Egyetem mellett szülői támogatás, belefér vagy sem?
Sziasztok!
Negyedéves jogász hallgató vagyok, 2 éve dolgozom a suli mellett, diákmunkán. Egy telekommunikációs cég ügyfélszolgálatán vagyok.
Egyre nehezebb összeegyeztetnem az egyetemmel, vizsgaidőszakokban eddig sem volt egyszerű, de most már tényleg szörnyű. Átraktak egy másik területre is, amit szívből utálok. A főnököm sincs tekintettel arra, hogy én nem főállásban vagyok ott, hanem diákként és az egyetem kicsit fontosabb. Olyan időpontokra oszt be, mikorra nem is adok beosztást és ha szólok, az a válasz, hogy nem tud mást betenni már oda, oldjam meg. Nem kerestem sokat, ráéréstől függően 160-180 ezer körül, most, hogy a minimumot dolgozom csak, 120.000 a fizetésem. Párom szerint ennyiért ne bohóckodjak itt, látja, hogy kivagyok már a munka előtti estén, azt, hogy azokon a napokon, mikor dolgozom, a gyomoridegtől nem tudok enni.
Ő már dolgozik, van karrierje, egy nap alatt keresi meg az én havi fizetésemet, tehát úgymond könnyen beszél.
Már én is eljutottam oda, hogy felmondjak, az a kérdés, hogy ezt a hónapot ledolgozom-e még vagy sem. Valamint, hogy utána anyagilag hogyan tovább... Együtt élünk 2,5 éve, lánykérést tervez, 2-3 éven belül szeretnénk családot. De sosem függtem tőle anyagilag, amíg nem dolgoztam, a szüleimtől kaptam havonta X összeget magamra, a mindennapokra. Ismerem őket, tudom, ha kérném, adnának. Viszont a párom szerint ne kérjek, elég az ő bevétele, úgyis ott van a telefonomban már a kártyája, felesleges ezt bonyolítani, meg bevonni a szüleimet ebbe.
Szerintetek jó ez így, ahogy vagyunk, vagy nincs abban semmi, ha 1,5-2 évig újra támogatnak anyagilag?
2-es nincs igazad. Van amikor a szülő használja ki a másikat.
Ha együtt élnek két és fél éve, és addig amíg talál másik munkát segíti őt a párja anyagilag, azzal nincsen semmi baj.
Az én párommal oda-vissza volt ezt. Ellenben a szüleim amikor egy kicsivel is segítettek (100ezer), hangoztatták, hogy ők pedig mennyit segítettek nekem, és legyek érte hálás.
Kérdező ha közös életet akartok, családot terveztek, muszáj ennyire megbíznod a párodban.
Fogadd el a szüleid támogatását, nincs abban semmi rossz.
Én 5 évig jártam úgy egyetemre, hogy egy percet nem dolgoztam mellette, majd később még 5 évig úgy, hogy teljes munkaidőben dolgoztam és már gyerekem is volt. (A második jog volt, szóval meg lehet így is csinálni.)
Köszönöm a válaszaitokat, kicsit örültem, hogy nem csak az jött, én lehúzom a szüleimet... :D
Írta valaki, hogy a párom milliós bevétele mellett mi szükség van az én pénzemre. Őszinte leszek, igazából semmi.
Mert ő fizeti a rezsit, bevásárlásokat, randikat, utazásokat stbstb. Az én fizum nem elég egész hónapra, tehát használom az ő kártyáját bőven, de mégis jó volt a tudat, hogy van nekem is "saját pénzem", hogy meglephetem én is őt valamivel, vagy 1-1 mozit, koncertet én fizettem. Tényleg nem kerestem annyit soha, mint ő, de nekem jól esett, hogy nem a szüleimtől kell kérni a párom szülinapi ajándékára például. Szóval nem mondanám annyira, hogy külön kasszán vagyunk, de nem is hivatalos a közös kassza még, hiszen az ő számláihoz maximum az Apple Pay miatt van hozzáférésem.
Alkalmi munkákon nem gondolkoztál még el?
Főleg egyetemistaként pl. elmehetnél statisztálni olyankor, amikor nincs vizsgaidőszak és időd engedi.
Ez nem biztos kereset, de legalább több, mint a semmi, és te döntöd el, mikor érsz rá menni és mikor nem. És nem vizsga időszakban simán megkereshetsz azzal is 120k-t. (Jellemzően 18k/nap, igaz egy nap 12 órát jelent, de álltalában sok az üres járat, amikor várnod kell, ekkor akár még tanulhatsz is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!