Ha nem mutatom ki neki, hogy idegesít, abba fogja hagyni, hogy mindent rajtam vezet le?
Ha nem reagálsz rá, akkor nem fogja tudni, hogy zavar.
Ismered, a néma gyereknek...
Szerintem egyszer mutasd ki, hogy mennyire idegesít- mehet kiabálás, ordítás, csapkodás- lepődjön csak meg. Utána hagyd ott egy kis időre magában, majd még egy-két napig ne szólj hozzá. Fog menni magától, attól nem kell félni, hogy többet nem fogtok szóba állni emiatt :) És ha már itt tartotok, akkor nyugodt hangnemben meg lehet beszélni a dolgokat. Nálunk bevált.
MOndd neki legközelebb, mikor téged szid, hogy "Sajnálom anya, bocsánatot kérek..."
Hidd el kussban fog maradni... :D
(Legalábbis nekem eddig bejött... Ezen mindig ledöbbennek)
Ha nem írod ki, akkor is rájöttem volna, hogy nőből vagy. Csak a nőknél szokás az, hogy némán tűrve, sértődötten várják a változást, de az, hogy kinyissák a szájukat... Nah, azt nem! Jöjjön rá a másik, hogy mi a baj!
Egy jó tanács: Ezzel soha nem fogsz eredményre jutni. Nyisd ki a kicsi szád ha akarsz valamit.
nekem a barátom iszonyat sértődős. de értsd, kb mindenen be tud durcázni. ilyenkor kiröhögöm, és szembesítem vele, h milyen semmiségek miatt borul ki. folytatja, de legalább én nevetek rajta egy jót. már nem tud meghatni, mert tudom, h műbalhé.
nem írtál konkrétumot, h anyum miért borul ki rád. talán kupi van a lakásban? nem fizettél be egy csekket, amire megkért? valami elfelejettél megcsinálni, amit megígértél neki?
az én anyum anno ezen tudott kiabálni. aztán idővel rájöttem, h nekem is jobb, ha rend, tisztaság, nyugis lakás várja, mikor hazajön az egésznapos melóból. hiszen értem dolgozott és dolgozik is a mai napig.
utána megszűnt a feszkó, elégedetten járt körbe, megdicsért, h milyen jó kislány vagyok, h leveszem a terhet a válláról.
próbáld meg te is ezt, legalább egyel csökkented az ütközési pontokat.
ha ezután sem nyugszik meg, akkor kérdezd meg tőle, hogy mi baja van veled, hogy a jövőben másképp viselkedhess, és ne legyen balhé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!