Ha a szüleidnek vásárolsz, és anyagilag megteheted, elvárod, hogy kifizessék a vásárlás értékét, vagy nem? És fordítva, ha szüleid vásárolnak neked kifizeted, vagy nem hagyják?
Szerencsére mindkét félnek belefér, és nem, kölcsönösen nem várjuk el. Más kérdés, hogy mivel megvan a kölcsönösség, hosszú távon kiegyenlítődik az anyagi oldal is.
Ha a szüleim rosszabb helyzetben lennének, akkor sem várnám el, amíg nekem belefér, ha egy oldalú lenne a dolog, ha viszont én lennék rosszabb helyzetben, akkor nyilván elvárnám.
Nálunk is ez van, kölcsönösen nem engedjük a másiknak kifizetni, mennek is harcok, de így kb. egálban vagyunk :D
Mindkét oldal megteheti, de ha a szüleim rosszabb helyzetben lennének akkor csak én vásárolnék nekik, és nem engedném kifizetni.
Nem várom, hogy kifizessék, ahogy én sem fizetem ki, ha anyám megveszi a kedvenc sajtomat a piacon.
Mindkettőnknek bőven belefér, és abszolút kölcsönös.
De persze azzal sem látok gondot, ha valaki mindig pontosan elszámol. Ki hogy érzi.
Mi kifizetjük egymásnak, eleinte nálunk is volt ez a "nem kell kifizetni, de azért is kifizettük" játék.
Néhány alkalom után meguntam aztán megbeszéltük, hagyjuk ezt a hülyeséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!