Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mindenbe beleszóló család....

Mindenbe beleszóló család. Mit lehet tenni, ha a szemükben "rossz anya" vagyok? Hogy redukáljuk le a találkozások számát? Mondjuk meg őszintén, mi a gond?

Figyelt kérdés

Elég sok a konfliktus anyával és az ő szüleivel, testvérével. Apukám részével nincs gond, őket imádjuk (elváltak).

De anyáékhoz bármikor megyünk, vagy találkozunk, garantált a sértődés minimum.

Régen sem volt tökéletes a kapcsolatunk, de a fiunk születése után rosszabb lett minden és szinte már kerüljük a találkozásokat, családi összejöveteleket.

Nem Budapesten laknak, így kicsit azért könnyebb, de akkor is szörnyű, hogy kb. menekülnöm kell a saját anyám elől. Már próbáltam vele beszélni, de semmi értelme.

A szülei még talán rosszabbak.

A testvérével majdnem egyszerre lett babánk és ha találkozunk, csak az irigy beszólásait hallgatom, meg hogy nekik milyen nehéz. Utána ha nem sajnálkozom, vagy adom elő, hogy "hát persze, nekünk is pokol az élet", akkor nagyképű vagyok és lenézem őket...

2016. máj. 19. 09:19
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
98%
Én minden további nélkül megmondanám nekik a problémámat. Bár én ilyen vagyok. Nyilván aki más mentalitású, annak ez egy piszok nehéz dolog. Viszont úgy gondolom, hogy nem nagyon van erre már megoldás..
2016. máj. 19. 09:32
 2/18 anonim ***** válasza:
97%

A találkozók számát pedig úgy tudod csökkenteni, hogy azt mondom nem értek rá. És csak akkor találkoztok velük, amikor olyanotok van.

A nagynénédnek pedig nyugodtan mondd meg, hogy ti szerencsére nagyon jól megvagytok. Irigykedjen ha akar, meg puffogjon. Neked nem lesz tőle szarabb. És nehogy más miatt kelljen már neked szarul érezned magad.

Csak őszintén! :)

Egyébként kíváncsiság.. mit csinálnak, mitől vagy szar anya és mitől olyan qrva nehéz nekik?

2016. máj. 19. 09:34
 3/18 anonim ***** válasza:
85%

Elöször is közlöd, hogy a te életedbe ne akarjanak beleszólni.

Másodszor a találkozásokat lecsökkented évi 2-3 alkalomra, a telefonbeszélgetéseknél meg ha elkezdik a "tilos" témákat, akkor leteszed.

2016. máj. 19. 09:35
 4/18 anonim ***** válasza:
93%

Én nem mennék és nem hívnám magunkhoz őket. Max. névnap, születésnap, Karácsony. Akkor is egy óra ottlét és indulunk haza. De ha annyit se bírnak ki cirkusz nélkül, akkor akár teljesen lezárnám a kapcsolatot.

Ha megkérdezik, hogy miért nem megyünk ill. miért nem hívjuk őket, kerek-perec megmondanám, hogy nem szívesen találkozik az ember olyannal, aki folyton bántja.

Egyébként min szoktak megsértődni? A gyerek nevelésén/gondozásán szoktatok más véleményen lenni, amiatt? Mondjuk ha én valamiben nem értek egyet valakivel, azt a témát vendégségben kerülöm, sőt, ha ő kérdez rá, akkor is elterelem a szót.

Testvér: én végighallgatnám őket, néhány szánakozó gesztust tennék, de olyat nem mondanék, hogy nekünk is pokol az élet. Aztán, hogy ő minek gondol engem, az nemhogy nem érdekelne, de észre sem venném (persze nekem könnyű, én férfiből vagyok :DDD).

2016. máj. 19. 09:42
 5/18 anonim ***** válasza:
93%
A helyedben elmondanám anyukádnak négyszemközt, hogy felnőtt ember vagy, el tudod dönteni, hogy mi a jó a gyereknek és hogy nagyon fáj az állandó beleszólása a dolgaitokba. Ha ezen nem változtat, akkor kénytelen leszel nagyon lecsökkenteni a találkozások számát, mert nem vagy hajlandó minden találkozás után gyomorideggel hazamenni, ami rossz hatással van a kisfiadra. Ha ezek ellenére rákezdené legközelebb, akkor felállnék és rögtön hazamennék.
2016. máj. 19. 09:55
 6/18 A kérdező kommentje:

Olyanokba szólnak bele, amik szerintem csak a szülőkre tartoznak.

