Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha az anyám...

Mit csináljak, ha az anyám elosztogatja a cuccaimat folyton?

Figyelt kérdés

Szeretek öltözködni, sminkelni, a zsebpénzem nagyobb részét ezekre költöm el, tipikusan az a "lányos lány" vagyok.

De nem halmozom fel a holmikat, nem veszek olyat, ami felesleges. Lehet, hogy van, amihez kevesebbszer nyúlok, de amim van, azokat nagyon szeretem.

Az anyám nem ilyen, neki annyi pl. egy rúzsvásárlás, hogy leveszi a DM-ben az elsőt, ami a kezébe akad. Van, hogy "kipróbálja" az én dolgaimat, aztán, ha valami tetszik neki, azt egyre többször használja. Kértem már, hogy fejezze be, mert nem azért veszem meg 20ezer forintért az adott rúzst pl, hogy ő elkenegesse, mert ha elfogy, nem fog újat venni... A válasz ilyenkor felháborodva, hogy ebben biztos lehetetek, ő nem fog ennyit kifizetni sminkre és ne legyek már irigy.

És mostanában rászokott arra, hogy odaadogatja a dolgaimat másoknak. Amin most összevesztünk, hogy itthon voltak az unokatestvéremék Amerikából. Jöttek hozzánk is, az egyikőjük fent volt a szobámban, elkezdte nézegetni a sminkes asztalomat és bekérdezett, hogy "na mit adsz nekem?", anyukám meg azonnal, hogy jaj válogasson nyugodtan, rengeteg mindenem van... Elkezdett könyörögni két olyan termékért, amiket Amerikából rendeltem, kifizettem a vámot és a szállítási díjat, ő otthon ezt fillérekért megvehetné mondjuk most a Black Friday alatt... De nem, adjam oda neki, ne legyek irigy. És végül odaadtam, mert annyira kellemetlen volt, hogy ő könyörgött, anyám mellette kántálta, mennyire irigy vagyok és 5 másik "ugyanolyanom" van, miért nem tudom nekiadni?!

Most is kerestem egy szájfényemet, emlékeztem, hogy az előszobában hagytam. Kérdeztem, nem-e látta, mondta, hogy ja de, de ő azt elhasználta, már csak egy nagyon kicsi volt az alján.

Közben meg ha én annyit csinálok, hogy kicserélem a szobámban lévő szőnyeget a dolgozó szobában lévővel, fél óráig ordít, hogy ez az ő háza, én itt ne cserélgessem a bútorokat, mit gondolok magamról, itt az van, amit ő jónak lát.

nov. 22. 19:04
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
92%
17 évesen mi legyen az élete fénypontja?? lakást venni??? ne legyünk már álszentek... mi is voltunk fiatalok.. én is elb---tam a pénzem mindenre amit akkor a szüleim hülyeségnek tartottak... mégis felelősségteljes felnőtt-anya-feleség lett belőlem...
nov. 22. 21:54
 22/49 anonim ***** válasza:
17%
Már megint az "ők akartak" duma, mintha neked az életed tökmindegy lenne, és ha már ők akartak, akkor kutyakötelességük támogatni, hogy minden sz*rt meg tudj venni? Meg milyen felvágósan ítad azt, hogy Amerikából rendeltél valamit, és vámot is kellett fizetned. Ja neked, biztos jól megdolgoztál érte. Szerintem már jól el vagy rontva, ha 17 éves vagy, és kitalálom hogy mi lesz belőled 10 év múlva. Influencer, sminkcuccukat fogsz reklámozni😄 OF-es tartalomgyártó, vagy aranyásó😄 Jöhet a lepontozás, látom hogy aki ezt a kérdést olvasta, az 17 év körüli lány, és megérti ezt az óriási problémát! Mint Zsigmond Angi kék pipáját mikor eltűnt😭
nov. 22. 22:30
 23/49 A kérdező kommentje:

Azért írtam, mert full logikátlan volt az egész.

Én megrendeltem, teljes áron, kifizettem rá pluszban a vámon, szállítást, vártam rá 5 hetet.

Unokatestvéremék kint élnek, bemegy egy Tj Max-be és megveszi féláron. De nem, inkább adjam oda neki én azt, amit szeretek és használok, és baromi nehezen jutottam hozzá.

