Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha az anyám...

Mit csináljak, ha az anyám elosztogatja a cuccaimat folyton?

Figyelt kérdés

Szeretek öltözködni, sminkelni, a zsebpénzem nagyobb részét ezekre költöm el, tipikusan az a "lányos lány" vagyok.

De nem halmozom fel a holmikat, nem veszek olyat, ami felesleges. Lehet, hogy van, amihez kevesebbszer nyúlok, de amim van, azokat nagyon szeretem.

Az anyám nem ilyen, neki annyi pl. egy rúzsvásárlás, hogy leveszi a DM-ben az elsőt, ami a kezébe akad. Van, hogy "kipróbálja" az én dolgaimat, aztán, ha valami tetszik neki, azt egyre többször használja. Kértem már, hogy fejezze be, mert nem azért veszem meg 20ezer forintért az adott rúzst pl, hogy ő elkenegesse, mert ha elfogy, nem fog újat venni... A válasz ilyenkor felháborodva, hogy ebben biztos lehetetek, ő nem fog ennyit kifizetni sminkre és ne legyek már irigy.

És mostanában rászokott arra, hogy odaadogatja a dolgaimat másoknak. Amin most összevesztünk, hogy itthon voltak az unokatestvéremék Amerikából. Jöttek hozzánk is, az egyikőjük fent volt a szobámban, elkezdte nézegetni a sminkes asztalomat és bekérdezett, hogy "na mit adsz nekem?", anyukám meg azonnal, hogy jaj válogasson nyugodtan, rengeteg mindenem van... Elkezdett könyörögni két olyan termékért, amiket Amerikából rendeltem, kifizettem a vámot és a szállítási díjat, ő otthon ezt fillérekért megvehetné mondjuk most a Black Friday alatt... De nem, adjam oda neki, ne legyek irigy. És végül odaadtam, mert annyira kellemetlen volt, hogy ő könyörgött, anyám mellette kántálta, mennyire irigy vagyok és 5 másik "ugyanolyanom" van, miért nem tudom nekiadni?!

Most is kerestem egy szájfényemet, emlékeztem, hogy az előszobában hagytam. Kérdeztem, nem-e látta, mondta, hogy ja de, de ő azt elhasználta, már csak egy nagyon kicsi volt az alján.

Közben meg ha én annyit csinálok, hogy kicserélem a szobámban lévő szőnyeget a dolgozó szobában lévővel, fél óráig ordít, hogy ez az ő háza, én itt ne cserélgessem a bútorokat, mit gondolok magamról, itt az van, amit ő jónak lát.

nov. 22. 19:04
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem is legyen egy zárható sminkdobozod, amiben szép rendben tartod azt a "nem sok", ám fontos dolgodat. De kaphatóak utólag felszerelhető zárak szekrényre, ajtóra is. Akár lakatos, akár számzáras, biztos találsz többféle megoldást és jóval olcsóbb is. És ne mutogasd, ne hagyd szét a cuccaid, akkor nem is fogja tudni, mid van és nem fogja se keresni, se másoknak ajánlgatni.

De viszonylag elég egészségtelen is közös rúzst használni. Pláne anyáddal közösen elég fura :D A kozmetikumokra ráírják, hogy felbontás után meddig jó, mert amint levegő éri, kezdenek benne elszaporodni a bacik meg bomlik, avasodik. Pl. szempillaspirál is simán gyulladást okoz, ha sokáig használod ugyanazt. Ha meg mással közösen, akkor pláne nem szerencsés. Egyikőtök átviszi a koszt a kezéről, bőréről a krémbe, alapozóra, aztán gondolkozhatsz, honnan a sok pattanásod. Bár őszintén szólva semmilyen festék nem egészséges, eltömíti, öregíti a bőrödet. És ezt majd 30-40 évesen fogod igazán sajnálni.

nov. 23. 06:07
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

Jesszusom nem értem a hitetlenkedőket. Én a 2000-es években 15-18 ezres nadrágokban jártam 16-17 évesen. Egy részét szülinapra kaptam ajándékként, egy részét összegyűjtött zsebpénzből vettem. Pedig sose voltunk gazdagok, sima fizikai munkát végeztek a szüleim.

... és abban az időben többet ért 15 ezer forint mint manapság.

Ötletet sajnos nem tudok adni, de én simán szembesíteném vele, hogy milyen anya az ilyen, aki a gyereke cuccai odaadja másnak. Megnézném a fejét, ha megkérdeznéd, hogy mit szólna ha a tányérkészletet te is elajándékoznád. Számomra ez a viselkedés felfoghatatlan.

