94 ezer Ft-om maradt, miután kifizettem az albérletet és rezsit, a szüleim mégis képesek voltak albérletbe küldeni. Hogy tehet ilyet szülő?
Annyit még hozzáteszek, te nagyokos kiscica, hogy a diplomás agyaddal leírni azt, hogy kisully, szánalmas.
Továbbá bocseszka, de nem kell feljebb emelni a családi pótlékot meg a gyest, ugyanis ezekhez semmit nem kell, csak szülni. Köszi, de nem támogatom a semmire szülést jobban fizetni. Jobb lenne ezeket a támogatásokat is valami minimum munkaidőhöz kötni.
Inkább legyen hitel, kedvező kamatozással, mint ingyépéz, hogy megint a munkanélküli ingyenélő szaporodjon, menj csak el Baranyába, ott látod majd azt, hogy milyen jó ötlet ingyépézt osztogatni. Így, hogy nem ingyen van, hanem tenni kell érte, nem kaphatja meg mindenki. Mert bocsi, nagyon sok olyan gyerek volt anno, aki azért született, mert “hát adnak rá pénzt”. De a szülőknek nulla munkaviszonya volt, a gyereknek meg akkor jutott kaja, ha iskolába ment. Köszi, ebből nem kérünk.
Ja és nem, nem vagyok fideszes, mert gondolom ez lenne a következő sziporkád.
Nagyon gáz, hogy ennyire buta vagy. Továbbra sem értesz semmit. Egy rakás indokot leírtam de fel sem fogod. Továbbra is gratulálok a hitelre szült gyerekeidhez.
Majd ha téged is elér a szar, megnézném akkor is így pampogsz-e.
72, már ért el elég szar az életben :) tekintve, hogy a gyerekeknek van elég jó megtakarítása már most és ránk is van kötve jó összegű biztosítás, nem lesz gond.
De boldoggá tesz, hogy irigységedben képes vagy szart kívánji egy másik embernek. Gondolom valami büfészakos minimálbéren tengődő kis senki vagy. Az, hogy engem meg a családomat szapulod, nem teszi jobbá a te életed.
74
Legalább próbálnád felfogni amit írtam. Senkit nem érdekel milyen megtakarításod van, egyébként is csak az bizonygatja mennyire jó az élete akinek szar. :)
De tudod mit? A kedvedért leszek "büfészakos minimálbéren tengődő kis senki", a kérdező is, sőt mások is akik ide írtak. Mert te csak ezt tudod felhozni a másik érveire. Pedig "elvileg" tanult vagy, de ahelyett, hogy rendes válaszokat hoznál azzal tudsz csak jönni, hogy a másik biztos nem tanult annyit. Gratulálok. :D A gyerekeidet azért sajnálom hogy ilyen gáz szülőjük van.
Kérdező komolyan próbálkozz meg külfölddel, sokkal elfogadóbbak kedvesebbek is az emberek, csak a pénz miatt ne gyere, mert ahogy írtam a jó életért itt is tenni kell. Szóval a lustaságot itt sem fogják becsülni. Plusz itt nincs szürkezóna ha a törvényekről van szó, sem kiskapu, itt be kell őket tartanod mert keményen megbüntetnek.
Mi simán félre tudunk tenni, nemrég vettünk új kocsit, sokat kirándulunk, és valahogy sokkal nyugisabb az életünk. :) Persze hiányzik MO, de a jövönket kell figyelembe vennünk.
#77: Csak azok kedvéért, akik nem tudják ki Schauer Viktor: egy magyar származású youtober , és festő szakmunkás, 4 gyerekekes, kb 45 körüli fószer, aki 2014-ben települt ki és Németországban egy igen jól prosperáló kisvállalkozást indított, majd 2024-ben visszajött Magyarországra családi okok miatt + azért, mert a jelen gazdasági környezetben itt is meg tudja keresni azt, amit No-ban tud jelenleg és ráadásul honvágya is van...
Mióta viszont itthon van, amellett kampányol, hogy a szakmunkások ne menjenek ki, ami észszerű kampánycél, hiszen ha kimennek, akkor kivel dolgoztatna itthon ő és a többi vállalkozó?
Ide teszek egy linket, takarítás közben hallgattam, igazi énidőt ti se pocsékoljatok rá, mert a riporter OK, de a téma nem éri meg az időt, csak ha közben pl. tiszta lesz a kégli.:)
https://www.youtube.com/watch?v=-_M9gh_ogOE
És még egy-két gondolat , kifejezetten a kérdezőnek:
-az, hogy kint megéri dolgozni vagy sem, az mindig attól függ, hogy mit hagysz itthon, ergo: mi a viszonyitási alap?Nekem pl tutira nem érné meg, mert nem beszélek németül, az a munka, amit ott kint nyelvtudás nélkül kaphatnék, messze nem fizetne annyit, amennyit itthon hoz az IT munkám... Neked simán megérné, mert nem 94 E forintod maradna, miután kifizeted a rezsidet.
- Gyerekkori barátom dolgozik kint 12 éve,a válása után szakmunkásképzővel ment ki hűtőházba, szalagra dolgozni, igazi betanított munka, sem végzettség, sem nyelvtudás nem kellett, feketeerdei sonkát rakott 6 szeletével egy műanyag lapra... Most szalagvezető a konkurens hűtőházban, másodmagával, egy kollégájával bérel egy 2 szobás lakást és él, mint Marci hevesen. Évente 4-szer utaznak Európában 5 napos miniszabira, egyszer 10 napos nagy szabira, minden 3 . hétvégén kocsival kirándulnak, jól élnek, az eszik, amit megkíván, és havonta gyarapítja a megtakarítását: spórol, mert itthon házat akar venni, ha befejezi a munkát. A kijövetelekor az ikrei 4-es gimisek voltak, mindkettőnek kifizette a fizetős főiskolát/egyetemet, mert mindkettőt csak fizetősre vették fel. Szóval kinti betanított munkával elindította a gyerekeit a pályájukon.
- A barátom is, és mindenki, aki boldogul az életben, még Schauer V. is, ( mindegy, hogy itthon vagy külföldön) tesz azért, hogy haladjon, és nem a GYK-n rí reggeltől estig, éveken keresztül.
Na, szép napot nektek, megyek dolgozni, mert én se ingyen kapom a nem kevés lóvémat.:)
75, az egyetlen nagy érved az volt, hogy a családit kellene emelni, mert a csúnyarossz hitelre szülés mennyire fujfuj.
Eszedbe se jut, hogy aki “hitelre szül” szerinted, annak van keresete, ergo vissza is fizeti, ergo fizetőképes állása van, tehát el is tartja majd a gyereket, tehát piacképes lesz a család. Mert a hitelhez kell pl önerő.
De igazad van, jobb lett volna rohadt nagyot bukni és felbontani a befektetéseinket inkább, vagy a szüleink nyakára szülni :D Köszi, de most elvagyunk azzal, hogy a havi kamat a befektetésből fedezi a lakástörlesztőt. Ezt a felelőtlenséget részemről! Bezzeg ha anyós nyakára szültem volna, most piedesztára emelnél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!