Ha a szüleidnek vásárolsz, és anyagilag megteheted, elvárod, hogy kifizessék a vásárlás értékét, vagy nem? És fordítva, ha szüleid vásárolnak neked kifizeted, vagy nem hagyják?
Nem fizettetem velük ki soha!
Sőt ha tesómnak szólok h x boltból hozzon nekem valamit (mert tudom h ők mindig oda járnak, én meg félévente egyszer ejtem útba) Ő se fizetteti ki velem. Ez fordítva is így van.
Nálunk mindenki jól áll anyagilag.
De mindenki kifizeti a másiknak az utolsó 200 forintig ha valamit a másik bevásárol neki. Így soha nem lehet belőle probléma. Ha vesznek egy kenyeret azt is.
Hiszen nem élünk együtt, külön háztartást viszünk. Nálunk ez a bevett szokás családon belül.
Nyilván ha rászorulnának vagy én, akkor biztos nem engednék kifizetni.
Soha fel sem merült hogy nem fizetjük ki amit hozatunk.
Ha Anyumnak vagy Anyósomnak bevásárolunk, sosem hagyjuk, hogy kifizesse. Egyrészt lesülne a bőr a képünkről, másrészt ha vendégül látnak minket, akkor ők is sok pénzt otthagynak a boltban, amiből főznek nekünk. Anyósom jobban elfogadja, mint Anyu, sajnos ő már leszokott róla, hogy kérjen tőlünk bármit is, mert azt mondja, nem engedjük, hogy kifizesse és így neki kellemetlen, így már nem kérdezem meg, hogy mi kell, hanem viszünk mindent, amiről tudjuk, hogy renszeresen fogyasztja.
Régebben a volt Anyósomtól sem kértem el a pénzt, ha hozatott valamit a boltból, pedig ezerszer jobban álltak anyagilag, mint én. Szerintem ez alap.
Szerintem nem alap.
Attól mert szeretjük egymást nem alap vásárolni egy másik háztartásba. Sokakat kényelmetlenül is érint.
Nekem fura lenne ha a szüleim vagy testvér bevásárol nekem én meg nem fizethetem ki. Ha nem szorulok rá azért fura, ha meg rászorulok akkor meg azért kényelmetlen.
17
Akkor olvasd el mégegyszer a kérdést. Főleg a másodikat. Ott a fordítottat is kérdezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!