Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális hogy 19...

Szerintetek normális hogy 19 évesen nem akarnak elengedni a szüleim a barátnőmmel buliba? Ma lesz.

Figyelt kérdés
nov. 15. 19:49
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
42%
Mivel felnőtt vagy, nem kell az engedélyük. Vagyis ha még náluk laksz nem árt ha szólsz róla, hogy merre jársz, kikkel mész? Miért ne lenne az elképzelhető, hogy féltenek? És nem azért nem akarnak elengedni, mert gonoszak, és azt akarják hogy ne érezd magad jól. Amúgy mi történne, ha az engedéjük nélkül mennél el? Kitagadnának?
nov. 15. 22:33
 22/34 anonim ***** válasza:
79%

"Bírom ezeket a "18 éves elmúltál már felnőtt vagy, nem szólhatnak bele" szövegeket. Ennyi erővel akkor lakjon máshol meg dolgozzon magára ha már "felnőtt" nem ?"

Na pont annyit mondták ezt a szüleim nekem is ennyi idősen, hogy ma már többek között emiatt sem beszélek velük. Undorító az a szülő aki ezzel fenyegetőzik.

Üdv, 30N családdal.

nov. 15. 23:05
 23/34 anonim ***** válasza:
70%

A Trollkereső 21-es már meg is találta, amit keresett, nem kell messzire mennie.

"Ha a szüleidnél laksz, az ő szabályaik érvényesek" ez konkrétan nem igaz. Maximum a lakáshasználatra igaz, nem hívhat oda akárkit és nem zajonghat vagy koszolhat. Bárhol lakik a felnőtt, akkor és oda megy, amikor és ahova akar. A lakásnak semmi köze a szabadidő eltöltéséhez.

nov. 15. 23:23
 24/34 anonim ***** válasza:
37%
Hát egyes kommentelök....hagyjuk is.
nov. 16. 02:02
 25/34 anonim ***** válasza:
81%

Nekem volt olyan ismerősöm, akit annak idején nagyon fogtak, azt mondták neki a szülei, hogy ha el mer menni a buliba, másnap költözik is, aztán össze is szedett egy 40+ éves faszit a buliban, aki hitegette minden jóval, odaköltözött hozzá, szült neki gyereket is, aztán 2 év múlva lapátra is tette a gyerekkel együtt, amikor összejött neki a másik lyuk. Ezután szégyenszemre kénytelen volt a szüleihez visszaköltözni, akik "mégiscsak a gyerekünk" alapon visszafogadták.

Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy te is így járnál, csak adtam egy példát, hogy ilyen is lehet.

Egyébként meg az, hogy te "talpraesett vagy", nem fog téged attól megvédeni, hogy beginázva átmenjenek rajtad vagy 20-an, szóval van alapja a féltésnek is. Meg aztán, történt már olyan a világtörténelemben, hogy fiatalok nem tértek haza a partikázásból, fiúk lányok egyaránt.

Aki azt írja, hogy ha elmúltál 18, akkor azt csinálsz, amit "akarsz", annak teljesen igaza van, csak a képletből azt szeretik kifelejteni, hogy a szülő nem köteles a felnőttkorú gyerekét eltartani (vannak helyzetek, amikor igen, de nem ez az általános), így tehát ha nem tartod be a házirendet, és nem tudnak veled emiatt együttélni, akkor szívfájdalom nélkül fognak utcára tenni.

Akárhogy nézzük, a felnőttkorú gyermek mindenképp alsóbbrendű állampolgár lesz a szülei házában, így ő lesz kénytelen alkalmazkodni a szüleihez, nem fordítva. Hívhatjuk ezt lakhatási zsarolásnak, mert valahol az is, de attól még jogilag ez a felállás.

nov. 16. 03:36
 26/34 Adkeizaal ***** válasza:
100%

1. Felnőtt vagy valóban oda mész jogilag ahova akarsz, az emberek mar korábban elkezdenek önállósodni, erre van a kamaszkor, hogy kialakuljon egy új családi dinamika

2. Felnőtt vagy jogilag így a szüleidnek már nincs feléd semmilyen tartási kötelezettsége, addig lakhatsz náluk addig fizetik az életmódodat ameddig ők szeretnék

3. Te ismered a szüleidet hármatoknak közösen kell kialakítani azt, hogy hogyan tudtok együtt élni ki mit tehet meg vagy nem.

Már régen önállóbbnak kellene lenned, 19 évesen azért illene ismerni annyira a szüleidet, hogy ha elmész engedély nélkül mi lesz a reakciójuk.

nov. 16. 04:48
 27/34 anonim ***** válasza:
92%

Én nem vagyok egyáltalán a gyereknek mindenhez is joga van típus, de szerintem 19 évesen már igenis ki kell állnod magadért. Mondd el higgadtan, hogy pontosan hova mész és kikkel, meddig maradsz kb és menj el. Esetleg ha megérkeztél, írj nekik egy SMS-t, hogy minden rendben. Nem tudnak rendőrrel hazahozatni.

Aztán a megbeszélt időben érkezz haza, normális állapotban. Ne várj ebben segítséget és ne várd azt se, hogy a szüleid adjanak pénzt bulizni. Szerintem így korrekt.

Baj meg bárhol érheti az embert, fényes nappal is. Nyilván az éjszakában kell pár extra óvintézkedés, de ha ezeket betartod, nem lesz semmi bajod. Ne szakadj le a társaságtól, ne fogadj el idegen emberektől italt, ha meghív valaki, ragaszkodj hozzá, hogy a pultos adja oda neked a poharat/üveget. Lehetőleg cigit se kérj idegenektől, ha dohányzol, a sajátodat szívd. Ne menj el tök egyedül idegen társaságokkal, pláne lakásra. Haza se menj lehetőleg egyedül, drágább, de biztonságosabb egy taxi, amíg meg tudjátok, kísérjétek el egymást. Egymásra is vigyázzatok, ha valaki totál kész van, ne hagyjátok magára!

nov. 16. 08:19
 28/34 A kérdező kommentje:

Jelentem elmentem a bulira, jól éreztük magunkat nem volt semmi probléma, nem ismerkedtünk

Igaz "öri harit" játszanak a szüleim de végül elmentem :D

nov. 16. 12:12
 29/34 anonim ***** válasza:
82%

Jól tetted.

Emlékszem én 19 évesen Pesten tanultam és este lementünk egy barátnőmmel sétálni. Elmeséltem a szüleimnek, erre jól lecsesztek, hogy mit képzelek, mert elrabolhatnak, meg beleeshetek a Dunába. Elmondtam neki, hogy két választásuk van, vagy elfogadják, hogy mostmár hagy csináljam amit szeretnék, vagy többet nem mondok el nekik semmit. Szerintem nem fogadták el, de többet nem jöttek ezzel.

nov. 16. 12:41
 30/34 A kérdező kommentje:
Inkább választottam volna azt hogy nem megyek sehova.. a csesztetés sokkal rosszabb 🙂
nov. 16. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!