Van egy 5 éves lányom, de a cuccait a vele való megbeszélés nélkül, senkinek nem adjuk oda.

nov. 23. 06:10
 33/49 anonim ***** válasza:
47%
bedöltetek neki mår nem egyszer írt ki ugyan ezt story .
nov. 23. 06:26
 34/49 anonim ***** válasza:
75%

22es mi van veled, féltékeny vagy hogy te megszakadsz a melóban mégsem telik ilyenre?

Én nem 17 éves lány vagyok, hanem van egy kiskorú gyerekem, akinek bizony igyekszem támogatni a hobbyját. Most kapott 200 ezerért új korcsolyát, 40 ezerért felszerelést mert kinőtte. Rossz minőségű haja van, egy féle termékcsalád jó rá, ahogy az enyémre is, külföldről rendeljük, havi adagja 10 ezer. És igen, meg fogom neki venni, mert azért dolgozom, hogy neki is jó legyen.

A kérdező a zsebpénzéből veszi, amit így is úgy is megkap. Költhetné bármire, vibrátorra, piára, giggolókra, stb akkor se lenne senkinek beleszólása, maximum a szüleinek, ésszerű kereteken belül.

nov. 23. 06:43
 35/49 anonim ***** válasza:
64%
Hát nem tudom, nekem elég hihetetlennek tűnik ez a történet. Különösen az amerikai unokatestvéres rész. De ha mégis igaz, akkor csak egy megoldás van, el kell zárni.
nov. 23. 06:58
 36/49 anonim ***** válasza:
87%

Unokatesódék sem semmik ha így kéregetnek, anyukád meg a másik fele, hogy elosztogatja a gyerek cuccait.

Az én gyerekem cuccait biztos nem osztogatom el senkinek, megbeszélném vele négyszemközt ha túl sok mindene van.

Nem te csinálod rosszul kérdező, tök normális tini vagy, anyukád sajnos meg nem igazán tud viselkedni.

nov. 23. 07:21
 37/49 anonim ***** válasza:
18%

32 úgy van.

Én pl hétköznap nem használok alapozót...csak alkalomra (havi 1 max 2), de a 20 ezrest veszem meg nem a 3000-est.

nov. 23. 07:32
 38/49 anonim ***** válasza:
77%

Anyaként írok, pont 17 éves lányom van. Elképesztő, amit anyukád csinál. Egyszer beszélgess vele, mondd el neki, mennyire zavar. Egyrészt a tárgyaid is hiányoznak, másrészt nem tiszteli a határaidat. Ha nem használ a beszélgetés, tevékenyen lépj fel, ami tényleg lehet zárható doboz, szekrény vagy bőrönd, amibe a legfontosabb cuccaidat teszed, ha már az ajtót nem tudod zárni. Esetleg vehetsz " csali" 500 ft-os gagyi kínai sminkeket, amiket elöl hagysz, amikért nem kár. Másik lehetőség , hogy apukádhoz költözöl, ha külön vannak, a külön zsebpénz alapján így érzékeltem.

Viszont: te se cseréld ki kérdezés nélkül a szőnyeget a dolgozó szobaival. A másik: ha rendszeresen használsz alapozót ennyi idősen, nagyon meg fogja sínyleni a bőröd, mert eltömíti a pórusokat. Inkább BB krémet, színezett hidratálót használj.Ezt nem kötekedésként írtam, hanem jó tanácsként.

nov. 23. 07:36
 39/49 anonim ***** válasza:
86%
Én is adok a lányomnak havi 50 ezer zsebpénzt, és arra költi amire akarja, sose kérem számon. Ha hülyeségre költi, akkor az ő dolga. Az én lányom 16 éves általában uszoda bérletet és aerobic bérletet vesz magának, meg edzős ruhákat, futócipőt. Sose kérem számon, hogy mi mennyibe kerül és miért vette meg. Sőt én örülök, hogy nem elbulizza, elissza, hanem sportra költ. Mindenkinek más a fontos. Neki is van olyan barátnője, akinek a hobbija a sminkelés, ki is akar majd tanulni kozmetikusnak. Miért gond az, ha gyakorolgat?
nov. 23. 07:44
 40/49 anonim ***** válasza:
0%

Magyarul az a bajod, hogy anyád odaadja másnak azt, amit te az ő pénzén vettél?

Oké, nem fairplay, de az az ő pénze.

nov. 23. 08:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!