Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 94 ezer Ft-om maradt, miután...

94 ezer Ft-om maradt, miután kifizettem az albérletet és rezsit, a szüleim mégis képesek voltak albérletbe küldeni. Hogy tehet ilyet szülő?

Figyelt kérdés
nov. 11. 19:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 A kérdező kommentje:
Nincsen fazekam, és nem is tudok főzni
nov. 11. 21:08
 12/81 anonim ***** válasza:
96%
Hát barátom, akkor most megtanulsz, vagy éhen halsz. Hidd el, a szükség nagy úr, úgyhogy jobb, ha összekapod magad, úgy kevésbé fáj majd!
nov. 11. 21:10
 13/81 anonim ***** válasza:
94%

100 ezer Ft-ból ki lehet jönni, ha nem cigizel, nem rendelsz kaját.

Heti 2x főzöl, vagy menzázol valahol.

Nyilván ha fazekad sincs meg ilyen alap dolgok arra spórolni kell.

Mondjuk ilyen alap dolgokat azért szoktak adni a szülők mikor elköltözünk.

De 3 fazekat, pár műanyag tálat, alap főzőeszközöket te is megveheted.

nov. 11. 21:15
 14/81 anonim ***** válasza:
95%

Hogy tehet ilyet egy szülő??? Úgy,hogy az életképtelen gyerekét próbálja életképessé tenni.

Tudod,hány ember,család örülne,ha 90 ezer forintjuk megmaradna fejenként? Soknak ennyi marad a gyerekkel együtt! Te meg itt siránkozol?

nov. 11. 21:51
 15/81 anonim ***** válasza:
100%
Ma már nincs olyan, hogy nem tudsz főzni. Nem akarsz. Mint ahogy semmi mást sem. Nem csoda, hogy kiraktak a szüleid. Három év alatt nem bírtál venni egy fazekat meg egy fakanalat? Tepsi van a sütőhöz az albérletben. Mivel van nálad net így van YouTube, bármit meg tudnál főzni még akkor is, ha hagymát sem aprítottál soha. Szívesen!
nov. 11. 21:55
 16/81 Grizesteszta ***** válasza:
98%

Én több, mint 30 évvel ezelőtt foglalkoztam állami gondozásból kikerült 18 évesek 'pesztrálásával'. Hogyan kell feladni csekket? Hogyan kell bemenni egy hivatalba ügyet intézni? Hogyan kell alap dolgokat főzni?

Ott volt egy sztori: a 18 éves srácnak volt 1000 Ft-ja( akkor az komoly összeg volt) és elment vásárolni a paprikás krumplihoz valót: hagyma, krumpli, virsli, 10 dkg piros paprika. ( só, bors, cukor, tea, liszt, olaj, ilyesmit vettünk együtt korábban, de a pirospaprikát elfelejtettem.) Másnap megdöbbentően kevés pénze volt, és amikor kerestem, hogy mire költötte, felháborodottan mondta, hogy piszok drága volt a 10 db piros paprika. kiderült, hogy a 'dkg' az ő fejében 'db' lett és vett 10 db kaliforniai paprikát, januárban. Nagyon szégyelltem magam, kipótoltam a pénzét és egy darabig együtt jártunk vásárolni neki is és nekem is. kb 3 hét alatt tökre képbe került, csak a kenyér szeleteléssel volt gondja, mert 18 évig ilyen komoly szerszámmal-mutatvánnyal ő még nem találkozott...

Ebből kiindulva kérdező: ha akarod, egy hónap alatt te is képbe kerülhetsz, hiszen te azért láttál már boltot és anyádat is láttad főzni/vásárolni.

Vannak olyan fórumok, ahol szívesen adnak tanácsot azzal kapcs, hogy mit főzzél, hogy elég legyen a pénzed, mi/hogyan gazdaságos/észszerű. De hogy fazekat nem fog neked venni senki, az tuti... De szívesen segítünk, hogy mi az az alap felszerelés, amit célszerű megvenned. :)

(És még egy megjegyzés:az a bizonyos 18 éves srác most egy kisváros polgármestere, a városka jól prosperál, a lakók szeretik a polgit, ő meg ügyesen főz és pesztrálja a családját, azzal a jelszóval: az én gyerekem nem lesz állami gondozott és én tanítom meg az életre!)

Szóval lehet ám fejlődni, és nagyon méylről is magasra jutni!:)

nov. 11. 23:33
 17/81 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező te lusta, életképtelen vagy. Nincs fazekad? Mész és veszel egy kisebbet, legolcsóbbat. Plusz egy kis lábost. Neted van, bármilyen egyszerű receptre rá tudsz keresni. De te inkább játszod a hülyét és síránkozol. De tuti cigire telik neked is...

Van ahol ennyiből még gyereket is el kell tartani, de megoldják.

nov. 12. 03:20
 18/81 A kérdező kommentje:
Nem cigizem,
nov. 12. 04:23
 19/81 A kérdező kommentje:
Mindig is életképes voltam, de a szüleim jól kihasználtak anyagilag, nem ezt érdemeltem, egy szülőnek az lenne a feladata, hogy támogasson az életben. De ti egy kutyák vagytok, úgy tesztek mintha ti annyira jóba lettetek volna a szüleitekkel, nincs elég bajom, még jól belém rúgtok, dögöljön met a világ
nov. 12. 04:40
 20/81 anonim ***** válasza:
100%

De ha nem kedveled a szüleidet, nem mindegy?

Ha velük laknál, az se lenne jobb, mert akkor meg beleszólnának mindenbe.

Egyszerűen csak naiv vagy, általában az ilyen pasikkal az történik, hogy valami elvált, gyerekes nő összejön velük a pénzért, vagy egy idősebb rokkantságiból élő nő, vagy valami hasonló.

Ahhoz, hogy egy kölcsönösen előnyös kapcsolatba kerülj, ahol nem kihasználnak, hanem miattad vannak veled, ahhoz még sokat kell fejlődnöd.

De nem nagyon akarsz elindulni a fejlődés útján. . .

nov. 12. 04:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!