magát.
Mi (többi szülő) is csak sajnáltuk ezt a két gyereket, de semmit se tehettünk.
"De a kislány azt mondta, hogy anya soha nem főz"
Ha tudnád, hogy hányan nem főznek. Én is furcsának tartom, de ettől még nem kell rögtön elásni.
Jáj. Na ezért rendesen le leszek pontozva a sok véranyu által
Ez nem a "nem törődik rendesen a gyerekkel" karegória. Nem látsz bele az életükbe, lehet nincs IDEJE főzni (végtére megkért, hogy vidd el magaddal, mert most se ért volna oda érte időben!), vagy egyenesen gyűlöl főzni. 4. osztályban már minden gyerek tud magának annyi szendót összerakni, amennyivel nem hal éhen. Én legalábbis feltaláltam magam.
Beszállok én is az értelmetlen tippelgetésbe, saját példámmal:
Nálunk én se nagyon főzök, beleuntam az évek alatt hogy bármit rakok a gyerek elé azt nem kéri. Amúgy se szeretek főzni, elengedtem, tényleg belefáradtam. Eszik az iskolai menzán főtt ételt meg hétvégente a mamánál.
Ettől még nem gondolom hogy elhanyagolnám, cserébe tanulok vele szinte minden nap, hétvégenként is szinte mindig megyünk valahova, amit szeret.
Kérdező, egyébként iskolában be van fizetve a gyerek ebédre?
Mert akkor azért érthető, ha az anyja H-P nem főz. Vagy arról beszélt a kislány, hogy hétvégén sem esznek meleg ételt?
#4 lányom is mondott már ilyet másnak, plusz tesóm mikor kicsi volt megelégelte hogy a kotnyeles szomszéd mindig azt kérdezi anyu mit főzött, hogy minden nap azt mondta neki, hogy bablevest.
A faluban egy hónapig arról beszélt mindenki, hogy nálunk csak bablevest van enni, milyen rossz a sorsunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!