A szüleim kifizették nekem a jogosítványt, vettek nekem autót, most meg nem engednek vezetni. Miért?
Én nem akartam jogosítványt soha, ők erőltették. Nagy nehezen belementem, vettek nekem autót is, nem is akármilyent, több millió Ft-ba került, most meg nem engednek vezetni, merthogy nem képzelem, hogy tapasztalat nélkül én csak úgy vezetgetni fogok a nagyvilágban stb.
Havonta kb. egyszer vezethetek, akkor, ha mennek bevásárolni, azt is mindig ugyanazon az útszakaszon.
Reggel kelhetek 5 órakor, hogy 8-ra beérjek a melóhelyre, délután meg szaladnom kell, hogy elérjem az 5-ös vonatot, mert utána csak 7 után indul a következő.
Abban a városban van a melóhelyem ahol vizsgáztam, már elég jól ismerem, nem lenne semmi probléma, ha autóval mennék.
Mit csináljak, hogy vezethessek? Igazából az autót féltik a legjobban...
a kocsit nem neked vették hanem maguknak.
csak jelképesen íratták a nevedre.
az már csak hab a tortán, hogy ilyen szánalmas viselkedés is társul az egészhez.
én a helyedben választás elé állítanám őket, vagy oda adják a kocsit ha már neked vették, vagy ha nem akkor dugja fel magának édes apukád és írassa a saját nevére mert úgyis ő ítélkezik felette mikor ülhetsz bele.
ha pedig tényleg szeretnél vezetni, akkor gyűjtsél pénzt, 200 ezerből már tudsz venni átíratással valami olcsó suzukit vagy opelt.
az "ajándék" autót pedig szépen köszönd meg, és add vissza azzal a címszóval, hogy ha valóban az enyém lenne a kocsi, akkor én rendelkeznék felette nem pedig ti.
már ne is haragudj, de nagyon szánalmas viselkedés ez a szüleidtől.
Nagyon bizarr az egész.
Ott kezdődik, hogy ha többmilliós autót vettek neked, akkor már miért nem lakáshoz segítettek, vagy arra tettek volna félre, hogy később segítsenek ebben. Most itt álltok egy kihasználatlan autóval, te ingázol, és nem tudod kifizetni, hogy albérletbe menj.
Amúgy, ha neveden van az autó, akár el is adhatod.
Felnőtt vagy, dolgozol, vegyél saját autót.
Ha te dolgozol meg az autóért akkor nem szólhatnak bele.
Ameddig csak apám kocsiját tudtam használni addig mindig előre 1-2 nappal el kellett kérnem ha megyek valahova, de ha közben hirtelen kellett neki az autó akkor sztornó az egész.
Így az első dolog amire gyűjtöttem a fizetésemből az egy saját autó. Ezt akkor vezetem mikor akarom, nem szólhat bele hogy hova megyek vele.
Jó lenne eldönteni, hogy ki-kivel van?
Ha a Tiéd az autód, akkor használod, amikor Te akarod.
Viszont ha csak sofőrként vagy alkalmazott a saját családodban -és ez nem tetszik- akkor mondj föl, méghozzá azonnal.
Abban az esetben ha képes vagy a kompromisszumra azért, hogy havonta egyszer a Te is vezethess, akkor nyelj, tűrj, és ne lázadozz.
Szóval, Te döntesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!