Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezelnéd az édesanyádda...

Hogyan kezelnéd az édesanyáddal való találkozásokat, ha ételallergiád van és hasonlóképp viszonyul hozzà?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy komoly ételallergiám van a kakaóra. Kiskoromban csak csalánkiütéssel és emésztési problémákkal reagáltam, de azóta a tüneteim súlyosbodtak: nehézlégzés, torokkaparás, gyengeség és asztmás rohamok is jelentkeznek. A szüleim kezdetben nem vették komolyan a problémát, és kis mennyiségben is adtak kakaót, míg tiniként megtudtam, hogy azt teljesen el kell kerülnöm.

Tavaly viszont az anyám kakaós süteményt evett, majd a mosogatás során keresztszennyeződést okozott, ami allergiás reakciót váltott ki nálam. Azóta nem tudok bízni benne, ő pedig nem hajlandó elismerni a hibáját. Számomra ez nagyon nehéz, mivel nem tudom elkerülni a kakaót, ha az ő házában találkozunk.

Szeretnék költözni, de biztos vagyok benne, hogy az édesanyám látogatni fog. Nem engedném meg neki, hogy a házamban kakaót egyen, de attól félek, hogy a dolog nem ilyen egyszerű, mivel sokfajta módon terheli rám a felelősséget, nem mos kezet amikor kakaót eszik ha igen nem alaposan vízzel és annyi, miután kakaót eszik mindent összefogdos a tàrgyain mindenhol lehet, lazàn magàba is törli ha úgy van kedve, otthon össze, vissza kakaós csomagok bontva morzsa bàrhol kb, szóval ha jönne hozzàm a cuccai miatt is akár keresztszennyeződhetne bàrmi, naponta eszik kakaót többször is emiatt nincs az, hogy csak nem fordul elő rendszeresen. Nem tudok vele nyíltan beszélni erről, mert agresszív reakcióval találkozom, tagad, bolondnak nevez mindent megtesz csak a saját hibàjàt nem ismerné be, fel sem fogja mennyit szenvedtem emiatt is kiskoromban az ő hibàjàból és jelenleg is szàmomra ez màr komoly szorongàst is okoz. Képtelen megérteni engem, ha nem fogadnàm hàlàtlannak mondana de sosem gondolna bele mi miért van, abba se gondolt bele, hogy miért nem eszek màr nàla egy fél éve, amikor hozzà làtogatok az egyetemről helyette azt mondja finnyàs lettem stb.

Van valaki, aki hasonló helyzetben van, és tudna tanácsot adni?

nov. 10. 20:08
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
66%

#30 miért is?

Mert normàlis?

Nekem is van étel allergiám. A családom pedig mégis eszik ilyen tartalmú èteleket. Nem hisztizek miatta,hogy :milyen mocskok vagytok,hogy olyat esztek amit szerettek!

Én mást eszek. Vihagyom az étel azon részét. (van külön ~2szelet) Szerencsére nekem konkrétan megkell ennem az allergént.

Így nem kell külön fazékban főzni és külön ètkèszletet fenntartani.

nov. 12. 22:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!