Mit csináljak, ha az anyám elosztogatja a cuccaimat folyton?
Szeretek öltözködni, sminkelni, a zsebpénzem nagyobb részét ezekre költöm el, tipikusan az a "lányos lány" vagyok.
De nem halmozom fel a holmikat, nem veszek olyat, ami felesleges. Lehet, hogy van, amihez kevesebbszer nyúlok, de amim van, azokat nagyon szeretem.
Az anyám nem ilyen, neki annyi pl. egy rúzsvásárlás, hogy leveszi a DM-ben az elsőt, ami a kezébe akad. Van, hogy "kipróbálja" az én dolgaimat, aztán, ha valami tetszik neki, azt egyre többször használja. Kértem már, hogy fejezze be, mert nem azért veszem meg 20ezer forintért az adott rúzst pl, hogy ő elkenegesse, mert ha elfogy, nem fog újat venni... A válasz ilyenkor felháborodva, hogy ebben biztos lehetetek, ő nem fog ennyit kifizetni sminkre és ne legyek már irigy.
És mostanában rászokott arra, hogy odaadogatja a dolgaimat másoknak. Amin most összevesztünk, hogy itthon voltak az unokatestvéremék Amerikából. Jöttek hozzánk is, az egyikőjük fent volt a szobámban, elkezdte nézegetni a sminkes asztalomat és bekérdezett, hogy "na mit adsz nekem?", anyukám meg azonnal, hogy jaj válogasson nyugodtan, rengeteg mindenem van... Elkezdett könyörögni két olyan termékért, amiket Amerikából rendeltem, kifizettem a vámot és a szállítási díjat, ő otthon ezt fillérekért megvehetné mondjuk most a Black Friday alatt... De nem, adjam oda neki, ne legyek irigy. És végül odaadtam, mert annyira kellemetlen volt, hogy ő könyörgött, anyám mellette kántálta, mennyire irigy vagyok és 5 másik "ugyanolyanom" van, miért nem tudom nekiadni?!
Most is kerestem egy szájfényemet, emlékeztem, hogy az előszobában hagytam. Kérdeztem, nem-e látta, mondta, hogy ja de, de ő azt elhasználta, már csak egy nagyon kicsi volt az alján.
Közben meg ha én annyit csinálok, hogy kicserélem a szobámban lévő szőnyeget a dolgozó szobában lévővel, fél óráig ordít, hogy ez az ő háza, én itt ne cserélgessem a bútorokat, mit gondolok magamról, itt az van, amit ő jónak lát.
Ne vegyél ilyen sok drága cuccot.
Amik vannak, azokat pedig rejtsd el. Pl én szekrény alá, kép keret mögé, vázába stb helyekre dugogattam a pénzem, apróbb dolgaimat.
Vehetsz zárható dobozt, széfet, akármit de azokat megtalalja és feltörheti.
Szerintem elégedj meg sinsayes cuccokkal, ha meg majd elköltözöl akkor öltözködhetsz szépen ahogy akarsz.
Átérzem, tényleg. Én 24 évesen tudtam csak elkezdeni márkás cuccokat hordani, jobban sminkelni mert nekem is elhasználta/elosztogatta anyám a cuccaimat. Még ha nasit vettem, azt is odaadta pl a szomszédnak..
Esetleg még az opció lehet hogy tárold az értékesebb dolgaidat a nagyszüleidnél. Mondd meg nekik mi a helyzet.
Annyi zsebpénzed van, hogy tömegével veszed a sminkeket, rúzst 20 ezerért, gondolom a többi sem két filléres, neked a DM-es nem elég. Amerikából rendelsz, vámot fizetsz zsebpénzből. Aha...
Jaa, a szájfényed meg baromi fontos lehetett, ha annyi ideig hagytad kint, hogy anyukád simán el tudta használni. Azért az sem fogy el egy pillanat alatt.
Jézusom:D
Nem veszek "tömegével" semmit, pont az a lényeg, hogy kevesebb legyen, de az tényleg jó minőség. Nekem a drogériás vonal nem jött be egyáltalán, nem volt tartós, nem mutatott szépen 1-2 óra elteltével. Inkább megveszek egy alapozót 18 ezerért, de azt használom az utolsó cseppig, minthogy havonta vegyek 2-3 drogériásat, 5 ezer Ft/db áron, hogy na majd hátha az jó lesz.
"Jaa, a szájfényed meg baromi fontos lehetett, ha annyi ideig hagytad kint, hogy anyukád simán el tudta használni. Azért az sem fogy el egy pillanat alatt."
Szövegértés nem a barátod, ugye?:D
Kerestem, mire az volt a válasz, hogy elhasználta, mert már amúgy is kevés volt benne. Tehát, alapból kevés volt az alján.
Én nem tudom, mások gimi alatt hogyan, miből éltek, de nálunk mindenki "anyuci és apuci pénzéből" él, ami szerintem természetes, hiszen ők akartak gyereket.
Igen, sokkal jobb, mikor valaki hullakészre issza magát minden hétvégén...
Más is fontos, de azokat nem én finanszírozom. Ez nekem ilyen káros szenvedély, olcsóbban is ki lehetne hozni, sőt, sminkelni sem kötelező, de szeretem és leköt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!