A szüleim kifizették nekem a jogosítványt, vettek nekem autót, most meg nem engednek vezetni. Miért?
Én nem akartam jogosítványt soha, ők erőltették. Nagy nehezen belementem, vettek nekem autót is, nem is akármilyent, több millió Ft-ba került, most meg nem engednek vezetni, merthogy nem képzelem, hogy tapasztalat nélkül én csak úgy vezetgetni fogok a nagyvilágban stb.
Havonta kb. egyszer vezethetek, akkor, ha mennek bevásárolni, azt is mindig ugyanazon az útszakaszon.
Reggel kelhetek 5 órakor, hogy 8-ra beérjek a melóhelyre, délután meg szaladnom kell, hogy elérjem az 5-ös vonatot, mert utána csak 7 után indul a következő.
Abban a városban van a melóhelyem ahol vizsgáztam, már elég jól ismerem, nem lenne semmi probléma, ha autóval mennék.
Mit csináljak, hogy vezethessek? Igazából az autót féltik a legjobban...
Hány éves vagy? Gondolom már nem vagy gyerek, ha van munkahelyed.
Én a helyedben beülnék az autóba és mennék, ha már az enyém. (főleg ha a te neveden van) Mondd meg a szüleidnek, hogy ha már mindent kifizettek, akkor most miért ne hajthatnál? Vagy esetleg mondd, hogy az üzemanyagot te állok, oda mész vele ahova akarsz:-)
Ha így se jön be, akkor próbáld őket rávenni, hogy menjetek el egy kis kocsikázásra párszor, ismeretlen útvonalon, hátha megnyugszanak, hogy valóban jól hajtasz, és nem töröd össze se a kocsit, se magadat :-)
Az én nevemen van, igen.
Apám úgy képzeli, hogy majd én viszem őt bulizni, ő meg majd iszik. Ezért is erőltette annyira, hogy legyen.
Ha felnőtt ember vagy, akkor nincs olyan, hogy nem engednek valamit meg a szüleid.
Ugyanis az autó már a te tulajdonod, a jogosítvány a te teljesítményed. Mégis mit gondolnak? Adnak autót, leteheted a jogsit - innentől te meg csak nézegesd a kocsidat és vágyakozz rá?
Mégis hogy gondolják a szüleid: hogyan fogsz tapasztalatot szerzeni a nagyvilágban, ha nem megednek vezetni?
Fogod a slusszkulcsot és mégy. Ennyi. És ha kell, veszekszel velük. Ha nem vagy 18, akkor sajnos ki kell várni a nagykorúságot, és azonnal elköltözni. Én a kocsit is hagynám a francba, vagy eladnám és vennék egy saját verdát. Nem újat, hanem kicsit leharcoltat, azzal a legjobb kezdeni (tapasztalat).
Ja, hogy apu úgy képzelte ...ha már apádnak van pénze, akkor talán tartson sofőrt magának vagy járjon taxival. Bulizni akar járni - a fia helyett? Merthogy ha te sofőr leszel, akkor te értelemszerűen nem bulizhatsz.
Ugye, észreveted a kis pszichológiai csavart apuka okosságaiban: te vagy az ő apja, és nem fordítva, ő a fiatal, és nem te.
Na innen pattanj fiam, minél hamarabb, ha jót akarsz magadnak! Komolyan mondom. Apám is eljátszotta ezt, elég keménymeccs volt a "válóperünk", de leléptem. És ma sem tennék másként.
"Ha felnőtt ember vagy, akkor nincs olyan, hogy nem engednek valamit meg a szüleid. "
4: a "felnottember" valoszinu szuleinel lakik meg, szoval valszeg ezert nincs olyan hogy azt csinal amit akar...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!