Pl. hogy mit eszik a fiam, vagy hogy öltöztetem a lányomat. De a legjobb az, hogy miért van bébiszitterünk... Nem értem, hogyha sem én, sem a férjem, sem más nem tud rájuk vigyázni, amíg nekünk valami dolgunk van, akkor otthon kéne hagynunk őket egyedül, vagy mi?!

Vagy még az is jó volt, mikor elutaztunk télen és kb. én voltam a Sátán, mert "a gyerekek összezavarodnak, hogy hirtelen a télből ott lesznek a nyárban"...

Vagy hogy nem öltözködöm anyukásan, két gyerek mellett nem praktikus ez a stílus.

Szóval ilyen semmi dolgokba kötnek bele, amin már csak nevetünk.

A nagynénémnek meg az a gondja, hogy eléggé elhagyta magát terhesen, plusz most a gyereke is lestrapálja és otthon ülnek egész nap a négy fal között. Ki van borulva, hogy a lánya mindenhol sír, semmire nincs ideje és pénze, szóval rossz neki látni, hogy én szeretek anyuka lenni.

Van két gyerekem, szerintem képes vagyok eldönteni, hogy mi a jó nekik és mi nem. De ők mégis úgy viselkednek, mintha pár órája lennének nálam és fogalmam sem lenne, hogy kell velük bánni.

2016. máj. 19. 10:04
 7/18 anonim ***** válasza:
79%
Nem kellene őket kicsit helyre tenned? Igen nagy udvariatlanság a teljes életvezetésedbe beleszólni, és én ezt simán meg is mondanám nekik. Vagy én is elkezdenék belemászni az intim szférájukba és mindent kritizálnék, 1 óra alatt csak leesik nekik, hogy miért csinálod.
2016. máj. 19. 10:08
 8/18 anonim ***** válasza:
97%

Két dolgot tehetsz:

1. elkerülöd őket

2. ha nem sikerül, nem mész bele az ilyen "vitákba"

Megmondod szépen és határozottan, köszönöm a tanácsot, de mi másképp gondoljuk/másképp szeretnénk csinálni.

-Miért?

Mert így döntöttünk.

-De sokkal jobb, ha....

Aranyos vagy, hogy aggódsz a gyerekek miatt, de mi, mint a szülők úgy gondoljuk, hogy ez a megoldás a legjobb a gyerekeknek, és erről nem szeretnénk a továbbiakban vitatkozni.

Találj ki ehhez hasonló általános mondatokat, amivel le tudod zárni a beszélgetést, és ne kezdj el érvelni. Semmi értelme.

2016. máj. 19. 10:18
 9/18 anonim ***** válasza:
89%

Első körben tedd helyre őket. Ha nem sikerül megérteniük, akkor kezdj kritizálni te is. Egy-egy odaszúrt kérdés és elhallgatnak.

A nagynénit is minden további nélkül kiosztanám.

Ha ezekből sem értenek, akkor pedig nem találkoznék vele. A miért kérdésre pedig egy egyszerű nem érünk rá válasz is elég.

2016. máj. 19. 10:22
 10/18 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, kérlek ne haragudj, de más a véleményem.

Nagyon nehéz lenne kicsit játszanod, hogy igen, nektek is pokol az élet, őfeléje? Vannak emberek, akik csak ebből értenek, kicsit előadod magad, jópofizol, és utána meglátod, megéri-e hogy egyáltalán, miért így közelít. Kiismered utána meglátod, csak előbb légy vele jóba. Utána dönthetsz mit szeretnéd.

De ez kb olyan, minthogy köszönni kell a boltban. Értsd meg, ezt a szerepet várja tőled, mert csak így tud magához közel érezni. Én teljesen megértem őt. Bár az irigységével nem tudok mit kezdeni, de én tennék egy próbát. Lehetséges, hogy nem szeret titeket, de lehet meg kéne békélnetek. Csak azt nem tudom még, hogy hogyan.

2016. máj. 19. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!