Egyetem mellett szülői támogatás, belefér vagy sem?
Sziasztok!
Negyedéves jogász hallgató vagyok, 2 éve dolgozom a suli mellett, diákmunkán. Egy telekommunikációs cég ügyfélszolgálatán vagyok.
Egyre nehezebb összeegyeztetnem az egyetemmel, vizsgaidőszakokban eddig sem volt egyszerű, de most már tényleg szörnyű. Átraktak egy másik területre is, amit szívből utálok. A főnököm sincs tekintettel arra, hogy én nem főállásban vagyok ott, hanem diákként és az egyetem kicsit fontosabb. Olyan időpontokra oszt be, mikorra nem is adok beosztást és ha szólok, az a válasz, hogy nem tud mást betenni már oda, oldjam meg. Nem kerestem sokat, ráéréstől függően 160-180 ezer körül, most, hogy a minimumot dolgozom csak, 120.000 a fizetésem. Párom szerint ennyiért ne bohóckodjak itt, látja, hogy kivagyok már a munka előtti estén, azt, hogy azokon a napokon, mikor dolgozom, a gyomoridegtől nem tudok enni.
Ő már dolgozik, van karrierje, egy nap alatt keresi meg az én havi fizetésemet, tehát úgymond könnyen beszél.
Már én is eljutottam oda, hogy felmondjak, az a kérdés, hogy ezt a hónapot ledolgozom-e még vagy sem. Valamint, hogy utána anyagilag hogyan tovább... Együtt élünk 2,5 éve, lánykérést tervez, 2-3 éven belül szeretnénk családot. De sosem függtem tőle anyagilag, amíg nem dolgoztam, a szüleimtől kaptam havonta X összeget magamra, a mindennapokra. Ismerem őket, tudom, ha kérném, adnának. Viszont a párom szerint ne kérjek, elég az ő bevétele, úgyis ott van a telefonomban már a kártyája, felesleges ezt bonyolítani, meg bevonni a szüleimet ebbe.
Szerintetek jó ez így, ahogy vagyunk, vagy nincs abban semmi, ha 1,5-2 évig újra támogatnak anyagilag?
Mérnök vagyok. Amíg tanultam, a szüleim tartottak el, de nem voltak irreális elvárásaim. Koliban laktam, kaptam heti zsebpénzt, abból oldottam meg mindent. Sosem lett volna pofám odaállni anyu elé, hogy adjon már többet, mert kell a párom ajándékára. Összespóroltam a zsebpénzből. Ahogy elhelyezkedtem és dolgozni kezdtem pedig 100%-ban leváltam a szüleimről és azóta is a saját lábamon élek.
Egyetemista vagy, még nagyon fiatal lehetsz, gondolom max 22-3 éves. Abban igazad van, hogy nem kéne kifacsarnod magad olyan összegért, amiért nincs értelme. De egy 2,5 éves kapcsolatban sem kellene ilyen korán "elkötelezned" magad ilyen szinten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!