A szánalmas kis általánosításodat pedig figyelmen kívül hagyom, lehet neked ez a szint, nekem viszont nem.

nov. 22. 22:41
 24/49 anonim ***** válasza:
79%
Én sem támogatom, hogy sminkekre menjen el ennyi pénz (jól kereső felnőtt nő vagyok), de a kérdező egy normális lánynak tűnik, ne baszogassátok. Dugd el ezeket, nem kell mutogatni és akkor nem kerülsz ilyen helyzetbe.
nov. 22. 22:45
 25/49 anonim ***** válasza:
87%
A zsebpénzt neked adják, az a te pénzed. Arra költöd, amire szeretnéd. Utána pedig az a te holmid, ami felett te rendelkezel. Anyukád viselkedése nem elfogadható. Sejted, hogy mi állhat a hátterében? Lehet, hogy nagyon szeretne megfelelni az embereknek és neki az a büszkeség, ha önzetlen lánya van. A hosszú távú megoldás az lenne, hogy ezt megdolgozza magában anyud és változtat a viselkedésén. Megpróbálhatnál vele beszélni, hátha fogékony rá. Egyébként amit a te részedről tehetsz az az, hogy meghúzod a határaidat. Nem adsz oda senkinek semmit, amit nem szeretnél. Nem is kell magyarázkodni, egyszerűen azt mondod, hogy nem adod, mert neked szükséged van rá. És tényleg ne add. Akkor sem, ha megpróbál rossz fényben feltüntetni mások előtt. És szerintem is az segít, ha a probléma megoldódásáig elzárod a holmijaidat, de ha nincs zár a szobád ajtaján, akkor nem tudom, hogy tudnád megoldani.
nov. 22. 23:19
 26/49 anonim ***** válasza:
95%

22! Ha valakinek adok azt nem hánytorgatom fel, én a 10 éves lányom cuccaihoz nem nyulok nemhogy egy 17 éveséhez!

Zsebpénzt adok, azt azért adom, hogy magának vegyen amit akar. Vannak olyan szülők akik több 10 ezret is tudnak adni a gyereknek.

Legalább nem bulikázza, issza vagy bagózza el.

Hát kérdező...zárat nem tudsz cseréltetni?...Bár gondolom azért is veszekedés lenne.

nov. 22. 23:28
 27/49 anonim ***** válasza:
6%
Nos nem tudom, ezt születésre kéne visszavezetni. Ha valaki szerethetően viselkedik, annak többnyire a szülei nem fognak ilyet csinálni. Ha igen, lehet örökbefogadtak. Kérdezz rá anyádnál. Esetleg náluk volt a gebasz, lehet apádnak más valaki szült téged. Ha meg nem, akkor csak szimplán mentális zavaros / pszicho a szülő. De ezt te el tudod dönteni, ha csak veled csinál ilyen fura dolgokat akkor nem pszicho, ha mással szemben is fura akkor már az. Szerintem tartsd a nagyszüleidnél a cuccaidat, vagy te is tüntesd el az övéit. Majd visszakapja, ha visszaadja a tiéd. Unokatesód meg azért kérte a cuccod, mert tudta, hogy a tiedét szórja anyád, lehet neki.
nov. 23. 03:10
 28/49 anonim válasza:
0%
Hány éves az anyád? Ha még nem elég öreg add el őt is az ócskapiacon.De előtte el ne felejtsd vad prostinak öltöztetni,mert különben csak a barna komódot fogják megvenni helyette és akkor majdnem kleptomániás életmegkeserítőként fogja eme szánalmas tetteit utózöngeként viselni.
nov. 23. 05:10
 29/49 anonim ***** válasza:
22%

Szia!

Ez a viseltesebb tisztelet feléd.

Anyukádnak milyen gyermekkora volt? Egyke ? Talán ide vezethető vissza mindaz, amit sajnos veled csinál.

Biztos szemetvonzó smink készleted van,amiket féltve őrzöl, érthető. (Ne foglalkozz a negatív emberekkel.)

Anno anyum is oda adta pár cuccomat sógornőmnek, vagy volt h felkínálta a tesómnak, akinek nem volt elég pénze, hogy hát majd 'én' adok neki, adnom kellett, mert én szégyelltem magam... én sem tudtam,hogy miért csinálta ezt/ezeket anyám, de így felnőtt fejjel visszagondolva: nem akarta, hogy hülyeségre költsem a pénzt. De hát igen, akkor is...ami az enyém...? Talán van pici irigység is a dolog mögött.

Én azt próbálnám meg,hogy elmondanám anyámnak, hogy ez téged mennyire zavar.

Legközelebb talán elmehetnétek ketten shoppingolni,egy dm-be mondjuk, ahol segítesz neki kiválasztani megfelelő sminkeket + egy neszesszert, amiben a sajátját tárolja. Azt használja!

nov. 23. 05:52
 30/49 anonim ***** válasza:
18%

30-as vagyok, a szavak amiket elírtam,javítva: ez a viselkedés tiszteleten feléd.

Bocsi.

nov. 23. 05:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!