Ha tehetné mindent kidobna, vagy elosztogatna. Hogyan mondjam meg, hogy ne csinálja?
A nagyimmal lakom, egy elég nagy házban. Sok ruhánk van, ezek legtöbbje babaruha (még az enyémek voltak). Nincsenek rossz állapotban, ami olyan volt azokat kidobtuk, csak szép cuccok maradtak. A nagy része sztem soha sem lett rám adva, a nagyim mégis mindent ki akar dobni, pedig elférnének. 21 éves vagyok, nem mondom hogy maholnap szülni fogok, de 5 éven belül már elképzelhető. Ha már ennyi éven át megvoltak, akkor butaság lenne őket kidobni szerintem. Vagy rosszul gondolom?
Hogyan mondjam meg neki, hogy ne dobáljon ki mindent? Neki is megvannak még azok a ruhák amiket lány korában hordott (legalább 50 éve) ezek mégis útjában vannak...Ugyanúgy apum szerszámaiból (flex, kalapács, fúró) is sok mindent elosztogatott, mert "nekünk az minek?" Rengeteg barkács dolgot kidobott, kb üres lett a műhely....
miért is ne adhatnád el?
én mikor kicsi voltam, mindent elosztogattam ismerősöknek, akik épp akkoriban szültek, nagyön örültek.. de már megbántam, mikor vártam a lányomat...:(
ami megmaradt a bölcsőm, amit apukám csinált nekem, mielőtt születtem:) abban aludt a kislányom picinek:)
miért is ne adhatnád rá?
bocsi, félreírtam:)
Szerintem sem hülyeség, hogy félrerakod a ruhákat és úgy tervezed, hogy ezekt fogod ráadni. Persze biztos fogsz venni újat is, de ezeket a ruhácskákat úgyis nagyon gyorsan kinövik, simán jó a használt is. Nincs ezzel semmi gond.
Szerintem ügyes vagy, hogy előre gondolkodol és nem a pazarláson jár az eszed. Sajnos a mai világ nagyon felbolydult. Az emberek sírnak, hogy nincs pénzük, de közben meg eszetlenül költekeznek és lenézik azt, aki kicsit előre gondolkodik.
Legyél büszke magadra, hogy okos lány vagy, és a nagyid elől meg rejtsd el a "kincseid", mert ha van hely, akkor nem árt 1-2 dolgot megőrizni. Persze nem eszetlenül, mert ami kacat, azt tényleg ki kell dobni. Én kertes házban nőttem fel, ahol rengeteg hely volt. Mi mindent félretettünk, sok hülyeséget is, szal kicsit költséges volt költözésnél kipucolni a kacatokat. Viszont most meg lakásban lakom, ahol nagyon pici a hely és sokszor volt, hogy megbántam, hogy korábban kidobtam ezt azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!