Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyaként megkérdeznéd ezt a...

Anyaként megkérdeznéd ezt a lányodtól?

Figyelt kérdés

A lányomnak a meglévő ikrei mellé újabb ikrei fognak születni. Te rákérdeznél, hogy mesterséges megtermékenyítés történt e?

Nem túl bizalmas a kapcsolatunk a lányommal, távol élünk egymástól, és kb havi egyszer beszélünk, akkor sem mélyebb témákról. Sosem kért tőlem tanácsot a gyerekekkel kapcsolatban, és nem is beszélt róla, hogy milyen nehézségei vannak, sosem osztott meg bizalmas részleteket sem, pl. hogy szoptatta e őket, bár igaz, én sem kérdeztem rá soha. Az első ikerpár születésének körülményeiről is csak annyit tudok, hogy császármetszéssel születtek. Nem tudok róla, van e problémájuk a termékenységgel, de nagyon érdekelne, hogy természetes úton alakult e így, hogy két ikerpár születik a családban.

Illetlenség lenne egy ilyen anya-lánya kapcsolatban megkérdezni ezt tőle? Te megkérdeznéd?

nov. 9. 14:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

A lányod oldalán voltam:

Nekem ennél valamivel szorosabb a kapcsolatom anyámmal, de még mindig nem bizalmas. Nekünk volt gondunk a teherbeeséssel, de nem beszéltem róla a barátnőmön kívül senkinek. Utólag, amikor sikerült és már pár hónapos volt a baba és valaki rákérdezett, akkor éreztem úgy, hogy beszélek róla. Közvetve hallotta ő is akkor. Azóta sem volt téma. Nem vágytam rá, hogy ezt boncolgassuk.

nov. 9. 16:06
 12/22 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, én nem szeretnélek bántani téged, fogalmam sincs, hogy miért alakult így a kapcsolatotok.

Nyilván nagyon el vagytok távolodva egymástól, viszont az jó, hogy észbekaptál és most próbáljátok ezt rendbehozni.

Viszont egyelőre nem erőltetném az ilyen intim/bensőséges témákat.

Én például simán megosztok anyummal mindent, de mi eleve nagyon közel állunk egymáshoz.

Először a kapcsolatotok rendbehozására koncentrálj, utána jöhet a többi.

nov. 9. 16:35
 13/22 SZTANN ***** válasza:
90%

Ha éppen most kezditek javítani a kapcsolatotokat - kissé megkésve, de nagyon helyesen - akkor se ilyen kérdéssel ronts rá!

Pl. mesélj neki arról, ő hogyan született (már ha nem rossz az emlék), milyen kisbaba volt. Ha látod, hogy ez érdekli, szívesen hallgatja, elmesélheted azt is, mennyiben volt más akkor az élet, szoptattad-e, milyen aranyos dolgai voltak pici korában.... Ne a problémákról mesélj!

Ha erre megnyílik, esetleg ő is elmeséli a saját emlékeit kicsi korából.

És talán azt is, hogyan lett két ikerpár babája. De te ne kérdezz rá semmilyen diszkrétebb dologra!

Ha mostanra a lányodat felnőtté tette a család, akkor komolyan akarhatja, hogy a kapcsolatotok rendeződjön. Szükségetek van egymásra, és a jövőben még inkább az lesz. De mindenképpen fontos a TAPINTAT. Semmivel se várj tőle több bizalmat, mint amennyit te adsz.

nov. 9. 16:55
 14/22 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, kapott mindenki egy zöldet!

Próbálom őket gyakrabban keresni, de elég mozgalmas életet élnek, mindig van valami program, így ritkán jut idő egy tartalmasabb online vagy telefonbeszélgetésre. Eleinte a szívemre vettem, azt hittem leráznak, de már tudom, hogy nem. A lányom az első gyerekem a három közül, sajnos sosen tudtam vele megfelelő kötődést kialakítani, tudom ez az én hibám, mert a kisebbekkel többet foglalkoztam. Emiatt nagyon önálló lett, sosem éreztette, hogy szüksége lenne rám.

Nagyon szeretem a lányom, az unokáimat és a vejemet is, és szeretnék közelebb kerülni hozzájuk, nagyon érdekel mi van velük.

Sok mindent elrontottam, de odateszem magam, megfogadom a tanácsokat és remélem, megtörik végre a jég.

nov. 9. 17:25
 15/22 anonim ***** válasza:
57%

Nem kérdezném.

Mondjuk felnőtt nőként elárulom, sosem leszel már bizalmas, jó viszonyban a gyerekeddel. Én se vagyok az anyámmal, és nem tudna olyat csinálni, mondani, amitől ez valtozna.

nov. 9. 19:13
 16/22 anonim ***** válasza:
90%
Pontosan Kérdező!!!! Azon munkálkodj, hogy helyre hozd a kapcsolatodat a lányoddal!!!!! Mindenki követ el hibát. Emberek vagyunk. De te legalább belátod. Hidd el, ha helyre jön a kapcsolatotok magától elmond mindent.
nov. 9. 19:17
 17/22 anonim ***** válasza:
28%

"Próbálom őket gyakrabban keresni, de elég mozgalmas életet élnek, mindig van valami program, így ritkán jut idő egy tartalmasabb online vagy telefonbeszélgetésre. Eleinte a szívemre vettem, azt hittem leráznak, de már tudom, hogy nem."

Persze. Akit szeret az ember, arra szakít időt. Akár cssk 5 percet heti 2-3 alkalommal.

Téged csak társadalmi nyomásból keres a lányod.

nov. 9. 19:19
 18/22 anonim ***** válasza:
57%

Semmi közöd a lányod életéhez ilyen mélységben, semmi közöd a gyerekvállalási dolgaihoz és az is sokat elmond a kapcsolatotokról hogy nincs semmilyen szoros kapcsolat közöttetek.

Ne akarj belemászni az életébe, nyilván okkal nem nyit feléd.

nov. 10. 08:18
 19/22 anonim ***** válasza:
79%

17-es, bocs, amiért egy felnőtt embernek élete is van, és nem a messengeren vagy skype-on lóg, mert jaj, anyu pontmost akar beszélni.

Én pl azért szüntettem be ezeket, mert mintegy elvárás volt, hogy oké, akkor szombat délután "MOST" beszélünk - amikor neki épp kedve szottyan. Mivan? Hát, nem, bocsesz, van életem, van hobbim, lehet épp otthon sem vagyok és sorolhatnám.

nov. 10. 08:24
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

19, nekem is van életem, de havi egyszer egy rövid felületes beszélgetés, ne viccelj már, az ember azzal beszél ennyit, aki amugy nem érdekli, csak "illemből" ráveszi magát.

A messengeren lógás meg a havi 1 beszélgetés két veglet, van közte egy egeszséges átmenet. Nem kell mindennap beszélni, de ahol a szülő-gyerek heti egy alkalommal sem tud/akar rászánni 15 percet a másikra, az a kapcsolat olyan is. Nem érdeklik egymást, csak maguknak sem vallják be, mert nag a társadalmi nyomás. De amúgy meg, mint írták, kb. idegenek egymásnak.

Azért, mert az embernek van élete, heti 2X10 percet rá tud szánni arra, akit szeret. A barátnőimmel többet beszélek, basszus.

nov. 10. 08:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!