Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetem mellett szülői támogat...

Egyetem mellett szülői támogatás, belefér vagy sem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Negyedéves jogász hallgató vagyok, 2 éve dolgozom a suli mellett, diákmunkán. Egy telekommunikációs cég ügyfélszolgálatán vagyok.

Egyre nehezebb összeegyeztetnem az egyetemmel, vizsgaidőszakokban eddig sem volt egyszerű, de most már tényleg szörnyű. Átraktak egy másik területre is, amit szívből utálok. A főnököm sincs tekintettel arra, hogy én nem főállásban vagyok ott, hanem diákként és az egyetem kicsit fontosabb. Olyan időpontokra oszt be, mikorra nem is adok beosztást és ha szólok, az a válasz, hogy nem tud mást betenni már oda, oldjam meg. Nem kerestem sokat, ráéréstől függően 160-180 ezer körül, most, hogy a minimumot dolgozom csak, 120.000 a fizetésem. Párom szerint ennyiért ne bohóckodjak itt, látja, hogy kivagyok már a munka előtti estén, azt, hogy azokon a napokon, mikor dolgozom, a gyomoridegtől nem tudok enni.

Ő már dolgozik, van karrierje, egy nap alatt keresi meg az én havi fizetésemet, tehát úgymond könnyen beszél.

Már én is eljutottam oda, hogy felmondjak, az a kérdés, hogy ezt a hónapot ledolgozom-e még vagy sem. Valamint, hogy utána anyagilag hogyan tovább... Együtt élünk 2,5 éve, lánykérést tervez, 2-3 éven belül szeretnénk családot. De sosem függtem tőle anyagilag, amíg nem dolgoztam, a szüleimtől kaptam havonta X összeget magamra, a mindennapokra. Ismerem őket, tudom, ha kérném, adnának. Viszont a párom szerint ne kérjek, elég az ő bevétele, úgyis ott van a telefonomban már a kártyája, felesleges ezt bonyolítani, meg bevonni a szüleimet ebbe.

Szerintetek jó ez így, ahogy vagyunk, vagy nincs abban semmi, ha 1,5-2 évig újra támogatnak anyagilag?

nov. 8. 12:26
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
54%

Nem olvastam végig...

Nézd, ha a szüleid adnának akkor igen is fogadd el. A párod ne akarja elvárni hogy tőled függj anyagilag. Inkább a szüleid pénzeljenek, mint a párod. Esetleg vegyed igénybe a diákhitelt, ha már nagyon gáz a helyzet. De a párodtól NE FÜGJ ANYAGILAG.

nov. 8. 20:08
 32/42 anonim ***** válasza:
27%

Én elvégztem a jogi egyetemet munka mellett. Csúsztam két évet, mert 8 órában dolgoztam. A szüleim nem tudtak támogatni a tandíjba beszálltak, de többet nem is tudtak volna adni és nem is fogadtam volna el. A párom nem keresett annyit, hogy megéljünk belőle ketten.

Meg lehet oldani munka mellett is a kérdés te mit akarsz. Én nem mással szavaztatnám meg az életem és a helyzetem. Te életed neked kell benne élned.

nov. 8. 20:39
 33/42 A kérdező kommentje:
Nyilván, valaki gyerek + munka mellett csinálja. De szerintem ezeknek az éveknek nem a lemondásokról kell szólnia, arról, hogy vagy tanulok, vagy dolgozom és esélyem sincs kikapcsolódni, a párommal vagy barátaimmal lenni stb. Főleg így, hogy a szüleim és a párom is olyan összegeket keresnek, ami mellett az én fizetésem aprópénz.
nov. 8. 20:56
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

32-es vagyok. Nekem ne mond én vizsgaidőszakban volt 3-4 órakat aludtam. Semmi kikapcsolódás csak tanulás, úgy hogy én évközben is már tanultam nemcsak a vizsgaidőszakban. Rengeteg lemondással járt. Olyan is volt az utolsó vizsga után beájultam az ágyba egy napig aludtam a férjem nem tudott felkelteni.

Szóval ezért mondtam, hogy neked kell tudnod mi jó neked te életed. Ne mástól várj megerősítést. Tedd azt amit jónak látsz és ennyi.

nov. 8. 21:10
 35/42 anonim ***** válasza:
10%
Látod valahol igazat adok azoknak a férfiaknak hogy a nők a pénzre mennek. Nő létemre szégyellem magam helyetted hogy inkább a pasiddal tartatnád ki magad mint hogy a szüleidtől kérj. Ez felmerül benned tudod szép szép a szerelem haaaj de ha véget ér mit fogsz te hallgatni na mindegy. Kérdésre válaszolva igen kérj a szüleidtől nem is értem miért hagyták ezt így eddig meg a pasikád aki annyira szeret. Dönts saját belátásod szerint de majd ne feledd a válaszokat. Egyébként szerintem itt senki sem irigy csupán van tapasztalat meg látták már nem egyet s mást és így válaszolnak. Tudod a szüleid mindig a szüleid maradnak viszont a pasid hát ki tudja. Sok sikert
nov. 8. 21:15
 36/42 A kérdező kommentje:
Van baj a toronyban...
nov. 8. 21:40
 37/42 anonim ***** válasza:
100%
Fogadd el a szüleid támogatását. Plusz vállalhatnál egy-két magántanítványt online hetente, pl töri érettségire felkészülni. Az jó, mert ugyanúgy nem kell a dugóban ülni, a magad főnöke vagy, te osztod be az idődet, van belőle egy kis saját zsebpénzed, a tudásodat is felfrissíted, karban tartod. Ha csak heti öt órát vállalsz, alkalmanként 6000 Forintért, akkor máris ott vagy a havi 120ezer forintodnál. Jó, ez ténylegesen kb 8 munkaórát jelent hetente a készülés miatt, de azért hasznos lehet. És persze, ha ennyi nem fér bele, vállalhatsz kevesebbet, akár csak annyit, amivel a heti kávéra vagy reggelire valót megkeresés, mégiscsak jó érzés.
nov. 8. 21:59
 38/42 anonim ***** válasza:
25%
Rég volt már joghallgatós mese...
nov. 8. 22:11
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben azonnal felmondanék.

A legtöbb szak mellett nem is igazán lehet melózni, főleg így, hogy a munkahely teljesen szar és a főnök is egy köcsög paraszt, a jog meg ugye az egyik legnehezebb szak, ráadásul az összeg amennyit keresel hát az meg valóban nevetséges, persze a semminél ez is több.

De ha ennyire jól álltok pénzügyileg, akkor nyugodtan mondj föl, legyen az első az iskola, aztán bőven lesz időd még munkahelyet is keresni, az anyagiakat meg tisztázzátok az összes illetékessel.

nov. 8. 22:34
 40/42 anonim ***** válasza:
46%
Ez a gazdagkislányos troll. Vissza a gyökerekhez...?
nov. 9. 07:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!